Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welke muuroppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
2*. Hoeveel gevels dienen geïsoleerd te worden?
3*. Hoe wenst u de geïsoleerde muren te bekleden?
4*. Wanneer wenst u de buitenmuur isolatiewerken te starten?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Waarvoor aannemer of vakman inschakelen?

 Een aannemer inschakelen om jouw gevelisolatie te plaatsen, biedt alleen maar voordelen.

Zo beschikken vakmensen over ervaring, en dus ook kennis van zaken. Ze weten hoe te handelen in welke situatie. Dat kan zeker handig zijn bij onvoorziene situaties. Het tweede grote voordeel is minder stress. Je hoeft enkel de vooruitgang van de werken op te volgen. 

Het enige noemenswaardige nadeel is de kostprijs. De installatiekosten zijn uiteraard goedkoper wanneer je het zelf doet. Bovendien maak je als je zelf aan de slag gaat geen aanspraak op de premies van de Vlaamse overheid. 

Er zijn verschillende beschikbare premies voor buitenmuurisolatie. Om in aanmerking te komen voor deze premies moet de buitengevelisolatie aangekocht en geplaatst worden door een aannemer. De premie wordt berekend op de factuur dat u ontvangt.

De installatie van gevelisolatie verschilt per woning. Afhankelijk van het soort buitenmuurisolatie kan je een gespecialiseerde vakman inschakelen. De ene is bijvoorbeeld beter in crepi, de andere beter in steenstrips.

Om zeker te zijn van een perfect installatie laat je de buitengevelisolatie best plaatsen door een erkend gevelspecialist. Vul het offerteformulier in en kom in contact met aannemers.

Vakmensen leggen gevelisolatie

Wat kost het om je buitenmuren te isoleren?

Een buitengevel isoleren kost ongeveer 100 tot 150 euro per vierkante meter. Dat is inclusief btw, plaatsing en afwerking van de gevel.

De gemiddelde oppervlaktes en prijzen van een gevel geven we hieronder:

Woningtype Oppervlakte Gemiddelde prijs
Appartement 25 m² € 2.500 – 3.750
Rijwoning 60 m² € 6.000 – 9.000
Halfopen bebouwing 90 m² € 9.000 – 13.500
Open bebouwing 150 m² € 15.000 – 22.500

De vermoedelijke prijs voor jouw woning is zo makkelijk te berekenen als je de oppervlakte vermenigvuldigd met de gemiddelde prijzen. Om zeker te zijn van een exacte prijs vraag je best offertes aan bij experten uit jouw buurt.

Soorten isolerende gevelbekleding met prijzen

Gemiddeld kost gevelisolatie zo’n 100 tot 150 euro per m², maar er zitten wel enkele prijsverschillen tussen de soorten gevelbekleding.

Gevelisolatie met crepi is het goedkoopste. De prijzen hier liggen rond 100 euro per m². Houten gevelbekleding met isolatie kost tussen 100 en 200 euro per m².

Steenstrips met isolatie kunnen al snel 200 euro per m² kosten.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis offertes op maat van jouw woning

Hoe dik moet buitengevelisolatie zijn om aanspraak te maken op een premie?

Om zuinige investeringen voor woningen interessanter te maken besliste de Vlaamse overheid om premies beschikbaar te stellen. Bij die premies gaat het niet om de dikte van de isolatie, maar wel om de isolatiewaarde.

Beschikbare premies voor isoleren buitengevel

Om gevelisolatie aantrekkelijker te maken biedt de Vlaamse overheid enkele premies aan

1. Mijn VerbouwPremie

Zo kan je in aanmerking komen voor de Mijn VerbouwPremie voor de buitenmuur. Om de premie aan te kunnen vragen moet de woning minstens 15 jaar oud zijn. Daarnaast is het enkel geldig op een gevel die grenst aan een ruimte die verwarmd wordt. De dikte van de gevelisolatie is dus niet belangrijk, wel de isolatiewaarde of Rd-waarde. Die moet minstens 3m² K/W zijn.

Laat je tegelijk jouw buitenmuren afwerken, dan telt dit mee in het totaalbedrag van de gevelisolatie. Als middelste of laagste inkomensgroep kom je enkel in aanmerking wanneer de spouwmuur reeds geïsoleerd werd.

De premie wordt berekend op een eindfactuur van minimaal 1.000 euro en maximaal 12.000 euro voor de laagste en middelste inkomensgroep. De terugbetaling is respectievelijk 50 % en 35 % in 2023 en 35 % en 25 % vanaf 2024 op de totaalprijs.

2. EPC-labelpremie

Daarnaast kwam er een EPC-labelpremie, combineerbaar met de Mijn Verbouwpremie. Om deze premie aan te vragen heb je een start EPC-label nodig van na 2019, met een score van E of F. Verbeter je deze binnen 5 jaar na aanvraag van het oorspronkelijk label naar een score van A, B of C, dan krijg je een premie van respectievelijk 5.000 euro, 3.750 euro of 2.500 euro.

3. Huur- en isolatiepremie

Als laatste premie, beschikbaar voor een kleinere groep, bestaat er de huur- en isolatiepremie. Deze extra hoge premie bestaat om kwetsbare huurders een beter geïsoleerde woning te kunnen geven. Het bedrag van de premie dekt zo goed als de volledige kost.

Subsidies buitengevelisolatie

Wat is de beste gevelisolatie of isolatie voor je buitenmuur?

Naast gevelisolatie kan je ervoor kiezen om de spouwmuur te laten isoleren of de buitenmuur langs de binnenzijde onder handen te nemen. Elke keuze heeft voor- en nadelen. Het is dan ook interessant deze opties te bespreken met een professional. Zodat je de juiste keuze kan maken op maat van jouw woning en budget.

Vul het offerteformulier in, kom gratis in contact met erkende vakmannen en vergelijk vrijblijvende offertes.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind de juiste vakman in jouw regio
arrow Ontvang offertes
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Many of our specialists only work in certain regions. We therefore need your address to match you with the right specialists. In addition, the specialists often have to come on site to prepare a quote, so it is useful if they have your address immediately. We need your telephone number to be able to contact you quickly so that we can complete and forward your request. Your data will be treated confidentially and will only be visible to the specialists with whom you are matched.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes