Alarmsysteem

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Waarom een alarmsysteem onontbeerlijk is

Mede dankzij allerhande alarmsystemen komen er de laatste jaren steeds minder inbraken voor. Toch blijft het aantal diefstallen hoog, met een gemiddelde van ongeveer 200 per dag. Dit aantal schiet tijdens kerst- en oudejaarsavond de hoogte in en loopt op tot wel 500 inbraken per dag. Laat geboefte bij u niet over de vloer komen en ga vandaag nog over tot preventieve maatregelen! Naast een inbraakalarm kan u ook een brand-, gas- of overstromingsalarm installeren. Lees snel verder, informeer u goed en voorkom ellende.

Beveilig uw woning
Met een goed alarmsysteem voorkomt u inbraak, brand of overstroming.

Verlaagd BTW-tarief 
Hoewel de belastingvermindering afgeschaft is, kan u genieten van een verlaagd btw-tarief van maar liefst 6%.

Uitgebreide keuze
Infraroodbeveiliging, blusfunctie of draadloos systeem: aan uw eis beantwoordt een alarmsysteem.
Snel naar: Voordelen alarmsysteem | Prijs alarmsysteem | Soorten alarmsystemen | Tips inbraakbeveiligingFAQ


De voordelen van een alarmsysteemAlarmsysteem: Wat zijn de voordelen?Verhinder diefstal 

Een inbraak kan u beter voorkomen. Als u potentiële dieven wil afschrikken, is een alarmsysteem dan ook een goede investering. Inbrekers kiezen vooral huizen uit die niet al te zichtbaar zijn en waar ze makkelijk en vooral snel kan binnendringen. Wanneer er tijdens een nachtelijke inbraakpoging plots een alarm afgaat, zal dat ervoor zorgen dat de schurken snel het hazenpad kiezen.

Misschien is uw slot geforceerd of kapot, maar in ieder geval zijn uw kostbaarheden onaangetast. Wanneer u bovendien kiest voor een duidelijk zichtbare buitensirene, zal geboefte meestal niet eens proberen uw woning te kraken.

Verlaagd BTW-tarief

Investeren in apparatuur om uw woning mee te beveiligen, leverde u vroeger een interessante belastingvermindering op. Deze belastingvermindering is sinds 1 januari 2015 echter niet meer van toepassing.

Maar niet getreurd! In de plaats geniet u voortaan van een verlaagd btw-tarief van maar liefst 6%. Belangrijk daarbij is wel dat u een vast alarmsysteem laat installeren in een privéwoning die minimum 10 jaar oud is. Bovendien moeten levering en installatie door dezelfde firma worden uitgevoerd.


Grote verscheidenheid

Vandaag de dag bestaan er een heleboel verschillende soorten alarmsystemen. Afhankelijk waarvoor het systeem moet dienen, kan u een inbraak-, brand-, gas- of overstromingsalarm laten installeren. Daarnaast bestaan er ook verschillende manieren waarop deze systemen werken.

Bent u op zoek naar een alarmsysteem dat draadloos werkt? Of eentje met een blusfunctie? Zelfs infraroodbeveiliging behoort tot de mogelijkheden. Er is voor ieder wat wils!Prijs alarmsysteem

Alarmsystemen woorden meestal verkocht in een samengesteld basispakket. Zo'n pakket bestaat vaak uit een centrale sirene, een buitensirene, bewegingsmelders, openingsdetectoren, een rookdetector, afstandsbedieningen en een bedieningspaneel. De prijs voor een basispakket begint gewoonlijk vanaf € 1.300.

Bewegingsmelders laten het alarm in werking treden zodra ze beweging detecteren. Deze melders bestaan ook in een variant die bewegingen van huisdieren niet meetellen. Indien u videobewegingsdetectoren met uw smartphone of tablet wilt verbinden, heeft u ook een IP-transmitter nodig. Openingsdetectoren laten het alarm afgaan voordat men effectief inbreekt. Videobewaking stuurt u tot slot niet alleen verdachte beelden door, maar laat tevens het alarm afgaan.

Hieronder vindt u een overzichtelijke tabel met bijhorende richtprijzen.

Type alarmsysteem Prijs
Bewegingsmelders Vanaf € 250
Videobewegingsdetectoren Vanaf € 295
IP-transmitter Vanaf € 650
Openingsdetectoren Vanaf € 60
Videobewaking binnencamera Vanaf € 230
Videobewaking buitencamera Vanaf € 300


Soorten alarmsystemen

Globaal genomen zijn er 4 verschillende soorten alarmsystemen. Afhankelijk van het type waarschuwt het systeem voor inbraak, brand, gas of overstroming. Daarnaast kan u kiezen tussen een systeem dat draadloos of via bedrading werkt, kan u opteren voor infraroodbeveiliging en hebt u de mogelijkheid een blusfunctie te installeren.

Soorten alarmsystemen: Inbraakalarm

Dit alarm is het meest gekend en bedoeld om inbrekers tegen te houden en af te schrikken. De effectiviteit hiervan blijkt uit het verhoogde aantal inbraakpogingen ten opzichte van het aantal daadwerkelijke inbraken.

Soorten alarmsystemen: brandalarm

Een brandalarm signaleert rook of brand via rook- en/of hittedetectoren. Een groot gebouw waar veel mensen vertoeven, moet dit type alarm meestal verplicht laten plaatsen.

Tegenwoordig bestaan er een heleboel blusvormen. Behalve water, kan men vandaag de dag ook blussen via blusgas, bluspoeder en systemen die de hoeveelheid zuurstof verminderen.

Als u van plan bent een alarmsysteem te laten installeren, kan u tegelijk enkele rookdetectoren laten plaatsen, waardoor u ook over een brandalarm beschikt. Kiezen voor een blusfunctie, verschaft u de zekerheid dat er enkele momenten na het alarm automatisch geblust wordt.

Tot slot kan u uw brandalarm ook verbinden met een meldkamer, die de brandweer bericht in geval van brand.

Dit alarm waarschuwt voor gaslekkages. Een dergelijke apparatuur merkt onder andere de aanwezigheid van koolstofmonoxide en propaan- of butaangas op. Sommige gasalarmen kunnen tevens slaapverwekkend gas waarnemen, dat men soms gebruikt bij inbraken.
Wanneer er zich een uitzonderlijke hoeveelheid water in uw huis bevindt, maakt dit alarm u daar attent op. Mogelijke oorzaken hiervan zijn waterlekkage en overstromingen.
Infraroodbeveiliging is gebaseerd op het registreren van temperatuurverschillen. Omdat de golflengte van infrarood licht groter is dan de golflengte van normaal licht, is infraroodstraling onzichtbaar voor het menselijke oog. Er bestaan 2 soorten infraroodbelichting: actief en passief. Een passieve infrarood camera is het veiligst, omdat deze camera zelf geen licht uitzendt, maar gebruik maakt van het reeds aanwezige licht. Een actieve camera straalt zelf infrarood licht uit en is bijgevolg door dieven makkelijker te ontdekken en tegen te werken. Afhankelijk van binnen- of buitenplaatsing en de grootte van de lokalen, hebt u keuze uit verschillende modellen.


Tips inbraakbeveiliging

Wanneer u op vakantie vertrekt, kunnen enkele eenvoudige handelingen veel betekenen.

  • Zorg ervoor dat alle ramen toe zijn en de deur op slot is, maar verwijder de sleutel langs de binnenzijde van de deur.
  • Geef uw woning een bewoonde indruk, vraag buren of vrienden een oogje in het zeil te houden en laat uw brievenbus niet overstromen.
  • Voorzie uw woning ook zeker van stevig sluitwerk
  • Last but not least: installeer een alarmsysteem!


VRAAG UW GRATIS OFFERTE

Alarmsysteem offerte

Wilt u gratis advies over inbraakbeveiliging? Wij bregen u in contact met de beste veiligheidsexperts uit uw regio en zij komen ter plaatse voor gratis beveiligingsadvies.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk en bespaar

Alarmsysteem getuigenis


Toen er bij ons in de buurt werd ingebroken, besloten we te investeren in een alarmsysteem. Dankzij de installatie van een draadloos inbraakalarm met duidelijk zichtbare buitensirene voelen we ons nu veel veiliger.”


A. Peeters uit Berlare


Veelgestelde vragen over alarmsystemen

Als u zelf uw alarmsysteem installeert, kan u het eventueel voor de zekerheid door een specialist laten controleren voordat u het effectief gebruikt, maar dat hoeft niet. U bent wel verplicht om het onderhoud van uw alarmsysteem jaarlijks te controleren. Dat kan u zelf doen of het overlaten aan een expert.

In principe wordt bijna alles getest: batterijen, sirenes, detectoren, voedingssystemen, inloopvertragingen, sloten …

De keuze is geheel aan u. Wanneer u selectief wilt beveiligen, kunt u bijvoorbeeld alleen de kamers met kostbare voorwerpen of alle ramen en buitendeuren van een alarmsysteem voorzien.

Ja, er bestaan verschillende premies voor gevelwerken, maar u dient wel aan een aantal voorEen alarmsysteem is de kers op de taart op vlak van beveiliging. Het alarm brengt de eigenaars, omgeving of politie snel op de hoogte en bovendien schrikt een zichtbaar alarmsysteem geboefte af. Wanneer u zich optimaal wenst te beveiligen, doet u er dus goed aan ook een alarmsysteem aan te schaffen.Wenst u een alarmsysteem te installeren?

 

Vergelijk gratis offertes