Het zijn onzekere tijden. Beveilig daarom uw magazijn, winkel, woning, … met camera’s. Zo beschermt u zich tegen inbraken of vandalisme en kan u zich weer veilig voelen. Vertel ons wat u zoekt en wij selecteren de beste partners in camerabewaking die een gratis offerte maken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type bewakingssysteem wenst u?
2*. Voor welk type gebouw wenst u een bewaking?
3*. Wat is de totale oppervlakte van de te beveiligen ruimte?
4. Wanneer dient de installatie te gebeuren?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Type bewakingssysteem afhankelijk van offerte

Wanneer je je woning extra wil beveiligen kan je daarvoor verschillende methodes toepassen. Om je je woning, je bedrijf of zaak te beschermen tegen inbraken is camerabeveiliging een goede oplossing. Een camera schrikt inbrekers af, in het geval dat er toch wordt ingebroken heb je stevig bewijsmateriaal en is de kans dat de dader wordt gevat veel groter. 

Het is afhankelijk van jouw vraag wat voor beveiligingssysteem er wordt voorgesteld. Er bestaan heel veel soorten en merken beveiligingscamera's. De prijs kan dus ook sterk variëren. Bovendien kan je ervoor kiezen om slechts één camera te laten installeren, meerdere, of in combinatie met een alarm.

Camera- en videobewaking

Camera- en videobewaking is een effectief systeem om inbrekers preventief af te schrikken. Er zijn veel merken en soorten op de markt, elk met eigen voor- en nadelen. 

Je kan het camerasysteem volledig afstemmen op jouw woning of bedrijf en de manier waarop je je wil beveiligen. Je kan voor een set van meerdere camera's kiezen of voor een eenvoudig systeem aan de voordeur.  

Soorten camerabeveiliging:

 • Een dummy camera: Een dummy neemt geen echte beelden op maar ziet er uit als een echte camera. De aanwezigheid van de dummy schrikt inbrekers preventief af.
 • Een analoge camera: deze camera's zijn betrouwbaar, maar geven een iets minder scherp beeld. Een analoge camera kan je niet verbinden met je GSM of laptop
 • Een dome camera: Dome camera's zitten in een kleine glazen koepel waardoor het niet zichtbaar is naar waar de camera is gericht. Je kan een dynamische camera kiezen die kan draaien en zoomen, of een vaste.
 • Een IP-camera: Deze camera's zijn verbonden met het internet en zenden de beelden naar je GSM of laptop. Bovendien geven ze een scherp en gedetailleerd beeld en zijn ze draadloos.
 • Infraroodcamera: Infrafroodcamera's zijn een goed optie als u vooral ‘s nachts beelden wil maken. Ze herkennen warmte en kunnen dus goed personen weergeven, ook als het volledig donker is.
 • Bulletcamera: Bulletcamera's kunnen ook draaien en geven een uitstekend beeld. Ze zijn beter zichtbaar en hebben dus ook een goede afschrikfunctie.

Klassiek alarmsysteem

Met een klassiek alarmsysteem wordt je bedrijf of je woning ook goed beschermd. Het lawaai doet inbrekers schrikken en jaagt ze weg uit angst dat er iemand in de buurt wakker wordt of dat de politie erop afkomt. Wel weet je achteraf niet wie de daders waren en heb je geen beelden van de inbrekers. Ook klassieke alarmsystemen kan je in alle soorten en maten vinden. Je hebt veel keuze en kan een systeem vinden dat perfect bij jouw beveiligingsnoden aansluit.

Bij een standaard alarmsysteem heb je een bedieningspaneel en contactsensoren die je strategisch in de woning kan aanbrengen. Daarnaast is er een sirene die zowel binnenshuis als buitenshuis bevestigd kan worden. Je kan je alarmsysteem nog uitrusten met extra's zoals een bewegingssensor of een bediening op afstand. Zo kan het deel uitmaken van je domoticasysteem of je kan het systeem besturen via je GSM. 

Alarmsysteem + camerabewaking

Je kan een alarmsysteem koppelen aan camerabewaking. Op die manier heb je de voordelen van een alarm en de voordelen van een camerasysteem. 

Er bestaan verschillende types van dit gecombineerd systeem. Je kan bijvoorbeeld instellen dat de camera direct begint op te nemen wanneer het alarm wordt geactiveerd. De beelden kunnen ook onmiddellijk naar je GSM worden gestuurd zodat je live kan zien waardoor het alarm afgaat. 

Vraag advies en vergelijk offertes voor camerabewaking

Om een beveiligingssysteem te vinden dat goed bij je woning of bedrijf past, is het een goed idee om advies te vragen bij experten. Door offertes aan te vragen bij meerdere leveranciers en beveiligingsspecialisten krijg je op voorhand een goed idee wat je kan verwachten en wat het kostenplaatje zal inhouden.

Een beveiligingsspecialist kan je bovendien extra advies en tips geven over de beveiliging van je woning of bedrijfspand, en kan specifieke systemen aanraden aan de hand van je vraag.

Welke extra prijsfactoren spelen een rol? 

Aangezien er heel veel systemen en merken op de markt zijn, is het soms moeilijk in te schatten waarom de prijzen sterk verschillen van elkaar. 

De volgende factoren spelen een rol in de prijsvorming:

 • Het aantal camera's
 • Het type camera
 • Installatiekosten
 • Extra technische uitrustingen
 • Bestuurbare of statische camera
 • De beeldkwaliteit

Vraag op voorhand offertes aan om in te schatten wat het systeem naar jouw keuze ongeveer kost.

Type gebouw

De beveiliging van een woning of van een bedrijfspand zit doorgaans anders in elkaar. Specialisten kunnen je goede raad geven over inbraakbeveiliging. Een specialist kan goed inschatten wat de zwakke punten van het gebouw zijn en zal inspelen op de gedachtegang van potentiële inbrekers. Zo kan je inbrekers te slim af zijn en vermijden dat het jou overkomt.

Met een goed camerasysteem kan je vaak al preventief inbrekers weghouden van jouw woning of bedrijf en blijf je steeds op de hoogte van je veiligheid.

Oppervlakte en aantal te beveiligen ruimtes

Bij grote bedrijfspanden of industriële gebouwen kan het interessant zijn om ook binnen het gebouw extra beveiliging te laten installeren. In afgelegen zones of wanneer het een losstaand pand is, kan je rondom camera's bevestigen zodat het volledige gebouw beschermd is langs alle mogelijke ingangen. Op zwakke punten laat je best ook een camera plaatsen voor meer zekerheid.

De oppervlakte van het gebouw en de hoeveelheid camera's in het systeem zullen ook een factor vormen in de prijsvorming. Laat je informeren door een specialist om een rendabel systeem te vinden dat de nodige beveiliging biedt.

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes