Pleisterwerken: vind de beste stukadoor

Muren of een plafond bepleisteren, het is geen sinecure. Daarom laat je dit vuil en zwaar werk best over aan een expert. Gelukkig zijn onze stukadoors stuk voor stuk vakmannen die met plezier je woning onder handen nemen!

Alle pleisterwerken
Enkele muren ‘retoucheren’, een plafond bepleisteren of een volledige woning afwerken: onze stukadoors doen het allemaal.
Professionele afwerking
Wij werken enkel met betrouwbare stukadoors die garant staan voor een professionele afwerking. Zo maak je de muren en het plafond snel en efficiënt klaar om het schilderen en/of behangen.
Prachtig resultaat
Iedereen die al eens gebouwd heeft, zal het beamen: pleisterwerken maken of kraken je interieur. Kies daarom voor een ervaren stukadoor!

Waarom beroep doen op echte stukadoors voor pleisterwerken?

plafonneur-pro.jpg

Werken met pleister veroorzaakt vaak een grote ravage. Het is vuil en zwaar werk. Geen zin om zelf je handen, kleren en gezicht vuil te maken? Dan is het inhuren van een stukadoor de beste optie. Zij zorgen ervoor dat je muren nadien perfect bepleisterd zijn. Dat is onmiddellijk ook het eerste voordeel van beroep doen op echte stukadoors:

1. Muurbepleistering volgens het boekje

Als doe-het-zelver ben je niet volledig op de hoogte van wat wel en niet kan wat pleisterwerken betreft. Een echte stukadoor kent die ongeschreven regels wel. Dat zorgt ervoor dat de afwerking van de pleisterwerken van een stukadoor er stukken beter zal uitzien dan wanneer jij het zou doen. Aarzel niet om een stukadoor in te huren, zo zit je achteraf niet met de gebakken peren. Pleisterwerk is één van de meest fundamentele renovatiewerken in je woning. Daar mag je wel wat geld aan uitgeven. Benieuwd naar hoeveel dat zou zijn? Vraag een offerte aan bij enkele vakmannen uit jouw buurt via onze gratis offerteservice.

2. Professionele betrouwbaarheid

De stukadoors binnen ons netwerk hebben niet alleen ervaring, maar zijn ook nog eens professioneel in hun stiel opgeleid. Ze kennen met andere woorden alle kneepjes van het vak en zijn op de hoogte van alle van bovenaf opgelegde normen. Je kan er dus echt wel op vertrouwen dat een stukadoor jouw muren correct zal bepleisteren. Bovendien gaat hij vanaf jouw ondertekening met jou een verbintenis aan waarin hij belooft de werken naar behoren uit te voeren. Doet hij dat niet, dan pleegt hij contractbreuk. Als je een handige vriend uitvoert, heb je niets achter de hand. Speel het daarom slim en doe beroep op stukadoors voor je pleisterwerken.

3. Geen pleisterwerk te groot of te klein

Of je nu een stukadoor nodig hebt om enkele kleine oneffenheden op te vullen of om een volledige woning te bepleisteren, de stukadoors binnen ons netwerk doen alles wat je hen vraagt. Neem wel tijdig contact met hen op. Die vakmannen zijn namelijk drukbezet! Als je een strakke deadline moet halen, ben je er beter als de kippen bij.

Soorten pleisterwerken die door stukadoors uitgevoerd kunnen worden

Methode Vordelen Prijs
Betonstuc – muurdecoratie
– waterdicht pleistermateriaal
– geschikt voor badkamers en keukens
– betonlook
– natuurlijke kleuren
€20 tot €85 per vierkante meter
Cementeren – vaak gebruikt voor snelle renovatie van buitengevels
– van een cementlaag voorzien
€18 tot €80 per vierkante meter
Sierpleister – decoratieve gevelafwerking
– mineraal of kunstdars
€15 tot €80 per vierkante meter
Raapwerk – pleisterwerk voor scheve muren
– maakt muren waterpas
€15 tot €30 per vierkante meter
Schuurwerk – mortel van zilverzand
– decoratieve cirkelvormen
– mag altijd maar door 1 persoon uitgevoerd worden of je krijgt verschillen
€14 tot €26 per vierkante meter
Sausklaar stucwerk – pleisterwerk zonder oneffenheden
– perfect egale ondergrond
– perfect om nadien te sausen (=schilderen)
€8 tot €24 per vierkante meter
Behangklaar stucwerk – minder egale ondergrond
– perfect om nadien over te behangen
€7 tot €17 per vierkante meter
Spuitpleister – meest voordelige vorm van stucwerk
– met machine onder hoge druk aangebracht
– snel
€5 tot €15 per vierkante meter


Wil je pleisterwerken laten uitvoeren?

Vergelijk gratis offertes

De prijs van pleisterwerken door stukadoors

Benieuwd naar wat een goede stukadoor mag kosten? Houd bij het berekenen van de priijs zeker rekening met de volgende factoren:

  • 1. BTW van 6%
  • 2. Montagekosten Binnen dit bedrag worden de werkuren van de stukadoor zelf verwerkt.
  • 3. Materiaalkosten

Afhankelijk van de soort pleister die je kiest, zal de prijs hoger of lager liggen. Daarnaast vraagt de stukadoor vaak ook een vergoeding voor de materialen die hij zelf al ter beschikking heeft (bv. een boor), maar die hij wel zal gebruiken voor de pleisterwerken aan jouw woning. Zie het als een soort van waarborg!

travaux-plafonnage.png

We kozen voor onze badkamer een afwerking met betonstuc. Dankzij Bobex konden we beroep doen op een geniale vakman die van onze badkamer een ware oase van rust heeft gemaakt.

S. Mertens uit Zottegem

qte2.png

Veelgestelde vragen over pleisterwerken

Wat betekent sausen?

Sausen wil zeggen dat je de muur verft met een traditionele verfroller. Muren schilderen en muren sausen zijn dus synoniem voor elkaar. Als je werken met een verfroller te omslachtig vindt, kan je de muren ook laten verfspuiten. Interesse? Vraag een offerte aan via onze dienst.

Waarom zijn er zo grote verschillen tussen de minimum- en maximumprijzen?

Elke muur is verschillend. Als die muur bijvoorbeeld moeilijker bereikbaar is, dan zal de prijs opslaan. Alles is ook afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal dat er gebruikt wordt en de zorg die de stukadoors in hun pleisterwerk steken. Met een stukadoor uit ons netwerk ben je van kwaliteit verzekerd. Neem zeker eens een kijkje naar je opties via onze offerteservice.


Wil je pleisterwerken laten uitvoeren?

Vergelijk gratis offertes

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welke ruimtes wenst u te laten bepleisteren?
2*. Wanneer wenst u van start te gaan met het pleisterwerk?
3*. Wanneer bent u het best bereikbaar?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Pleisterwerken, stukadoors