Natuurstenen vloer

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Een natuurstenen vloer is een genot voor het oog. Het geeft uw interieur klasse en grandeur die u met een andere vloerbekleding nooit heeft. Daarnaast is het ook zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bent u op zoek naar een natuurstenen vloer? Vraag dan zeker meer informatie aan onze specialisten!

Wat is natuursteen?

Natuursteen is de verzamelnaam voor alle vloertegels die uit natuurlijke gesteenten vervaardigd zijn: marmer, arduin, blauwe hardsteen, ... Daardoor is het een heel breed gamma. Natuursteen is dus een natuurlijk product. Elke vloertegel en dus elke natuurstenen vloer is uniek.

Natuursteen haalt men recht uit de natuur en dat kan wel schade toebrengen aan het landschap. Kies in de eerste plaats voor lokale natuursteen, zoals arduin (blauwe hardsteen) of Belgische leisteen. Het is milieuvriendelijker en u bent zeker van de herkomst en de kwaliteit. Met goedkope natuursteen uit Azië zijn die erg onzeker.


natuursteen

Voor- en nadelen van natuurstenen vloer

Waarom zou u nu voor natuursteen kiezen? Dit zijn de belangrijkste redenen waarom men voor een natuurstenen vloer kiest:

  • Uniek, natuurlijk product: met natuursteen heeft u de keuze uit een brede waaier aan kleuren en gesteenten. Maar wat uw eigen natuursteen echt uniek maakt, is het feit dat elke vloertegel verschillend is. De tegels maken uw interieur zo net iets specialer. Bent u op zoek naar een perfect symetrische vloer? Dan is natuursteen niets voor u.
  • Binnen & buiten: men gebruikt natuursteen vaak in woon- of badkamers, maar het kan net zo goed buiten gelegd worden voor een terras.
  • Duurzaam: een natuurstenen vloer gaat een leven lang mee en behoudt zijn uitstraling. Vloerverwarming is ook perfect mogelijk met natuursteen.

Niet iedereen houdt van natuursteen, maar er zijn ook enkele objectieve redenen waarom sommige mensen natuursteen links laten liggen:

  • Prijs: natuursteen is zeer duurzaam, maar is bij aanvang een grote investering. Uiteraard zijn er goedkopere imitatietegels, maar die hebben niet dezelfde kwaliteit als echt natuursteen.
  • Onderhoud: ook al valt het goed mee, toch heeft u meer onderhoud aan een natuurstenen vloer dan aan keramische tegels. Vaak hebben ze een extra bescherming nodig om hun karakter te behouden.
  • Kleur & structuur: keramische tegels zijn in meer kleuren en structuren beschikbaar, terwijl natuursteen ook fragieler is.

Natuursteen: prijzen

Zoals gezegd ligt de aankoopprijs van natuursteen vrij hoog. Eén richtprijs bepalen is echter onbegonnen werk, omdat elk gesteente zijn eigen prijs heeft. Ook de dikte van het natuursteen en de keuze voor standaardtegels of maatwerk heeft een grote impact op de prijs:

Natuursteen Gemiddelde prijs per m² (excl. BTW en plaatsing)
Graniet (2 cm) € 150 - € 290
Graniet (4 cm) € 295 - € 350
Graniet (standaardtegels) € 50 - € 75
Marmer (2 cm) € 130 - € 190
Marmer (4 cm) € 250 - € 265
Marmer (standaardtegels) € 45 - € 80
Basalt € 35 - € 40
Belgische blauwe hardsteen € 45 - € 80
Leisteen € 30 - € 45
Zandsteen € 35 - € 45
Kwartsiet € 30 - € 55


Droomt u van uw eigen natuurstenen vloer? Vraag hier naar meer informatie of een offerte bij één van onze specialisten in natuursteen!