Een frisdrankautomaat huren of kopen?

Heerlijke frisdrank, elke dag Coca-Cola, Fanta of een andere frisdrank? Dat kan met een frisdrankautomaat. Een frisdrankautomaat voor uw bedrijf, evenement of congres is een must. Indien u zo’n automaat wilt plaatsen zijn zowel het huren als kopen van een frisdrankautomaat een mogelijkheid.

Huren of kopen van een frisdrankautomaat

Ontdek de beste formule voor uw frisdrankautomaat. U kunt zowel offertes aanvragen voor het huren als voor het aankopen van een frisdrankautomaat.

Inclusief onderhoud van frisdrankautomaat?

In heel wat huurformules is het onderhoud, vullen en reinigen van de automaat inbegrepen in de prijs.

Vergelijk gratis offertes

Kies de beste definitieve oplossing en vergelijk offertes voor een frisdrankautomaat.

Wat kost een frisdrankautomaat?

De kosten van uw frisdrankautomaat hangen volledig af van de soort frisdrankautomaat en van de keuzes die u maakt wat betreft de betalingsmogelijkheden. Daarnaast hebben nog verschillende factoren een invloed op de kosten, waaronder de capaciteit van de machine, de gewenste inhoud en de locatie van de automaat.

In het algemeen wordt er zo’n € 3,- à € 5,- per dag gerekend voor een frisdrankautomaat, op basis van een contract. Op jaarlijkse basis komt dit ongeveer neer op €1.500, maar u kan de kosten op verschillende manieren makkelijk terugverdienen!

Frisdrankautomaat kopen....

Het kopen van een frisdrankautomaat gaat gepaard met veel voordelen en het is eigenlijk ook de makkelijkste optie. Hoewel u over voldoende kapitaal moet beschikken om de investering te kunnen uitvoeren, bent u achteraf wel de eigenaar van de automaat en kan u zelf ook alle beslissingen nemen.

Nog een voordeel is dat u zelf het assortiment kan bepalen, maar u bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de onderhoud en het aanvullen. Gelukkig hebben sommige leveranciers hier een oplossing voor, want ze bieden namelijk een onderhoudscontract aan! Daarnaast bent u ook zelf verantwoordelijk voor de boekhouding, maar u ontvangt wel de winst op de producten en moet dus niets afstaan aan iemand anders.

Tenslotte heeft u ook nog de keuze om de prijzen van de producten zelf te bepalen en u kan de drankautomaat ook afschrijven als u dat wenst. Voordelen genoeg, toch?

Een drankautomaat kopen of huren?

... of huren?

De frisdrankautomaat huren is in sommige gevallen ook een slimme optie, want u heeft eerst en vooral geen investeringsbedrag nodig. Voor bedrijven die dus geen grote investering willen uitvoeren of een beperkt kapitaal hebben, is dit de ultieme oplossing. Dit is echter niet het enige voordeel. Hoewel u geen eigenaar bent, betaalt u slechts een maandelijks bedrag dat ook al helemaal niet hoog is. De investering die u moet doen om de automaat te kopen valt dus volledig weg.

Ook hoeft u zich verder geen zorgen te maken om de service, het onderhoud, de aanvulling en de storingsdienst, want deze worden gewoonweg opgenomen in het contract. Wel moet u rekening houden met het feit dat als u dingen wilt veranderen aan het assortiment, u dit waarschijnlijk eerst met uw leverancier zal moeten bespreken. U zit dus eigenlijk ‘vast’ aan een contract, maar uiteindelijk krijgt u er enorm veel voor terug.

Tenslotte kan u dankzij het contract uw verouderd machine altijd inruilen voor de nieuwste versie. Dit is een enorm groot voordeel die u niet heeft bij het kopen van een drankautomaat.

Wat heeft een frisdrankautomaat te bieden?

Heeft u weleens nood aan een koele verfrissing tijdens de werkuren? Wilt u geen tijd verliezen met het halen van een drankje in de dichtstbijzijnde winkel tijdens uw korte pauze? Dan biedt een frisdrankautomaat hier de perfecte oplossing voor. Daarnaast zorgt een frisdrankautomaat er ook voor dat het kantoor, het bedrijfsrestaurant of de kantine nog aangenamer wordt. Ook tijdens de hete zomers, waarvan we er al een paar achter de rug hebben, biedt een frisdrankautomaat de ideale oplossing. Tenslotte mag u niet vergeten dat een automaat ook extra inkomsten kan genereren voor uw bedrijf!

U kan de automaat zelf naar wens aanvullen, maar enkele mogelijkheden zijn onder anderen Coca-Cola, mineraalwater, chocolademelk, Fanta, Cassis, jus d’orange, appelsap, melkproducten en light dranken. Daarnaast kan u er ook voor kiezen om enkele snacks toe te voegen, zoals chips, koekjes, snoepjes of wafels. Wat houdt u nog tegen?

Wat bepaalt de keuze van een frisdrankautomaat?

Het is heel erg belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken wat betreft een frisdrankautomaat en u moet dan ook rekening houden met verschillende factoren. Dit bepaalt echter ook de kostprijs die u hier uiteindelijk voor zal moeten betalen. Naast de diverse soorten frisdrankautomaten, moet u zeker en vast ook rekening houden met de capaciteit en de verschillende betalingsmogelijkheden.

Soorten frisdrankautomaat

Een frisdrankautomaat kan over verschillende soorten frisdranken beschikken, maar u kan daarbovenop ook kiezen voor snacks, dagvers of zelfs zuivel en kantoorbenodigdheden. Deze keuze heeft een grote impact op de uiteindelijke kost van de automaat.

Uiteraard is het altijd aangenamer als er voldoende keuze is, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Waarom niet? De aanwezige producten zijn namelijk vaker op voorraad als er een minder breed assortiment is. Als er enkele producten zijn die als ‘favoriet’ worden gezien, zoals een blikje cola bijvoorbeeld, is het heel handig als de blikjes in overvloed aanwezig zijn.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om voor een glas drinken te zorgen, in plaats van flesjes of blikjes. Denk maar aan een gezond glas vruchtensap of een heerlijk glas koud water.

De capaciteit van de frisdrankautomaat

Hoeveel klanten krijgt u over de vloer? Hoeveel werknemers werken er in uw bedrijf? Het aantal gebruikers is een essentiële factor voor de grootte van uw frisdrankautomaat. Het zou zonde zijn moest u investeren in een grote machine, zonder deze optimaal te benutten. Uiteraard zal een kleine automaat minder kosten met zich meebrengen dan een grotere automaat. De capaciteit speelt dus een grote rol.

Ook het consumptiegedrag van uw klanten of werknemers bepaalt de keuze van een frisdrankautomaat, aangezien u hier weer gaat moeten kijken naar de grootte van de machine.

Betalingsmogelijkheden

Gaan uw werknemers betalen a.d.h.v. cash of een pasjessysteem? De betalingsmogelijkheden hebben een grote invloed op de keuze van de machine en uiteraard ook op de kostprijs, aangezien het pasjessysteem zal zorgen voor een hogere kostprijs bijvoorbeeld. U kan ervoor kiezen om de medewerkers grotendeels alles te laten betalen, maar u heeft ook de keuze om met uw bedrijf een deel van de prijs te betalen. Voor de medewerkers of de klanten zullen de prijzen dan veel lager liggen.

Populaire leveranciers in frisdrankautomaten

Coca-Cola en Chaudfontaine zijn voornamelijk de populairste leveranciers in frisdrankautomaten. Het is belangrijk dat u de leveranciers met elkaar vergelijkt, zodat u de meest geschikte voor uzelf en voor uw bedrijf kan vinden. Uw leverancier moet betrouwbaar zijn, maar hij moet ook kwaliteitsvolle producten kunnen leveren. De twee leveranciers worden hieronder verder besproken.

Welke drankautomaat kopen?

Coca-Cola automaat

Een goede oplossing is een Coca-Cola frisdrankautomaat huren. In dit geval staat Coca-Cola in voor het onderhoud van de frisdrankautomaat. De inkomsten zijn voor u en daarmee kunt u de huur en het onderhoud van de machine betalen. Een win-win situatie dus. Wilt u meer informatie over een coca-cola frisdrankautomaat? Vergelijk dan gratis offertes! 

Chaudfontaine frisdrankautomaat

Een goede oplossing is een Chaudfontaine frisdrankautomaat huren. Net zoals bij een Coca-cola frisdrankautomaat staat in dit geval de leverancier in voor het onderhoud van de frisdrankautomaat. De inkomsten zijn voor u en daarmee kunt u de huur en het onderhoud van de machine betalen. Een win-win situatie dus. Wilt u meer informatie over een chaudfontaine frisdrankautomaat? Vergelijk dan gratis offertes!

Vergelijk prijzen en merken en maak de beste keuze!

Bent u er nog niet aan uit en wenst u meer informatie te vergaren over de verschillende soorten frisdrankautomaten? Bij ons kan u terecht voor gratis offertes die de uiteindelijke keuze zal vereenvoudigen. Aarzel niet en contacteer ons meteen!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel personen (inclusief alle bezoekers) zullen dagelijks gebruik maken van de frisdrankautomaat?
2*. Heeft u reeds een drankleverancier?
3*. Indien ja, wie is uw huidige leverancier? Indien neen, waar haalt u uw drank?
4*. In welke sector bent u werkzaam?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Frisdrankautomaat