Wil je een oude woning opknappen om de charme te behouden of je interieur volledig omgooien voor een eigentijdse uitstraling? Onze specialisten in interieurrenovatie staan steeds voor je klaar. Ze bieden deskundig advies en helpen je graag bij:

  • Het optimaal verbeteren van jouw wooncomfort, zodat je kunt genieten van een gezellige, maar toch functionele leefruimte.
  • Het verhogen van de waarde van jouw woning, wat niet alleen jouw levenskwaliteit verbetert, maar ook een interessante investering is voor de toekomst.

Bovendien bespaar je tot wel 30 % door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken van onze experts.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk ruimtes, kamers of onderdelen wenst u te laten renoveren?
2*. Welke vakmannen denkt u nodig te hebben?
3*. Wat is uw geschatte budget voor de renovatiewerken?
4*. Wanneer wenst u van start te gaan met uw project?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Wie inschakelen voor een interieurrenovatie?

Wanneer je het interieur van jouw woning onder handen wilt nemen kan je best op zoek gaan naar een interieurarchitect of binnenhuisarchitect. Zij staan je bij met raad en daad om de renovatie te laten verlopen zoals jij het wilt.

Een interieurrenovatie kan groot uitvallen en dan is het een goed idee om niet enkel een interieurarchitect, maar ook een aannemer onder de arm te nemen. Er zijn renovatiebedrijven waar beide professionals samenwerken.

Het is interessant offertes aan te vragen bij deze totaalbedrijven. Je moet dan maar met 1 contactpersoon afspraken maken en je bent zeker dat de samenwerking onderling zonder problemen verloopt.

Hoe beter het contact, hoe zekerder je mag zijn van een goed resultaat.

Interieurarchitect

Wat doet een interieurarchitect?

Een interieurarchitect is gespecialiseerd in het ontwerpen van een binnenruimte in jouw woning om deze zo esthetisch, functioneel én comfortabel mogelijk te maken. Wanneer je het interieur onder handen wilt nemen, is een interieurarchitect inschakelen zeker een meerwaarde.  

Wanneer je een professional wilt kiezen is het belangrijk om te weten wat hun taken allemaal omvatten. Deze van een interieurarchitect zijn redelijk breed. 

Als eerste is het doel een ruimteplanning op te maken. De bestaande ruimte wordt geanalyseerd en opnieuw ingedeeld naar jouw behoeften. 

Na het indelen van de ruimte zal er een ontwerp opgemaakt worden. Dit omvat ook de keuzes van kleuren, materialen, meubels en decoratieve elementen. Hierbij worden jouw wensen voor de renovatie steeds mee in acht genomen

Om andere professionals te informeren zal de interieurarchitect een gedetailleerde bouwtekening maken. Zij of hij zal het project vervolgens opvolgen en sturen. Het budget in het oog houden is tijdens deze fase een heel belangrijke taak. Dit kan mee geregeld worden tijdens de selectie van meubels, materialen en esthetische of functionele verbeteringen van de ruimte. 

Vind een expert op maat
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

Waarop letten bij het vergelijk van specialisten voor de renovatie van je binnenruimtes?

Bij het vergelijken van specialisten voor de renovatie van je binnenruimtes zijn er enkele belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden, zodat je zeker de juiste professional kiest voor jouw project. Hier sommen we er enkele op: 

Bekijk het portfolio van de specialist om te zien of ze al eens een project deden als het jouwe. Lees daarnaast ervaringen van vorige klanten, zo leer je de professional wat beter kennen.  

Vraag naar certificaten en diploma’s. Een interieurarchitect is een erkend beroep en kan enkel uitgeoefend worden met de juiste opleiding. Voor aannemers bestaat er een certificaat van de Vlaamse overheid.  

Vraag de experten een gedetailleerde offerte op te maken zodat je een beeld kan scheppen van de kostenplaatjes. Op deze manier kan je al snel enkele honderden euro’s besparen. 

Bespreek de geschatte duur van het project en de beschikbaarheid van de specialisten. Enkel op deze manier kan je er zeker van zijn dat het werk binnen jouw gewenste tijdschema voltooid kan worden.   

Sommige renovatiebedrijven bieden enkele garanties en verzekeringen om bijvoorbeeld gemaakte schade te dekken. Vraag deze na om extra zekerheid te krijgen 

Als laatste, niet onbelangrijke aandachtspunt kies je best voor een professional waar je je goed bij voelt. Dit laat de communicatie en samenwerking veel beter verlopen. Wanneer beter naar jouw ideeën geluisterd wordt, heb je een grote kans dat het project precies wordt zoals je hoopt. 

Wanneer je al deze punten uitgebreid overloopt kan je een weloverwogen beslissing maken. Renovaties zijn projecten van lange duur. Het is daarom belangrijk een expert te kiezen die bij jou past. 

Woning-totaalrenovatie-1024x538.jpg

Vergelijk gratis interieurrenovatie offertes

Vul het offerteformulier gratis en vrijblijvend in en kom in contact met 1 of meerdere experten. Je kan de offertes vergelijken, referenties controleren en zo de specialist selecteren die het beste past bij jouw project en budget. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, maar zorgt er ook voor dat je zeker bent dat het project in bekwame handen is. De zoektocht naar de perfecte renovatie-specialist verloopt zo efficiënt en stressvrij.  

Kom in contact met renovatie-experten
Ontvang gratis en vrijblijvend advies op maat van jouw project
arrow Ontvang offertes

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes