Drankautomaat huren prijs

Een drankautomaat huren kost gemiddeld € 157 per maand (excl. btw). Als u een frisdrankautomaat huurt, betaalt u een maandelijks bedrag aan de leverancier. Huren is het voordeligste voor bedrijven die nog niet echt weten wat ze willen.

Stel u voor dat u een drankautomaat koopt en er uiteindelijk achter komt dat deze automaat toch niets voor u is. Dat is een scenario dat u natuurlijk wilt vermijden. Een huurovereenkomst is daarom altijd opzegbaar, waardoor u niet vastzit aan een frisdrankautomaat die onveranderbaar is.

Drankautomaat

Wat bepaalt de huurprijs?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen in de huurprijs van een machine met heerlijke frisdrank. Een grote factor in het bepalen van de huurprijs zijn de betalingsmogelijkheden van de machine. U kunt beslissen dat de gebruikers enkel met cash, tokens en met een pasjessysteem kunnen betalen of met andere betalingsmiddelen.

Zo kunt u een frisdrankautomaat huren, die gebruik maakt van een cashless betaalsysteem. Op die manier kan de gebruiker gewoon met de kaart of bankapp betalen. Een frisdrankautomaat die alleen cash aanvaardt, zal natuurlijk wel goedkoper zijn dan een waarbij u met de kaart of digitaal kunt betalen.

Ook de duur van het contract is een van de verschillende factoren die een rol speelt in de huurprijs van drankautomaten. Hoe langer de duur van het contract, hoe goedkoper.

Het model, functionaliteit en grotere capaciteit van de frisdrankautomaat zal de prijs uiteraard ook beïnvloeden. Hoe uitgebreider de automaat, hoe hoger de prijs.

Drankautomaat huren: voordelen

Een frisdrankautomaat huren heeft vele voordelen. Het grootste voordeel is dat u niet direct een groot bedrag moet neerleggen voor een machine. U betaalt slechts een maandelijks bedrag aan de leverancier waarbij u huurt.

Het onderhoud van de machine is in het contract inbegrepen en maakt dat de verantwoordelijkheid van het onderhoud bij de leveranciers ligt. Is de machine verouderd? Dan hebt u de optie om deze in te ruilen voor een nieuwe. Zo bent u zeker dat u altijd de nieuwste frisdrankautomaat hebt. 

Nog een voordeel is dat in de meeste gevallen, leveranciers u de kans geven om het assortiment samen te stellen. Daardoor kunt u inspelen op de wensen van de consument.

De winst van de automaat gaat in de meeste gevallen naar u maar dit hangt natuurlijk af met wat er in uw contract met de leverancier staat. 

Drankautomaat

Drankautomaat huren: wat is inbegrepen?

Er zijn veel zaken die inbegrepen zijn bij het huren van een frisdrankautomaat. Zo bent, u -zoals in de tekst hierboven al aangegeven- niet verantwoordelijk voor het onderhoud van de machine. De leverancier zal ervoor zorgen dat de automaat goed onderhouden wordt.

Ook het aanvullen van de producten kunt u overlaten aan de leveranciers. Als er nieuwe producten zijn die u aan het assortiment van bijvoorbeeld de Coca-Cola automaat zou willen bijvullen, dan dient u dit meestal wel eerst te overleggen met de leverancier.

Alternatieven voor huren: kopen of leasing

Een Coca-Cola frisdrankautomaat leasen betekent eigenlijk dat u eerst de automaat huurt en hierna de optie krijgt om hem te kopen. Als u een frisdrankautomaat koopt, dan bent u de officiële eigenaar van de machine.

Drankautomaat huren

Frisdrankautomaat kopen

Wilt u een frisdrankautomaat kopen, dan bent u eenmalig een groot bedrag kwijt. Hiervoor hebt u dus een groot investeringsbedrag nodig. De Coca-Cola frisdrankautomaat is dan wel officieel van u en u kunt de automaat als investering opnemen in uw boekhouding.

Het nadeel aan het kopen van een drankautomaat is dan weer dat u zelf voor de kosten van het onderhoud zal moeten opdraaien. Hou er ook rekening mee dat u ook zelf verantwoordelijk bent voor het aanvullen van de inhoud van de automaat.

Daarom is het interessant om bij de aanschaf een servicecontract te regelen. U kan natuurlijk wel zelf de gewenste inhoud toevoegen in de automaat en hoeft dit niet eerst te overleggen met leveranciers.

Gemiddeld betaalt u € 2000 (excl. btw) voor een kleine automaat en € 5000 voor een grote machine.

Drankautomaat leasen

Leasen geeft u dezelfde opties als huren maar als het contract op zijn einde loopt, krijgt u de kans om deze goedkoop over te nemen. Bent u tevreden van de drankautomaat die u huurt? Dan is leasen de ideale oplossing.

Interesse? Vergelijk gratis offertes

Is een drankautomaat huren iets voor u? Vergelijk hier gratis en vrijblijvende offertes en vind zo de ultieme drankautomaat bij de juiste leveranciers.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel personen (inclusief alle bezoekers) zullen dagelijks gebruik maken van de frisdrankautomaat?
2*. Heeft u reeds een drankleverancier?
3. Indien ja, wie is uw huidige leverancier? Indien neen, waar haalt u uw drank?
4*. In welke sector bent u werkzaam?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Drankautomaat huren: prijs