Prijs alarmsysteem: soorten alarmsystemen en accessoires

Wanneer u overweegt een alarmsysteem aan te schaffen, is het niet onbelangrijk om u goed te informeren wat betreft de prijzen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Hoeveel het alarmsysteem van uw dromen, inclusief de installatie ervan, uiteindelijk kost, hangt af van verschillende factoren.

Prijs alarmsysteem en onderdelen

Alarmsystemen worden vaak verkocht in een standaardpakket dat alle basisonderdelen bevat. Een dergelijk pakket omvat meestal een centrale sirene, openings- en rookdetectoren, bewegingsmelders en een bedieningspaneel. Dit alles kan u verkrijgen vanaf €1250.

U hebt uiteraard de mogelijkheid om behalve het standaardpakket ook wat extra detectoren en melders te kopen. Iedere detector zorgt er immers voor dat uw woning beter beveiligd is. Bijkomende openingsdetectoren kunnen nooit kwaad. Deze laten het alarm afgaan, nog voordat men werkelijk uw woning binnengedrongen is. Extra bewegingsmelders zijn ook altijd interessant.

Alarmsysteem prijs: Meldingsdetector

Alarmsysteem prijs: Camera met wifi

Zodra deze beweging opmerken, zorgen ze ervoor dat het alarm in werking treedt. Wanneer u kiest voor bewegingsdetectoren die tevens kunnen filmen, gaat u een stapje verder. Aan de hand van de doorgestuurde beelden ziet u meteen of het inderdaad om een inbraak gaat. Hiervoor hebt u echter ook een IP-transmitter nodig. Een videocamera die fungeert via wifi, bezorgt u tot slot niet alleen bewegend beeldmateriaal, maar laat daarnaast ook het alarm afgaan in geval van inbraak.

Hieronder vindt u een overzichtelijke tabel met alle onderdelen en hun bijhorende prijzen.

Onderdeel alarmsysteem Prijs per stuk
Standaardpakket Vanaf € 1.250
Openingsdectectoren Vanaf € 50
Bewegingsmelders Vanaf € 200
Bewegingsdetectoren met video-opname Vanaf € 300
IP-transmitter € 500 à € 600
Videocamera via wifi € 200 à € 300

Prijs draadloos vs. bekabeld systeem

Kiezen voor een alarmsysteem dat werkt via bekabeling, impliceert dat u deze kabels moet zien weg te werken in muren of vloeren. Wanneer uw woning echter reeds gebouwd en volledig afgewerkt is, kan u de kabels niet laten leggen, tenzij u van alles openbreekt. Omdat openbreken een extra kost oplevert, is de installatie van een bekabeld systeem dan ook hoger dan die van een draadloos systeem.

Voor een draadloos systeem schommelen de prijzen meestal tussen € 750 en € 1.200. Het prijskaartje van een bekabeld systeem ligt eerder tussen € 1.200 tot € 1.700.

Prijs alarmsysteem: accessoires

Behalve de hoogst noodzakelijke onderdelen zoals detectoren, melders en een centrale sirene, kan u uw alarmsysteem verrijken met interessante accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra sirenes, infraroodcamera’s en speciale detectoren.

Uiteraard zal het prijskaartje van uw alarm daardoor stijgen, maar tegelijkertijd is uw woning ook beter beveiligd. Hieronder vindt u een handige tabel waarin we enkele accessoires en hun overeenkomstige prijzen voor u opsommen.

Accessoire Prijs per stuk
Alarmtoetsenbord gescheiden van centrale Vanaf € 30
Alarmtoetsenbord geïntegreerd in centrale Tot € 300
Rookdetectoren € 10 – € 200
Gasdetectoren € 30 – € 130
Detectoren alle types € 100 – € 200
Interne sirene Vanaf € 200
Externe sirene Vanaf € 300
Videobewaking Vanaf € 70
Infraroodcamera Tot € 3.000

Alarmsystemen: prijzen en accessoiresPrijzen vergelijken voor een alarmsysteem?

 

Vergelijk gratis offertes

 


Alarmsysteem
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Prijzen alarmsystemen