Hoeveel vraagt een ruitenwasser per uur?

U wil uw glazen laten wassen, maar wat kost dat? De prijzen voor een ruitenwasser liggen tussen de 20 en 55 euro per uur. De ruiten van een rijwoning laten wassen kost u doorgaans tussen de 15 en 35 euro. Voor een vrijstaande woning liggen die prijzen tussen de 35 en 50 euro.

Type woning of pand Prijs ruitenwasser
Rijwoning € 15 – 35
Woning met 3 gevels € 25 – 40
Vrijstaande woning € 35 – 50
Bedrijven (café, restaurant, …) € 45 – 90

Krijgt u graag een realistischer beeld van de gemiddelde prijs voor het inschakelen van een ruitenwasser voor uw specifieke pand? Vraag met onderstaand formulier dan eenvoudig offertes aan en laat een ervaren glazenwasser uw ramen schoonmaken. Want als u een erkend vakman uw ramen laat wassen, bent u verzekerd van een kwaliteitsvolle reiniging.

Voor een nog meer gedetailleerd beeld kan u bij de meeste ruitenwassers ook een vrijblijvend plaatsbezoek aanvragen. De ruitenwasser bekijkt dan uw specifieke situatie en kan de prijs zo zeer nauwkeurig bepalen.

Ontvangt u graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Wat bepaalt de kostprijs?

Wat bepaalt de prijzen van de ruitenwasser? Hieronder vindt u een handig overzicht van belangrijke factoren die de prijs beïnvloeden bij het ramen wassen.

1. Afmetingen: aantal vierkante meter en hoogte

Een eerste factor is de hoogte waarop de ramen gelegen zijn. Ramen lager dan de derde verdieping kan een ruitenwasser makkelijk bereiken. Vaak gebruikt de ruitenwasser een ladder, die de firma zelf voorziet. Met een telescoopsysteem kan de ruitenwasser ook hoger gelegen ramen bereiken. Voor ramen op de begane grond en de eerste en tweede verdieping ligt de prijs dus relatief laag.

Is de woning hoger, of het gaat het bijvoorbeeld om de ramen van een appartementsgebouw? Dan kan de prijs oplopen. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om een gondel, hoogtewerker of zelfs een steiger te gebruiken. Beschikt de firma niet zelf over dat materiaal, dan moeten ze dat huren. De huurkost rekent de ruitenwasser door aan de klant. Ook wanneer de firma zelf over het materiaal beschikt, kan de prijs oplopen. Breng de ruitenwasser dus zeker op de hoogte wanneer de ramen hoger gelegen zijn.

Daarnaast is ook de oppervlakte van de te laten wassen ramen van belang. Een klein raam schoonmaken duurt nu eenmaal minder lang. Gemiddeld wast een ruitenwasser 75 vierkante meter raam per uur.

Prijs Ramen Laten Wassen

2. Bereikbaarheid van de ramen

Een belangrijke factor in de prijsbepaling van de ruitenwasser is de bereikbaarheid van de ramen. Bij een vrijstaande woning kan de ramenwasser de ladder eenvoudig rondom de woning verplaatsen. Daarmee bespaart de ruitenwasser zich wat tijd, en dat vertaalt zich ook naar de factuur.

Om de ramen van een appartement schoon te maken heeft de ruitenwasser dan weer materiaal nodig om in de hoogte te werken. Gaat het om dakramen, dan wordt het nog ingewikkelder. Ook dat ziet u terug op de eindfactuur.

3. Het aantal ramen: binnenkant én buitenkant?

Net als de grootte of oppervlakte van de te laten wassen ramen is ook het aantal ramen van belang. Hoe meer ramen, hoe meer werk en tijd. Een ramenwasser kan gemiddeld 75 vierkante meter ramen per uur wassen.

Laat u ook de binnenkant van een aantal ramen lappen? Dan zal de prijs verder oplopen en in sommige gevallen zelfs verdubbelen. Het voordeel is wel dat een ruitenwasser ook de binnenzijden van de ruiten professioneel reinigt. U kunt dan ook rekenen op door en door gereinigde ruiten, langs binnen en langs buiten!

4. De frequentie

De prijzen van de ruitenwasser worden verder beïnvloed door de frequentie waarmee u beroep doet op zijn of haar diensten om ramen te laten wassen. U kunt de glazenwasser bijvoorbeeld periodiek inhuren. Zo keert de ruitenwasser om de zoveel tijd terug om de reiniging te herhalen. Er wordt een frequentie afgesproken, en de ruitenwasser doet de rest.

Die frequentie kan u helpen de kosten enigszins te drukken. Vaak verlaagt de firma het tarief, omdat zij op deze manier verzekerd zijn van werk. Daarnaast worden de ramen ook goed onderhouden, waardoor ze minder vuil verzamelen. Zo duurt de klus doorgaans iets minder lang.

Hoe vaak laat u de ramen nu best wassen? Dat is grotendeels afhankelijk van de ligging van uw woning, appartement of zaak. In een stedelijke omgeving worden ramen bijvoorbeeld een stuk sneller vies. Ook de functie van het pand is van belang: het imago van een zaak gaat er met vuile ramen bijvoorbeeld snel op achteruit. Zijn uw ramen vuil? Laat ze uw ramen wassen!

De ruitenwasser kan samen met u bekijken welke frequentie past bij de locatie en binnen uw budget.

5. Wat schoonmaken: ramen en/of deuren?

Doet u niet enkel beroep op de ruitenwasser voor het reinigen van de ramen? Dan zal de prijs natuurlijk ook stijgen. Ruitenwassers nemen niet enkel het poetsen van ramen voor hun rekening. Ze reinigen bijvoorbeeld ook:

 • Deuren en poorten
 • Dakgoten
 • Carports
 • Prieeltjes en pergola’s

Ook hier geldt: hoe meer werk, hoe duurder de dienst. Welke diensten de ruitenwasser precies aanbiedt, vindt u vaak terug op de website. Het kan echter altijd interessant zijn hier persoonlijk naar te informeren.

Glazenwassen

6. Het type woning of pand

Het type woning of pand speelt ook een rol in de prijzen van de ruitenwasser. Een rijwoning heeft doorgaans enkel ramen aan de voor- en achterkant te laten wassen. De kosten voor het ramenwassen voor dergelijk pand liggen dan ook relatief laag.

Een hoekwoning of vrijstaande woning heeft al meer zijdes met ramen (en dakgoten). En hoe meer ramen, hoe hoger de prijs. Appartementsgebouwen of andere grote panden zijn dan weer hoger. Dat betekent enerzijds meer ramen, anderzijds de nood een hoogtewerker te gebruiken.

7. De constructie en het type beglazing

Tot slot kunnen bepaalde soorten beglazing de prijzen van de ruitenwasser omhoog drijven. Een greep uit het soort ramen:

 • Glazen koepels.
 • Lichtstraten of dakramen.
 • Daken van veranda’s.
 • Ramen met veel onderverdelingen.
 • Grote ramen, bijvoorbeeld in glazen schuifdeuren of bij showrooms.
 • Moeilijk bereikbare ramen die niet bereikbaar zijn zonder hoogtewerker.

Zijn zulke elementen aanwezig in uw woning of pand? Dan vermeldt u dit best op de offerteaanvraag. Zo ontvangt u de meest realistische offerte.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier uw offertes!

Wat is wel en niet inbegrepen in de prijs van een ruitenwasser?

Inbegrepen in de tarieven van de ramenwasser

 • Arbeid. Het schoonmaken van de ramen en eventueel de deuren.
 • Materiaal. Het reinigingsmiddel, poetsmateriaal, eventueel de ladder en een telescoopsteel.
 • Transport. Het verplaatsen van de ruitenwasser en het nodige materiaal.

Deze zaken vallen onder de normale prijzen van de ruitenwasser. Voor de meeste klanten is dat ook voldoende, en is er niet meer nodig.

Wanneer betaalt u dan extra?

 • Hoogtewerker. Gaat het om een gebouw hoger dan 3 verdiepingen? Dan kan een hoogtewerker nodig zijn. Ook voor moeilijk bereikbare ramen kan het zijn dat een ladder of telescoopsteel niet volstaan.
 • Binnenkant van de ramen. De ruitenwasser kan eventueel de binnenkant van de ramen ook schoonmaken. Daarvoor brengt hij of zij echter wel een extra kost in rekening. Vaak liggen de tarieven voor ramen binnenshuis wat lager.
 • Koepels en andere elementen. Het schoonmaken van dakramen, koepels of daken uit glasplaat is een complexere klus. Hiervoor zal vaak een extra kost worden aangerekend.
 • Extra’s. Laat u ook de dakgoten, carport, of andere extra’s reinigen? Dan zal de ruitenwasser daar vaak een ander tarief voor hanteren.
Prijs Ruitenwasser

Glazenwasser prijzen vergelijken

Ruitenwasser inschakelen? Vul onderstaand formulier zo uitgebreid mogelijk in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes op maat. Zo krijgt u een realistisch beeld van de kosten, en een overzicht van betrouwbare ruitenwassers in uw omgeving. U hoeft er dan enkel nog de beste aanbieder uit te pikken voor uw specifieke noden!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel ruiten wenst u te laten wassen?
2*. Wat is de gewenste schoonmaakfrequentie?
3*. Wenst u ook een offerte voor traditionele schoonmaakdiensten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Ruitenwasser
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Ruitenwasser