Wat is Payconiq?

Met de Payconiq-app kan u betalingen ontvangen op basis van een QR-code. De klant scant de betreffende code via de Payconiq By Bancontact-app of een andere ondersteunende betalende applicatie op zijn of haar smartphone. De betaling komt terecht op uw bankrekening. U kan de app downloaden in de Google Play store.

Ontvang gratis offertes

Hoe werkt het?

In onderstaand stappenplan komt u te weten hoe het contactloos betalen van een particulier verloopt en hoe u betalingen ontvangt via deze soort betaalterminal.

Zo betaalt een particulier: stappenplan

De eerste stap bestaat eruit om aan te geven dat u met de Payconiq by Bancontact-app wil betalen. Dat is mogelijk op 2 verschillende manieren, namelijk via de Payconiq QR-code op een sticker aan de kassa of een QR-code die verschijnt op het scherm van de kassa.

Om de betaling in orde te maken, hoeft de klant niet meer te doen dan de Payconiq by Bancontact-app te openen op zijn smartphone, de QR-code te scannen, het bedrag te controleren en op betalen te drukken.

In het geval dat de klant de QR-code aan de kassa scant, zal de klant zelf eerst nog het bedrag moeten ingeven. Nadien drukt de klant nog op bevestigen en is de betaling een feit.

Hoe betalingen ontvangen?

Alle betalingen kan u in realtime in de gaten houden in het zogeheten Handelaarsportaal. Ze komen onmiddellijk in uw lijst van transacties te staan. In een paar klikken kan u zelfs de betaaloverzichten verrassend eenvoudig exporteren.

hoe werkt payconiq

Payconiq gebruiken in zaak

De Payconiq by Bancontact-app aanbieden in uw zaak kan op verschillende manieren en hangt voornamelijk af van de beschikbare opties.

Zo is de vaste QR-code op de sticker een ideale oplossing als u niet in het bezit bent van een kassasysteem maar bijvoorbeeld wel een computer, smartphone of tablet met aansluiting op het internet.

Het handige eraan is dat u de code overal mee naartoe kan nemen als u gaat leveren aan huis of op verplaatsing aan de slag bent.

Vergelijk prijsvoorstellen van Payconiq

Handelaarsportaal

Via het Payconiq Handelaarsportaal slaagt u erin om alle betalingen die gebeuren in uw zaak met de Payconiq-app succesvol in de gaten te houden. Via portal.payconiq.com krijgt u toegang tot het portaal, met behulp van uw e-mailadres en een vrij te kiezen wachtwoord.

Na ontvangst van de goedkeuring van uw contract klikt u op de activatielink in e-mail om het portaal te activeren. Check zeker ook de hulppagina’s voor extra ondersteuning.

betalen met payconiq

Integreer Payconiq in bestaande kassasysteem

Verder kan Payconiq toegevoegd worden aan het reeds bestaande kassasysteem, zowel op vaste als op mobiele en online kassa. Vraag hierover gerust advies aan de leverancier van uw kassasysteem.

Voordelen zaak

De Payconiq by Bancontact-app is betrouwbaar en verrassend eenvoudig, en levert uw zaak bijgevolg tal van voordelen op:

  • Alle transacties verlopen 100% veilig
  • U krijgt meteen een betalingsbevestiging
  • U kan iedere transactie online in het oog houden

Informeer u over de prijzen van Payconiq

Wat kost Payconiq?

Het concept van Payconiq is als volgt: u betaalt alleen voor wat u verbruikt. Er zijn met andere woorden geen abonnementskosten aan verbonden, maar enkel een kost per uitgevoerde transactie met QR-code.

Het bedrag van die kost is afhankelijk van het aantal maandelijkse Payconiq-betalingen en de uitgekozen betaaloplossing.

Bij welke banken kan ik aankloppen?

U kan bij elke grootbank in België aankloppen voor Payconiq, met name bij KBC, BNP Paribas Fortis, Belfius en ING. Ook bij AXA en Hello bank! kunnen klanten hun bankrekening koppelen aan de Payconiq by Bancontact-app.

hoe betalen met payconiq

Interesse? Vraag advies en vergelijk gratis offertes

Heeft u na het lezen van bovenstaande tekst interesse om Payconiq in uw zaak te installeren? Via onderstaand formulier kan u snel en eenvoudig meerdere offertes tegelijk aanvragen. Op die manier krijgt u een duidelijk inzicht in de huidige tarieven en kan u de beste deal voor uw zaak bekomen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type betaalterminal zoekt u?
2*. Wenst u de betaalterminal te kopen of te huren?
3*. Wat wenst u?
4. Voor welke activiteit of sector wenst u een betaalterminal?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Betaalterminal
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.