Isolatie betaalt zichzelf terug. Uw energiefactuur zal direct dalen én de waarde van uw woning stijgt. Bovendien steunt de overheid u bij de investering.
Aarzel dus niet langer en vergelijk de beste isolatie-offertes van experten uit uw buurt.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te isoleren?
2*. Welke oppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
3*. Wanneer wenst u de isolatiewerken te starten?
4. Welk type gebouw wenst u te isoleren?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Waarom isolatie offertes vergelijken? 

Je kan je woning op verschillende manieren laten isoleren. Begin je met dakisolatie? Moet de gevel geïsoleerd worden of heb je problemen met geluidsoverlast van op straat? Er bestaan verschillende oplossingen voor al die problemen. Iedere situatie en iedere woning wordt apart bekeken en pas zo wordt een voorstel gedaan, afhankelijk van wat jij wil. 

Door offertes te vergelijken krijg je een duidelijk overzicht van wat je opties zijn en welke isolatiespecialist welke diensten aanbiedt. En misschien ook interessant: wat de geschatte prijs is.

De prijs kan sterk variëren van vakman tot vakman. Dat komt omdat het prijsvoorstel wordt beïnvloed door verschillende factoren. 

Onder andere deze factoren komen aan bod in de offerte:

 • De oppervlakte die moet geïsoleerd worden
 • Het type woning
 • De arbeidskosten
 • De materiaalkeuze
 • Btw

Deze factoren zullen bij elk bedrijf anders worden geïnterpreteerd. Zo kan het zijn dat de arbeidskosten bij de ene specialist per uur worden berekend, en bij de andere wordt een kost per oppervlakte berekend. Door te vergelijken vind je het voordeligste tarief.

De aard van de isolatiewerken

Er bestaan verschillende technieken en materialen om je huis mee te laten isoleren. Afhankelijk van wat het gewenste resultaat is of van hoe de opbouw van je woning gestructureerd is, kies je een materiaal en type isolatie die voor jou het meest voordelig is.

Thermische isolatie heeft de functie om het klimaat in je woning te reguleren. Als het tijdens de zomer warm wordt, heb je daar binnenshuis geen last van en in de winter houdt je de koude buiten. Je verbruikt minder energie omdat je de verwarming minder snel moet aanzetten, waardoor je bespaart op de energierekening. Bovendien is het ook goed voor onze planeet om wat minder te verbruiken!

Geluidsisolatie dient om geluidsoverlast te beperken. Een laag isolatie op of tussen de muren houdt lawaai van het verkeer of de omgeving buiten doordat de geluidsgolven geabsorbeerd worden door het materiaal. Ook storend geluid van (boven)buren kan je op deze manier dempen. Isolatie kan ook een akoestische functie hebben. Geluid van buitenaf wordt gedempt, maar geluid in de ruimte zelf zal beter klinken. Door je woning te isoleren verdwijnt het holle of galmende effect van geluid in de ruimte. Muziek komt beter tot zijn recht, en het is aangenamer om met meerdere mensen een gesprek te voeren als het geluid beter klinkt.  

Waar laat je je woning isoleren?

 • Het dak
 • De zolder
 • Spouwmuren
 • De gevel
 • De vloer
 • Het plafond

Afhankelijk van je woning en het type isolatie dat je kiest wordt bekeken waar de isolatie het best geplaatst wordt.

Spouwmuurisolatie offertes

Tussen de buitenmuur en de binnenmuur zit er doorgaans een holle ruimte. Door die lege ruimte op te vullen met isolatiemateriaal, kan je je huis snel extra isoleren. Er worden kleine gaatjes geboord in het voegwerk waarlangs het materiaal naar binnen wordt gespoten. De muur hoeft dus niet volledig worden opengebroken, wat het een vlotte manier van isoleren maakt en het is niet zo duur.

Als je offertes wil aanvragen voor spouwmuurisolatie, is het interessant om te weten over welke oppervlakte het gaat. Aan de hand daarvan kan berekend worden hoeveel materiaal nodig is. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die een rol spelen in de prijsberekening, ook daarom is het een goed idee om meerdere offertes met elkaar te vergelijken.

Dakisolatie offertes

Wanneer je je dak wil laten isoleren is het zeer belangrijk rekening te houden met het type dak dat je hebt. Er kunnen ook verschillende soorten isolatiemateriaal worden gebruikt en de werkwijze kan variëren. Zo kan het isolatiemateriaal onder het dak worden geplaatst, tussen de spanten, of er wordt gekozen voor zoldervloerisolatie. Dakisolatie of zoldervloerisolatie is een zeer effectieve manier om te besparen op je energieverbruik.

Door offertes te vergelijken en door te vragen naar de prijsberekening, vind je snel de vakman voor jouw dak. Een goede vakman zal rekening houden met je budget en hoe je woning in elkaar zit en zal een interessant voorstel doen.

Vloerisolatie offertes

Ook voor vloerisolatie bestaan er meerdere opties. Je kan de bovenkant van je vloer isoleren, je kan holtes met isolatiemateriaal opvullen of het plafond van de verdieping eronder isoleren. Een geïsoleerde vloer in huis geeft veel comfort en kan je ook veel besparen.

Nieuwbouwwoningen zijn meestal al uitgerust met vloerisolatie langs de bovenkant. Bij renovatiewerken moet worden gekeken naar de staat van het huis. Als je offertes aanvraagt, zullen vakmensen de situatie inschatten en de beste optie voorstellen. De prijzen kunnen daarom ook sterk variëren.

De juiste isolatiespecialist

Waar moet je op letten als je offertes vergelijkt en hoe identificeer je een geschikte isolatiespecialist?

 • Een goede isolatiespecialist zal een offerte maken op basis van de informatie die je hebt meegegeven. De prijs is namelijk zeer afhankelijk van de woning in kwestie en standaardprijzen zal je niet snel vinden. Een gepersonaliseerde offerte is een goed begin.
 • Vervolgens is het interessant om te weten hoe het prijsvoorstel tot stand is gekomen. Je kan eventueel vragen om de details van de prijsberekening te zien.
 • Vakmensen die gespecialiseerd zijn in isolatie kunnen je doorgaans raad geven over isolatiepremies waar je voor in aanmerking komt.
 • De materiaalkosten worden vaak al meegerekend in de offerte. Je kan nagaan of je het eens bent met de keuze en de kosten die daarbij komen kijken.
 • In sommige offertes wordt een prijsvoorstel exclusief btw gegeven. Let daar zeker op zodat je bij het afrekenen niet ineens veel meer moet betalen.
 • De arbeidskosten kunnen op verschillende manieren worden berekend. Ook dat is interessant om op voorhand te bekijken.

 

Bekijk iedere offerte dus goed en controleer op details. Zo vind je vlot de juiste vakman aan een interessante prijs voor jouw isolatie.

Isolatie = premies

Voor een aantal type isolatiewerken kom je aan bod voor het ontvangen van een premie. Je kan nagaan of je voor een premie in aanmerking komt door het zelf te onderzoeken of door het te vragen aan je isolatiespecialist.

Welke soorten premies bestaan er? 

 • Totaalrenovatiebonus
 • Burenpremie
 • Vlaamse verbeteringspremie
 • Gemeentelijke of provinciale dakisolatiepremie
 • Netbeheerderspremie
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes