Uw huis en gezin optimaal beschermen? Kies voor een alarm. Het is het beste afschrikkingsmiddel tegen dieven en er bestaan modellen voor elk budget. Zo bewaakt u niet alleen uw eigendom, maar ook de personen die u het meest dierbaar zijn. En dat veilige gevoel is onbetaalbaar!

Korting brandverzekering dankzij alarmsysteem

Wie een automatisch alarmsysteem laat installeren, heeft bij nagenoeg elke verzekeraar recht op een premiekorting voor de diefstalverzekering. Deze korting loopt al snel op tot 25% van het premiebedrag! De installateur van het alarmsysteem moet wel over een INCERT-certificaat beschikken en een INCERT-conformiteitsattest afgeven. Vraag bij het prijzen vergelijken dus zeker naar het INCERT-certificaat van uw installateur!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type alarmsysteem wenst u?
2*. Welk type gebouw wenst u te beveiligen?
3*. Welke oppervlakte dient beveiligd te worden?
4*. Wanneer wenst u het alarmsysteem te laten installeren?
5. Wanneer bent u bereikbaar voor de leveranciers?
6. Beschrijving van uw project
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Offerte alarmsystemen: stel jezelf volgende vragen

Een alarmsysteem kan je niet meer wegdenken in een woning of gebouw. En omdat er duizenden verschillende soorten gebouwen en woningen zijn, zijn er ook heel veel verschillende alarmsystemen. Een alarmsysteem moet volledig op maat zijn van het soort beveiliging dat u wenst. Omdat er zoveel keus is, kan dit artikel u wegwijs maken in de wereld van alarmsystemen.

Welk alarmsysteem wens je?

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen. ZO zijn er gewone bedrade systemen, draadloze systemen, systemen met camerabeveiliging, etc. Alarmsystemen bestaan uit drie delen. Het bedieningspaneel dat ergens centraal staat, contactsensors die bevestigd staan op deuren en ramen, en een sirene. Daarnaast kunnen alarmsystemen aangevuld worden met nog extra's.

Hieronder vindt u drie verschillende alarmsystemen.

Bedraad alarmsysteem

Bedrade of bekabelde systemen hebben het voordeel dat ze altijd zullen reageren bij inbraken door de bekabeling die sowieso betrouwbaar is. Daarnaast zijn deze apparatuur goedkoper, maar door het breek en installatiewerk komt de installatie weer duurder uit.

Draadloos alarmsysteem

Draadloze systemen hebben vanzelfsprekend geen bedrading om verbinding te maken. Deze systemen werken met signalen die in de lucht worden verzonden, zoals bijvoorbeeld een wifi-verbinding. Er zijn alarmsystemen die werken op basis van een wifi-verbinding. Het voordeel hieraan is dat er geen grote afbreekwerken en installaties nodig zijn, waardoor u kan besparen op arbeid. Deze systemen zijn ook heel makkelijk uit te breiden met extra detectoren of andere onderdelen. Deze systemen zijn ook zeer betrouwbaar bij een sterk zendbereik.

Alarm met camerabeveiliging

Vervolgens bestaan er ook alarmsystemen met camerabeveiliging. Camerabeveiliging zorgt ervoor dat u beelden heeft van wat er rondom en in uw woning of gebouw gebeurt. U kunt zoveel camera's laten plaatsen als u nodig lijkt. Het gamma aan soorten camera's is heel divers. Zo heeft u HD camera's, bewegingscamera's, IP camera's, analoge camera's, ... U heeft een ruime keuze in camera's. Voor de voordeur alleen volstaat een analoge camera. Maar deze hebben een slechtere beeldkwaliteit. Daarom wordt bij een vraag naar meerdere camera's HD camera's of IP camera's voorgesteld. Deze camera's zijn te besturen, en kunnen in- en uit-zoomen. Heeft u een wifi-verbinding, dan kan u zelfs vanop afstand bekijken wat er gaande is.

Welke extra functies wens je?

Bij een alarmsysteem hoort natuurlijk de basis. De sensoren of detectoren, de sirene, een bedieningspaneel, en dergelijke. Maar bij het plaatsen van een alarmsysteem horen meestal ook wat extra's. Enkele voorbeelden van extra's:

  • Een onderhoudscontract om geregeld het hele systeem up-to-date te maken
  • Aansluiting voor een meldkamer
  • Afstandsbediening, dit kan bijvoorbeeld via een app op de smartphone
  • Het aantal detectoren kan ook aangepast worden
  • De soorten camera's, zoals eerder vermeld zijn er heel veel soorten camera's
  • Rookmelders, brandbeveiliging, etc.

Hoe kies je de juiste beveiligingsspecialist?

Niemand kan u zeggen wie de juiste beveiligingsspecialist is. Dit is echter iets dat u zelf moet ondervinden door verschillende offertes van verschillende beveiligingsspecialisten te bekijken. Maar er zijn wel enkele onderdelen waaraan u een juiste beveiligingsspecialist kan herkennen. Natuurlijk kan u rondvragen aan kennissen wie ze aanraden of waar ze al goede referenties van hebben gehoord. U kan ook altijd kijken naar de opties die ze bieden. Maar enkele kenmerken bieden geregeld kwaliteit. Zo is er het Europees keurmerk, de garantie en de duur ervan, en natuurlijk de arbeidskosten voor bepaalde systemen.

Europees keurmerk

Producten in Europa moeten een Europees keurmerk krijgen om zo aan te tonen dat ze correct werken, doen wat ze moeten doen en geen gevaar vormen. Zo geld het CE-merk voor alle producten die in Europa gebruikt kunnen worden. Voor alarmsystemen is er ook een apart Europees keurmerk, namelijk het ABUS-merk. ABUS heeft te maken met veiligheid.

Garantie

U heeft bijvoorbeeld de garantie van het product wat tussen de 1 tot 5 jaar kan liggen. Maar ook de alarmspecialist bied u een garantie. Algemeen geld dat hoe beter de garantie is, hoe betrouwbaarder het bedrijf is. Zo kan de garantie voor de alarmspecialist tussen de 3 tot 5 jaar liggen.

Arbeidskosten

De arbeidskosten bij het installeren van alarmsystemen kunnen tot ongeveer 30% van de prijs bedragen. Dit varieert natuurlijk naar gelang welk systeem u kiest en welke extra's u erbij neemt. De installatie van bijvoorbeeld een basis bekabeld alarmsysteem is goedkoper dan de installatie van een basis draadloos alarmsysteem. Natuurlijk is het prijsverschil hier voornamelijk in de apparatuur.

Vergelijk offertes en maak de juiste keuze

Laat u begeleiden door een deskundige om te zien welk alarmsysteem u nodig heeft, en wat er in uw woning of gebouw nuttige en nodig kan zijn. Vraag offertes aan en kom te weten wat voor u de beste optie is.

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes