Wat bepaalt hoeveel een beugel voor volwassenen kost?

De ene beugelbehandeling is de andere niet. Hoeveel je precies betaalt voor een beugel is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vind je een handig overzicht met de 4 belangrijkste prijsbepalende factoren.

Hoe kan je de kosten drukken met een tandverzekering?
Stel je vragen aan specialisten en vergelijk het aanbod
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

1. Soort beugel: blokjes, doorzichtig, uitneembaar

Een eerste belangrijke prijsbepaler is het type beugel. Het precieze probleem dat je met de beugel wenst te verhelpen, zal in eerste instantie bepalen wat voor beugel je nodig hebt. Daarnaast heb je telkens de keuze tussen een zichtbare en een onzichtbare uitvoering.

Hoeveel kosten blokjes, uitneembare beugels en linguale beugels?

Een overzicht met richtprijzen per type beugel:

Type beugel Richtprijs
Uitneembare beugel € 300 – 500
Doorzichtige uitneembare beugel € 3.000 – 4.000
Blokjesbeugel € 1.400 – 1.900
Doorzichtige blokjesbeugel € 1.700 – 2.500
Onzichtbare linguale beugel (blokjes aan de binnenzijde van de tanden) € 4.000 – 7.000

2. Consultaties en duur behandeling

Naast de prijs voor de gebruikte apparatuur betaal je uiteraard ook de frequente consultaties bij je orthodontist. Hoeveel die afspraken precies kosten, is afhankelijk van het ereloon van de tandarts en de duur van de behandeling. 

Een geconventioneerd orthodontist rekent de wettelijk bepaalde tarieven aan. Een niet-geconventioneerd orthodontist mag zelf bepalen welke erelonen hij of zij aanrekent.

Hoe lang moet je een beugel dragen als volwassene?

Een gemiddelde beugelbehandeling voor volwassenen duurt 1,5 tot 2 jaar. Hoe lang je de beugel precies moet dragen, is opnieuw afhankelijk van verschillende factoren. Eerst en vooral zal de stand van je tanden en het aantal gebitsafwijkingen een belangrijke rol spelen in de duur van de behandeling. Daarnaast spelen het type beugel en de mate waarin je de beugel correct gebruikt een rol.

Op zoek naar de juiste tandverzekering?Vergelijk het aanbod en vind een oplossing op maat

3. Extra kosten

Naast de consultaties en de prijs voor de apparatuur komen bij de beugelbehandeling enkele andere kosten kijken. Denk maar aan radiografie, een vooronderzoek of bijkomend materiaal.

4. Terugbetaling orthodontie

Als volwassene kun je niet rekenen op een terugbetaling van je ziekenfonds. Mutualiteiten betalen beugelbehandelingen die na je 15de levensjaar worden opgestart doorgaans niet terug

Gelukkig kun je als volwassene wel nog terugvallen op je aanvullende tandverzekering

Wie vergoedt orthodontie voor volwassenen?

Verschillende tandverzekeraars bieden een tussenkomst in de kosten die komen kijken bij een beugelbehandeling voor volwassenen. Het uitkiezen van de juiste verzekeraar is maatwerk. Daarom is het aan te raden om verschillende verzekeraars en hun aanbod grondig te vergelijken. Graag snel en eenvoudig verschillende aanbieders en hun tarieven vergelijken? Gebruik dan het formulier onderaan dit artikel.

man toont twee soorten beugels

Prijs: Hoeveel kost een beugel voor volwassenen in België?

Een beugelbehandeling van 18 maanden kost, zonder tussenkomst van je verzekering, gemiddeld 2.600 euro. Dat is natuurlijk een richtprijs. De werkelijke kost voor jouw persoonlijke beugelbehandeling kan, afhankelijk van de ernst van het probleem en het aantal afwijkingen in je gebit, aanzienlijk hoger liggen.

Met een tandverzekering kun je rekenen op een tussenkomst van enkele honderden tot duizenden euro’s. 

Tussenkomst nodig? Vergelijk gratis en vrijblijvend het verzekeringsaanbod

Een beugel kan hoge, onverwachte en vooral onwelkome kosten met zich mee brengen. Door je tijdig aan te sluiten bij een tandverzekeraar kun je gelukkig rekenen op een aanzienlijke tussenkomst.

Heb je vragen over de prijs voor een beugelbehandeling, wil je meer weten over beugels voor volwassenen of ben je op zoek naar een tandverzekering die bij je past? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis vrijblijvende offertes op maat en advies van specialisten. Zo vind je snel en eenvoudig een oplossing die bij je past.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Hoeveel leden van uw gezin wilt u verzekeren?
2*. Heeft u al een zorgverzekering?
3*. Bent u ook op zoek naar een ziekenfonds?
4*. Wanneer wilt u een tandverzekering afsluiten?
5. Projectomschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Bobex is louter een platform en verkoopt zelf geen producten. Onze rol beperkt zich tot het bij elkaar brengen van de partijen. Wij zijn geen distributeur in verzekeringen. Wij verstrekken louter informatie over verzekeringsproducten, verzekeringstussenpersonen of verzekeringsondernemingen aan potentiële verzekeringnemers, en ondernemen geen verdere stappen om te assisteren bij de sluiting van een verzekeringsovereenkomst. (Wet van 4 april 2014 betreffende de verzekeringen en de herverzekeringen).
Tandverzekering
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.