Asbest verwijderen: Bedrijven die actief zijn in Antwerpen

Perfect Finish Asbestverwijdering
91%
Hoge Mauw 1411
B-2370 Arendonk

Perfect Finish Asbestverwijdering is een bedrijf afkomstig uit Arendonk. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Asbest verwijderen.

Aerbo-Aannemingen
Brusselstraat 51
B-2018 Antwerpen

Aerbo-Aannemingen is een bedrijf afkomstig uit Antwerpen. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Asbest verwijderen, Isolatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Over welk type gebouw gaat het?
2*. Wat is het bouwjaar van de woning of het gebouw?
3*. Wanneer wenst u deze dienst?
4. Bijkomende informatie
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Asbest herkennen: Hoe weet ik of er asbest zit in mijn woning?

Sinds 2001 is het gebruik van asbest verboden. Dit betekent dus dat er nog meer asbest aanwezig is dan lief. Asbest werd vaak gebruikt als de ruitvormige zijgevelbekleding, isolatieplaten en de befaamde golfplaten op koterijen, stallen en hangaars in en rond Antwerpen.

Om zeker te zijn van de samenstelling van het verdachte materiaal, doe je best een asbest analyse.

Stad Antwerpen asbest analyse

Een asbest analyse doe je om te weten te komen of je te maken hebt met asbest en welk soort asbest het is. Je kan dit door een ervaren vakman in Antwerpen laten doen of je kan het aanpakken.

Labo asbestattest Antwerpen

Als je het zelf wil aanpakken, kan je online heel wat asbest analyse paketten bestellen. Met zo’n pakket krijg je dan alle middelen om op een veilige manier een monster te nemen van het vermoedelijke asbest. Dit kan je dan opsturen naar een labo en het labo zal dan een certificaat voorzien na analyse.

Wat te doen als ik asbest heb ingeademd?

Het inademen van asbest kan leiden tot fatale aandoeningen, waaronder kanker. Bij het inademen komen de asbestvezels in je longblaasjes terecht en wat later in je bloed. Ons  afweersysteem, bestaande uit macrofagen, kunnen de asbestvezels niet afbreken.

Asbest inademen kan leiden tot mesothelioom, longkanker, longvlieskanker en buikvlieskanker. Ook asbestose (soort stoflong), fibrose en borstvliesontsteking staan in het lijstje van de asbest gerelateerde aandoeningen.

We ademen ons hele leven lang asbest in, het is namelijk natuurlijk voorkomend. Je wordt er ook niet meteen ziek van, het duurt meestal tientallen jaren vooraleer er te veel asbest is ingeademd.   

Het eenmalig inademen van asbest kan niet erg veel kwaad en je kan er ook niet veel tegen doen. Asbest inademen is geen reden tot paniek, tenzij het gaat over langdurige blootstelling aan hoge concentraties.

Advies vragen aan erkende asbestdeskundige in Antwerpen

Asbestdeskundige in Antwerpen kunnen je op een aantal manieren van dienst zijn. Ze kunnen helpen bij de bewustmaking rond asbest en gecertificeerde asbestanalyses maken. Niet-hechtgebonden asbest moet je in Antwerpen altijd laten verwijderen door een erkend vakman of asbestverwijderaar. Bij hechtgebonden asbest is het nog steeds aan te raden om beroep te doen op een asbestverwijderaar. Wil je het toch zelf doen? Ga dan om advies bij de lokale asbestdeskundige in Antwerpen om na te gaan wat de beste methode is voor jouw asbestsituatie.

Professionele asbestverwijderaars inschakelen: waarom is het aangeraden?

Er komt heel wat bij kijken om van een asbestdak af te geraken. Zo zijn er een heleboel regels om asbest in Antwerpen zo veilig mogelijk te verwijderen:

–       Gecertificeerd asbestlabo contacteren voor een asbestanalyse;

–       Opmaken van een asbestinventartis en sloopopvolgingsplan;

–       Beschermende kledij en FFP3-mondmasker;

–       Uitsluitend gebruik handgereedschap;

–       Veelvuldig bevochtigen van de werf;

–       Verpakken en transporteren naar containerpark in asbestbags;

Al die regels zijn in het leven geroepen om zowel jou als je buurtbewoners in Antwerpen te beschermen. Een ervaren vakman kan dit zeer routineus en veilig doen terwijl dat als je het zelf doet, er al eens een foutje in kan sluipen. Zo’n klein foutje kan dan op lange termijn uitgroeien tot een gezondheidsrisico.

Hoe gaat een asbestverwijderaar te werk?

Een asbestverwijderaar moet zeer zorgvuldig te werk gaan, we leggen het je even uit. 

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen?

Je las het hierboven ook al, maar herhaling kan geen kwaad. Om de impact van asbest te minimaliseren zijn er enkele veiligheidsmaatregelen opgesteld.

–       Gecertificeerd asbestlabo contacteren voor een asbestanalyse;

–       Opmaken van een asbestinventartis en sloopopvolgingsplan;

–       Beschermende kledij en FFP3-mondmasker;

–       Uitsluitend gebruik handgereedschap;

–       Veelvuldig bevochtigen van de werf;

–       Verpakken en transporteren naar containerpark in asbestbags;

Het opmaken van een asbestinventaris

Alles vertrekt bij een grondig asbestonderzoek in je woning. De asbestdeskundige stelt een asbestinventaris op zodat men administratief ook op de hoogte is. Deze inspectie kan een op twee manieren plaatsvinden, afhankelijk van de situatie.

Een niet-destructief onderzoek is oppervlakkiger. De inspectie gaat op zoek naar waarneembaar asbest. 

Een destructief onderzoek (noodzakelijk bij verbouwingen, renovatiewerken en sloopwerken) is grondiger. De asbestexpert gaat opt zoek naar ingesloten asbest.

Als de inspectie teken geeft van asbest dan neemt de expert stalen van de asbestverdachtematerialen zodat deze onderzocht kunnen worden in een labo. Aan de hand van de labouitslagen maakt de asbestexpert een asbestinventaris op. Een asbestinventaris is een overzicht van alle asbesthoudende materialen.

Dit attest heb je dan weer nodig om een woning te kunnen overdragen en het uitvoeren van bouw-, sloop- en renovatiewerken.

Waar kunnen vakmannen in Antwerpen asbest kwijt?

Professionele asbestverwijderaars kunnen met verpakt asbest terecht bij de recyclageparken of bij een erkend asbestinzamelaar.

Wat zijn de kosten bij het verwijderen van asbest?

Een professionele asbestverwijderaar rekenent gemiddeld 26 tot 30 euro per vierkante meter asbest. Voor grote oppervlaktes wordt er naar gewoonte minder gerekend per vierkante meter. 

Daar komt dan nog het asbestattest van OVAM bij dat je zo’n 400 euro zal terugzetten

Asbest verwijderen premie, wat zijn de voorwaarden?

Laat je niet afschrikken door de bedragen die je zou moeten neertellen om asbest te laten verwijderen. In Antwerpen kan je beroep doen op het asbestafbouwproject en krijg je 50% van je factuur terugbetaald. Daarbovenop kom je via Mijn VerbouwPremie in aanmerking op een premie van 8 euro per vierkante meter, indien je dit gelijktijdig doet met het isoleren van je dak.

Asbest verwijderen bij verkoop van woningen

Het is verplicht om een asbestattest te hebben bij de verkoop of overdracht van een woning. Ook voor huur is zo’n attest bindend. 

Asbest verwijderen: vind de juiste specialist in Antwerpen

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Asbest verwijderen die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Asbest verwijderen