Lijst van de beste energiedeskundigen in Limburg

Knabo
Brikhof, 22
3840 borgloon

Knabo is een bedrijf afkomstig uit borgloon. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): EPC of Energieprestatiecertificaat.

Alfa Certi BV
Zamanstraat 64
B-9100 Sint-Niklaas

Alfa Certi BV is een bedrijf afkomstig uit Sint-Niklaas. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): EPC of Energieprestatiecertificaat.

WeLoveBuildings
Graaf Jansdijk 181B
8300 Knokke

WeLoveBuildings is een bedrijf afkomstig uit Knokke. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): EPC of Energieprestatiecertificaat.

Immodeskundigen
Jozef de bomstraat 4
B-2018 Antwerpen

Immodeskundigen is een bedrijf afkomstig uit Antwerpen. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Asbestattest, EPC of Energieprestatiecertificaat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Voor welk type gebouw wenst u een EPC certificaat?
2*. Wat is de oppervlakte van het gebouw?
3*. Wenst u ook een asbestattest of asbestcertificaat?
4*. Tegen wanneer wenst u het of de attest(en)?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Wie stelt een EPC certificaat op?

Een verslaggever type A stelt een epc certificaat op. Een epc attest is vandaag verplicht als je jouw woning wilt verhuren of verkopen. 

Er zijn verschillende soorten of categorieën verslaggevers: energiedeskundige type A, energiedeskundige type B, energiedeskundige type C en energiedeskundige type D. Elk van deze deskundigen heeft een andere bevoegdheid. Let op: alleen een energiedeskundige type A kan je een EPC-keuring geven. Zij werden erkend door het Vlaams Energie Agentschap (VEA).

Wat kost een EPC energiedeskundige in Limburg?

Het tarief van energiedeskundigen type A hangt af van een aantal factoren zoals het type woning en de grootte van de woning.

In onderstaande tabel geven we je een overzicht van richtprijzen voor verslaggevers  per type woning:

Studio: € 125 – € 150

Appartement: € 140 – € 175

Halfopen woning: € 160 – € 200

Open bebouwing: € 190 – € 250

Hoe gaat een energiedeskundige te werk?

De eigenlijke EPC-inspectie bestaat uit verschillende stappen. We bespreken ze kort hieronder.

Eerste stap: documentatie verzamelen

Het verzamelen van bewijsmateriaal gebeurt tijdens een huisinspectie. De energiebeoordelaar type A neemt allerlei parameters waar om een rapport te schrijven.

Niet alle parameters zijn echter even zichtbaar, zoals de dakisolatie bijvoorbeeld. In dat geval moet je bepaalde facturen, bestekken en foto’s aan de verslaggever voorleggen als bewijs van de werkzaamheden.

De verslaggever zal aanduiden op een aanstiplijst welke documenten hij van jou ontvangt. Dit wordt dan in rekening gebracht bij het bepalen van de EPC waarde. De aanstiplijst moet je daarna ook ondertekenen, zodat er geen discussie kan ontstaan.

Tweede stap: Inspecteren en analyseren

Naast het onderzoeken van de documenten, inspecteert de energiedeskundige type A  ook jouw huis om de nodige informatie te verzamelen. Hij of zij zal onder meer letten op het sanitair voor de waterverwarming, of er zonnepanelen zijn, een ventilatiesysteem en het type verwarmingssysteem.

De verslaggever zal ook rekening houden met het type woning.

Derde stap: Energiescore bepalen & certificaat opstellen

Ten slotte stelt de energiedeskundige op basis van alle verzamelde gegevens een energieprestatiecertificaat op. Aan jouw woning wordt dan een energiescore toegekend. Op basis van deze energiescore krijgen toekomstige bewoners een idee van de energie-efficiëntie van het huis en de mogelijke energiekosten.

Tips bij het epc attest aanvragen

Er zijn bepaalde aandachtspunten waarop je kan letten wanneer je een epc attest gaat aanvragen. We bespreken ze kort hieronder.

Erkend verslaggever kiezen

De keuze van een energiedeskundige is zeer belangrijk. Het epc certificaat kan alleen worden opgesteld door een EPC-deskundige van het type A, erkend door het Vlaams Energieagentschap (VEA). Zij hebben een erkende opleiding gevolgd, een examen afgelegd en een verklaring op erewoord ondertekend. Zij volgen jaarlijks een opleiding om deze erkenning te behouden.

Alle bewijsstukken verzamelen

Bouwtekeningen, certificaten en facturen kunnen de energiedeskundige helpen bij zijn onderzoek. Zij dragen bij tot een optimale EPC-score voor jouw woning.

Veelgestelde vragen over epc keuring

Wat is het verschil tussen EPC, EPB en EPA?

Een energie-audit (ook bekend als EPA of EAP) geeft een breder beeld van de energieprestatie van een gebouw. Het advies dat je krijgt bij een energie-audit is gebouwspecifiek. Het advies dat je krijgt van een EPC is meer algemeen. Deze energie-audit kan worden uitgevoerd door een energiedeskundige van type B. De kosten van een energie-audit zijn fiscaal aftrekbaar, in tegenstelling tot de kosten van een EPC.

Een EPB-bestand, of energieprestatie- en binnenklimaatbestand, geeft ook een beeld van de energie-efficiëntie van een gebouw. De energieprestatie is een maatstaf voor de energie-efficiëntie van een gebouw. Net als een energie-audit is een EPB uitgebreider dan een EPC. Bij de bouw van een gebouw moet een EPB worden ingesteld. De voor het bouwproject verantwoordelijke aannemer vraagt zelf het EPB-dossier aan. Het dossier kan alleen worden opgesteld door een EPB-verslaggever met een diploma van ingenieur of architect.

Hoelang is een EPC certificaat geldig?

Een epc label blijft 10 jaar lang geldig of tot er een een nieuw epc attest wordt aangemaakt en ingediend.

Er wordt ook nog een onderscheid gemaakt tussen EPC’s voor verkoop en verhuur:

·         Voor verkoop : enkel de EPC’s die na 2019 zijn opgesteld komen in aanmerking. De geldige EPC zal aan de koper worden overhandigd. Geldige EPC’s, geleverd met een EPB-verklaring, van vóór 2019 kunnen nog steeds worden gebruikt bij de verkoop.

·         Voor verhuur : EPC’s die vóór 2019 zijn afgegeven en nog geldig zijn op het moment van ondertekening van het huurcontract kunnen nog steeds worden gebruikt.

Is een EPC keuring verplicht in België?

Ja, een epc certificaat is verplicht in België. Een epc label is een overzicht van de energiezuinigheid van je woning. Het EPC attest informeert potentiële kopers of huurders.

Vanaf 1 januari 2023 komt er een retrofitverplichting voor woongebouwen. Nieuwe eigenaars van energie-intensieve woongebouwen (woningen met een EPC E of F-label) zullen binnen vijf jaar na aankoop verplicht worden hun woning aan te passen zodat ze een EPC D-label bekomen.

Hoe vind ik een energiedeskundige in Limburg?

Stap 1: Vertel ons over jouw project

De eerste stap is het project goed beschrijven. Omschrijf om welke type woning het gaat, in welke buurt je woont en of je een nieuwe epc label of je huidige energieprestatiecertificaat wilt vernieuwen.

Laat in het offerteformulier al je gegevens zodat wij je daarna kunnen contacteren.

Stap 2: Wij zoeken de beste specialisten in jouw buurt

Wij zullen de beste EPC verslaggevers in Limburg zoeken. Zij zullen je daarna beter kunnen helpen, advies op maat geven en offertes opstellen. 

Stap 3: Vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Als laatste stap kan je de verschillende verslaggevers vergelijken. Door meerdere offertes te vergelijken, kan jij beter besparen en zo de beste keuze maken voor jouw project.

EPC of Energieprestatiecertificaat: vind de juiste specialist in Limburg

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in EPC of Energieprestatiecertificaat die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor EPC of Energieprestatiecertificaat
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten