Lijst van beste airco installateurs actief in Brecht

AC services
100%
Halmrodelaan 2
B-2640 Mortsel

Woon je in België en ben je op zoek naar een bekwame en betrouwbare vakman om jouw airconditioningwerken uit te voeren? Je bent naar de juiste plaats gekomen! Bij AC Services staat de tevredenheid van de klant centraal in onze aanpak. Omdat jouw gemoedsrust hangt af v … (Lees meer)

Antwerpairco
100%
Schransweg 65
B-2160 Wommelgem

Antwerpairco is een bedrijf afkomstig uit Wommelgem. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Airco.

VDB-Airco
100%
Galgestraat 97
B-2800 Mechelen

VDB-Airco is een bedrijf afkomstig uit Mechelen. Partner van Bobex sinds 2019, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepomp, Airco, Zonnepanelen.

Savetech
100%
Herentalsebaan 61 A
B-2150 Borsbeek

Savetch is een bedrijf gespecialiseerd in verwarming. Of het nu gaat om de installatie van condensatieketels, centrale verwarming, vloerverwarming, warmtepompen, badkamerrenovatie, airconditioningsystemen, thermodynamische boilers, huishoudbatterijen, zonnepanelen, vent … (Lees meer)

ENSYS
97%
Klinkaardstraat 210
B-2950 Kapellen

Sinds 2012 is ENSYS een team van een 20-tal experts in de ontwikkeling van hernieuwbare energie, gevestigd in Kappelen, in het noorden van België. We streven naar een groenere toekomst door producten van hoge kwaliteit te installeren.

Wij staan tot uw dienst voor d … (Lees meer)

Dry Plan
95%
Steenweg Op Heindonk 19
B-2801 Mechelen

Dry Plan is een bedrijf afkomstig uit Mechelen. Partner van Bobex sinds 2014, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Vochtbestrijding, Ventilatiesysteem, Airco.

NMTechnics
67%
Schaartsbergen 27
B-2250 Olen

NMTechnics is een bedrijf afkomstig uit Olen. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Airco.

Comfort Cooling
Appelkantstraat 106
B-2530 Boechout

Comfort Cooling is een bedrijf afkomstig uit Boechout. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Thuisbatterij, Vloerverwarming, Warmtepomp, Airco.

Delta 2
100%
Anthonis de Jonghestraat 9
B-9100 Sint-Niklaas

Delta 2 is een bedrijf afkomstig uit Sint-Niklaas. Partner van Bobex sinds 2018, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepomp, Airco.

JCS - AIRCO
100%
Gasdam 15 B
B-9120 Beveren-Waas

JCS – AIRCO is een bedrijf afkomstig uit Beveren-Waas. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Vloerverwarming, Ventilatiesysteem, Warmtepomp, Airco.

Vaco Technics
100%
IJsbergstraat 126
3271 Scherpenheuvel-Zichem

Vaco Technics is een bedrijf afkomstig uit Scherpenheuvel-Zichem. Partner van Bobex sinds 2019, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Ventilatiesysteem, Warmtepomp, Airco.

Favor Cool
97%
Rotemerlaan 95
B-3680 Neeroeteren

Favor Cool is een bedrijf afkomstig uit Neeroeteren. Partner van Bobex sinds 2020, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Warmtepompboiler, Warmtepomp, Airco.

I.B.V.
89%
Leuvenstestraat 41
3051 Oud-Heverlee

Bij I.B.V. zijn thuis in veel vakgebieden. Badkamerrenovaties tot elektriciteitswerken, van warm naar koud. Wilt u zich verwarmen met een condensatieketel, een verwarmingsketel, of toch maar een warmtepomp? Wenst u een ventilatiesysteem om zeker alle vocht naar buiten t … (Lees meer)

arrow
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Uit welke soorten airconditioning kan je kiezen?

Er bestaan verschillende soorten airconditioningsystemen waaruit je kan kiezen. Je kan kiezen voor een vaste airconditioning, met als optie een split airco of een monoblock. Daarnaast kan je ook kiezen voor een mobiele airconditioning of een luchtkoeler. Hieronder lees je wat elk systeem specifiek inhoudt.

Vaste airconditioning

Een vaste airconditioning is een airco die je niet kan verplaatsen. Er bestaan twee soorten airco’s van dit type, namelijk de split airco en de monoblock.

Split airco: met buitenunit

Dit type airco bestaat enerzijds uit een binnenunit en anderzijds uit een buitenunit. Beiden units worden gescheiden door leidingen. Als je één specifieke kamer wil verkoelen, dan connecteert de aanwezige binnenunit met de buitenunit.

Indien je verschillende kamer wil koelen, is de split airco de ideale oplossing voor jou. Kies voor een multi-split airconditioning. Dit model bestaat uit verschillende binnenunits en één buitenunit. Let op, de prijs loopt op naargelang het aantal kamers dat je aansluit.

Een ander element dat de prijs kan beïnvloeden is de manier waarop je de airco wil plaatsen. Je kan kiezen voor een verlaagd plafond of valse wanden, om de airco mooi te integreren in het design. Aangezien hier extra materiaal voor nodig is en de installatie wat langer duurt, zal de kostprijs hoger liggen.

Vraag jezelf af of deze nadelen opwegen tegen de voordelen. Bij een split airco bevinden de delen die lawaai maken zich aan de buitenzijde van jouw woning. Op deze manier vermijd je geluidshinder. Daarnaast is het mogelijk om het toestel compact te houden. Dit zorgt voor een strak ontwerp in jouw ruimtes. De buitenunit kan je zowel aan de buitenmuur als op de grond monteren.

Monoblock: zonder buitenunit

Dit type airco beschikt niet over een buitenunit. Ideaal als je buiten weinig ruimte hebt. De pluspunten van dit toestel zijn dat het zich eenvoudiger laat installeren en de kostprijs lager ligt. Een minpuntje is dat het toestel minder efficiënt koelt.

Plaats aan de buitenzijde twee roosters. Het ene rooster zorgt voor de luchttoevoer. Het andere zorgt voor de luchtafvoer. Een kleine waterslang dient om het condenswater af te voeren.

Vergeleken met de split airco zorgt de monoblock voor meer geluidshinder. Voorzien meerdere monoblock units indien je meerdere ruimtes wil koelen.

Mobiele airconditioning

Een mobiele airconditioning is eenvoudig te verplaatsen. Indien je hem niet nodig hebt, kan je hem eenvoudig opbergen. Wil je de airconditioning liever in een andere kamer plaatsen, dan is hij eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast is een mobiele airconditioning veel goedkoper dan een standaard vaste airconditioning.

Een mobiele airconditioning werkt op dezelfde manier als een vaste airconditioning. De airconditioning voert warme lucht af via een afvoerslang. Tijdens dit proces genereert de airconditioning koude lucht.

Zorg bij het plaatsen van de afvoerslang dat er niet te veel kronkels in de slang zitten. Let ook op de spatie bij de deur of het raam. Vermijd op die manier dat warme lucht snel zijn weg naar binnen terugvindt.

Het waterreservoir vangt het condenswater op. Gemiddeld produceert een airco zo’n 1 à 2 liter per uur. Zorg ervoor dat je om de paar uur het reservoir leegmaakt.

Het is niet evident om een mobiele airconditioning in de woning te integreren qua design. Daarentegen krijg je wel de mogelijkheid om jouw airco te verplaatsen.

Luchtkoeler

Technisch gezien is een luchtkoeler geen airconditioning. Het proces waarmee lucht verwarmd of gekoeld wordt is niet te vergelijken met het proces dat een airconditioning doorloopt.

Een luchtkoeler zuigt de warme lucht in de kamer aan. Vervolgens gaat de warme lucht door een natte filter. De natte filter koelt de lucht af. De luchtkoeler voert de warme lucht niet af. De warme lucht blijft ten alle tijden aanwezig in de ruimte. Daarbij blijft de lucht vrij vochtig, waardoor de warmte niet eenvoudiger te verdragen is.

Airconditioning in huis: prijzen in Brecht

Hieronder vind je de richtprijzen terug per toestel:

De kostprijs van jouw toestel hangt af van het benodigde vermogen. Het vermogen is afhankelijk van de inhoud en de isolatiegraad van jouw woning.

Het BTW-tarief speelt eveneens een rol. Indien jouw privéwoning ouder is dan tien jaar, dan kan je genieten van een verlaagd BTW-tarief. Het tarief geldt dan 6 % in plaats van 21 %.

Airco laten installeren: aandachtspunten!

Er zijn een aantal elementen waarop je moet letten bij de installatie. Houd rekening met het koelvermogen en de locatie.

Koelvermogen passend bij de ruimte

Zorg voor een hoog vermogen dat mooi aansluit bij de kamers die je wil koelen of warmen. Enkel zo is jouw toestel rendabel.

Maar hoe bepaal je nu het vermogen van jouw airco? Meet de te koelen ruimtes in kubieke meter. Doe daarvoor de lengte x de breedte x de hoogte. Om het klimaat in de ruimte te regelen, heb je tussen de 30 en 50 Watt vermogen nodig. Doe de inhoud van jouw kamer maal het nodige vermogen.

Waar plaats je je airconditioning het best

Het is mogelijk om een vaste airco met buitenunit overal in jouw woning te plaatsen. Zorg ervoor dat de buitenunit op zo’n 2 meter boven de grond is opgehangen om een optimaal rendement te garanderen.

Plaats een vaste airco zonder buitenunit aan een binnenmuur. Het toestel moet in verbinden kunnen staan met roosters die naar buiten uitgeven. Aangezien dit type toestel en de mobiele airco voor geluidshinder kunnen zorgen, plaats je hem best op een strategische plek. Let er in de badkamer op dat het toestel de lucht ook ontvochtigd. Dit komt jouw muren enkel ten goede.

Enkele opties als extra’s

Naast het koelen van lucht, kan een airco ook lucht verwarmen, zuiveren of ontvochtigen. Daarnaast kan je ook een detector toevoegen. Hij zorgt ervoor dat de airco enkel werkt als er mensen in de kamer zijn. Tot slot is het ook mogelijk om de airco met jouw tablet of smartphone te connecteren Zo kan je jouw apparaat vanop afstand bedienen.

Veelgestelde vragen over de installatie van airco in huis

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Indien je nog extra vragen hebt, kan je steeds bij jouw vakman terecht voor raad.

Is het onderhoud van airconditioning verplicht?

Of jouw toestel wettelijk verplicht is nagekeken te worden, hangt af het de hoeveelheid koelmiddel.

Het is een verstandige keuze om het filtersysteem van jouw toestel hoe dan ook te laten nakijken. Zo voorkom je lekkage of verstoppingen. Enerzijds kan je kiezen om de controle over te laten aan een vakman. Anderzijds kan je dit zelf tussendoor doen en kiezen voor een tweejaarlijks groot onderhoud door een vakman. We raden je dat laatste enkel aan indien je vertrouwd bent met dit type toestellen.

Airco laten plaatsen of zelf doen?

Het plaatsen van een vaste airco vraagt de nodige kennis en ervaring. Kies daarom voor een erkende vakman. Om de kostprijs van jouw installatie zo laag mogelijk te houden, vergelijk je best enkele offertes van vakmannen in jouw regio.

Hoe vind ik airco installateurs in Brecht?

Volg onderstaande stappen om de beste airco-installateur in Antwerpen te vinden voor jouw project.

1. Vertel ons over jouw project

Begin met een duidelijk uitleg van wat jij precies verwacht van een vakman. Schets jouw plannen, zodat hij een beeld krijgt van jouw project.

2. Wij zoeken de beste specialisten van airco in jouw buurt

Naargelang de wensen die je hebt, gaan wij op zoek naar de vakman die binnen dit plaatje het beste past.

3. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Vul gratis en vrijblijvend het offerteformulier in. Vergelijk eenvoudig prijzen van vakmannen en bespaar op jouw budget.

Airco: vind de juiste specialist in Brecht

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Airco die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Airco
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten