Wat kost gevelplint cementeren?

De prijs van gecementeerde plinten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Je moet de lengte van de gevel, het aantal werkuren, de moeilijkheidsgraad van de klus, een reiniging op voorhand en de vereiste afwerking in rekening brengen. Je moet gemiddeld ca. 50 tot 90 EUR per strekkende meter (exclusief btw) tellen voor het bevestigen van de gevelsokkel.

Laat je adviseren door een expert

Voordelen van gecementeerde gevelplinten

Beschermen tegen vuil en vocht

Heb je een complete grondige gevelrenovatie gedaan? Dan is het cementeren van de gevelsokkel een economische manier om de onderkant van de gevel te beschermen tegen stof- en vochtproblemen. Veel woningen worden onderaan afgewerkt met een gecementeerde gevelplint.

Esthetische en functionele afwerking

Gecementeerde plinten kunnen jouw woning een geheel nieuwe look geven dankzij verschillende uitvoeringen en afwerkingen. Op die manier fungeert het niet alleen als functionele maar heeft ook andere toepassingen zoals de esthetische afwerking van de buitenkant.

gevelplint cementeren prijs

Hoe gevelplint van cement plaatsen?

Werken voorbereiden

De gespecialiseerde gevelwerker bepaalt samen met jou de gewenste gevelsokkelmaat. Indien nodig reinigt hij vooraf de buitenmuren grondig, herstelt hij kapotte of gescheurde voegen en brengt hij een primer aan zodat de cementlaag zich goed kan hechten.

Cementeren van het gevelplint

Daarna fixeert hij jouw gevelsokkel met cementpleister. Afhankelijk van de gewenste look brengt hij een dikke of dunne laag aan. Gevelplinten kunnen afgewerkt worden met blauwe hardsteen of gecementeerde strook. Wil je bijvoorbeeld de uitstraling van blauwe steen? Dan kun je visueel hetzelfde bereiken met een laag cement.

Afwerking uitvoeren en opruimingswerk

Eenmaal aangebracht maakt hij jouw betonnen buitenplint af. Zo gebruikte hij materialen als marmerdeeltjes om een natuurlijk reliëf te creëren. Het is ook mogelijk om de plinten volledig te schuren of een kleur naar keuze te geven.

Het bevestigen van de gevelsokkel is meestal de laatste stap bij een gevelrenovatie. Als jouw gevelsokkels klaar zijn nemen professionals de tijd om de omgeving netjes op te ruimen. Denk maar aan het verwijderen van bouwpuin of het snijden van afval. Zo moet je er zelf niet meer over nadenken en maak je geen extra kosten.

Op zoek naar een specialist?Laat je adviseren door een expert

Gevelplint laten cementeren, waarom is het inschakelen van een vakman aangeraden?

Waarom beroep doen op een professional

  • Garantie op uitgevoerd werk: Als je de klus aan een gespecialiseerde vakman overlaat krijg je garantie op een correcte uitvoering van het werk. Professionals dekken alle kosten als je problemen ondervindt nadat het gevelwerk is voltooid.
  • Financieel belang: Is jouw huis ouder dan 2 jaar? Dan krijg je een btw-tarief van 9% (i.p.v. 21%) over gemaakte arbeidskosten aangezien je het gevelwerk door vakmensen laat doen.
  • Correcte plaatsing: Gevelwerk is foutgevoelig en niet zonder risico’s. Neem daarom contact op met een ervaren specialist. Zo weet je zeker dat de buitenplinten correct worden geplaatst volgens de regels van het vak.
  • Advies en prijzen op maat: Buitenwerkers hebben ruime ervaring met het plaatsen en bevestigen van buitenplinten en weten precies waar ze op moeten letten. Huur een professional in voor deskundig advies en eerlijke prijzen.
cementeren gevelplint

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes!

Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen voor het cementeren van je gevelplint. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelwerken