Besteed de schoonmaak van uw bedrijf uit aan professionele schoonmaakdiensten

Het schoonmaken van bedrijven wordt in de meeste gevallen uitbesteed aan professionele schoonmaakdiensten. Dit brengt dan ook tal van voordelen met zich mee.

Tijdsbesparing
Professionele schoonmakers werken sneller en efficiënter dan uw eigen medewerkers

Flexibiliteit
Wenst u niet gestoord te worden tijdens de kantooruren? Geen probleem! Er kan namelijk ook gewerkt worden op de ogenblikken dat uw bedrijf gesloten is. 

Vast budget
Een professioneel schoonmaakbedrijf garandeert u een vaste kostprijs zonder extra kosten.

Schoonmaakdiensten: binnen welke instellingen?

Een proper kantoorgebouw is als een visitekaartje voor uw bedrijf. Het eerste wat de mensen te zien krijgen is vaak het pand van de organisatie, en dat kan een goede of een slechte indruk nalaten. Wilt u een goede indruk laten, zorg er dan voor dat uw bedrijf er steeds spik en span uitziet. 

Professionele schoonmaakbedrijven hebben ervaren medewerkers en beschikken over de nodige tools om uw bedrijf te doen stralen. Door een programma af te stemmen op de noden van uw bedrijf krijgt uw gebouw de behandeling die het nodig heeft om er continu mooi en verzorgd bij te liggen. Zo hoeven u en uw medewerkers zich geen zorgen te maken om de properheid van het kantoor en kan u zich concentreren op uw job. Een fijne samenwerking met een professionele schoonmaakploeg kan uw bedrijf veel deugd doen en geeft de zaak de juiste uitstraling.

Schoonmaakdiensten: binnen welke instellingen?

U kan voor verschillende professionele instellingen en organisaties een schoonmaakdienst vragen die een service levert op maat van het gebouw en de functie ervan. 

Schoonmaak van kantoren

Professionele schoonmaakploegen worden het vaakst ingezet voor de schoonmaak van kantoren. Kantoorgebouwen worden meestal op regelmatige basis door een team gepoetst. De schoonmaakdiensten variëren van aard en zijn zeer uiteenlopend. De taken die onder kantoorschoonmaak vallen kunnen in vier groepen worden onderverdeeld.

 • Klassieke kantoorschoonmaak: Een wekelijkse basis schoonmaak, zoals dweilen van vloeren of kuisen van bureau’s. 
 • Onderhoud van sanitair: Ee toiletruimtes van het kantoorgebouw worden gepoetst.
 • Controle van arbeidsmiddelen: De machines worden gecontroleerd op goede werking.
 • Onderhoud en opruimen van kantoormateriaal: De machines en producten worden opgeborgen volgens de voorschriften. Eventueel wordt de voorraad gecheckt.

Verder worden de taken verdeeld over periodes. U kan als bedrijf kiezen voor dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs jaarlijks onderhoud van bepaalde zaken of deze combineren en de taken verdelen per periodiciteit.

Schoonmaak van scholen

Een nette school is een niet alleen mooi, maar het geeft ook de rust die nodig is voor leerlingen en medewerkers om zich goed te kunnen concentreren.

Voor het onderhoud van scholen wordt regelmatig voor een huismeesterdienst gekozen. Dat is een aanspreekpunt voor de medewerkers als het gaat over het onderhoud van het gebouw. De huismeester maakt een planning voor de schoonmaak van de school en eventueel ander onderhoud zodat de medewerkers of het bestuur zich niet moeten focussen op de organisatie van schoonmaakhulp. Ook hier wordt een planning opgemaakt om de school op regelmatige basis te kuisen.

Schoonmaak van winkels

Een mooie winkel is uitnodigend en zorgt ervoor dat iedereen in een oogopslag een goede indruk krijgt van de zaak. Een professionele schoonmaakploeg kan regelmatig de volledige winkel onderhouden, van de vloer tot de sanitaire ruimtes en de paskamers. Een goede eerste indruk begint bij het zien van de etalages en de gevel. Deze kan u ook regelmatig laten kuisen zodat uw zaak er altijd professioneel en verzorgd uitziet.

Schoonmaak van zorgcentra

In zorgcentra en ziekenhuizen moet er extra aandacht besteed worden aan netheid en hygiëne. Bewoners van zorgcentra kunnen wat gevoeliger zijn aan besmettingen door bacteria. Het is dan ook van belang dat zorgcentra vaak genoeg onderhouden worden en een regelmatig poetsschema hebben. Professionele schoonmaakteams kunnen frequent langskomen om de zorgcentra grondig schoon te maken met de juiste producten. Ruimtes kunnen steriel gemaakt worden indien nodig.

Voor iedere professionele omgeving kan u een schoonmaakbedrijf vinden dat een aangepast programma maakt aan de hand van de noden van het bedrijf of de organisatie. 

Eenmalige of periodieke schoonmaak?

Voor bedrijven en zaken is het wel zo gemakkelijk om voor een periodiek schoonmaakdienst te kiezen. Elke week worden de kantoren schoongemaakt, de koffiehoek gekuist en kunnen de collega’s zich volledig focussen op hun job in een propere omgeving. Een kantoor dat er netjes bij ligt zorgt ook voor een goede uitstraling als er klanten over de vloer komen. Daarbovenop kan u ervoor kiezen om maandelijks de ramen, de gevel of het uithangbord te laten wassen. 

Ook voor kleinere zaken is het zeker interessant om op regelmatige basis de zaak grondig te laten kuisen. Denk aan etalages en vitrines, sanitaire ruimtes of kantines, paskamers of de toonbank. Een frisse ruimte die tot in de puntjes gepoetst is, laat zonder twijfel een goede indruk na op klanten en zakenpartners. Een goed team dat uw kantoor of zaak onderhoudt en waar u op kan rekenen, is goud waard.

Natuurlijk kan u ook voor een eenmalige schoonmaak kiezen na een renovatie, een verhuis of een evenement. Zo kan u beroep doen op een eenmalige poetshulp wanneer u bijvoorbeeld gaat verhuizen, als er schade is na wateroverlast of als er graffiti op de gevel is geplaatst.

Wat kan een schoonmaakdienst inhouden?

Afhankelijk van de soort organisatie of het type bedrijf wordt er samen met de schoonmaakdienst een planning opgesteld. In die planning wordt geformuleerd welke taken er uitgevoerd moeten worden en hoe frequent dat moet gebeuren. De frequentie van het schoonmaken zal onderverdeeld worden per ruimte omdat een sanitaire ruimte bijvoorbeeld andere producten en tools nodig heeft dan een kopieerruimte. Ook die zaken zijn afhankelijk van de werking van uw bedrijf en welke taken vaker of minder vaak moeten gebeuren. Zo wordt de periodiciteit vastgelegd en spreekt u af of de schoonmaakploegen dagelijks, wekelijks of maandelijks komen en wat er dan precies moet gebeuren.

Als de frequentie en de taken zijn vastgelegd kan het schoonmaakbedrijf het schema doorgeven aan de medewerkers die ieder op de hoogte zijn van hun individuele taken en het programma.

Een schoonmaakdienst voor professionelen omvat naast standaard schoonmaakonderhoud ook vaak: 

 • Glazenbewassing
 • Vloeronderhoud
 • Industriële reiniging
 • Dieptereiniging

Glazenbewassing

Een bedrijf of organisatie krijgt elke dag klanten, partners, leveranciers of aandeelhouders over de vloer. Een mooi onderhouden en schoon bedrijfspand is geen luxe, het straalt een professionele sfeer uit. Stoffige ramen met vegen en viezigheid passen niet in dat plaatje. U kan de ramen van uw bedrijfspand laten wassen door professionelen om tijd te besparen, en voor grote kantoorgebouwen of zorgcentra is dat zeker niet overbodig.

Ruiten worden vaak periodiek gereinigd om ervoor te zorgen dat ze altijd stralen en niet vies worden door weer en wind. Bij grote kantoortorens of -panden kunnen sommige ruiten wat moeilijker bereikbaar zijn, dan komt er een stelling of hoogtewerker bij kijken om te zorgen dat alles veilig verloopt. De kosten daarvan zijn afhankelijk van gebouw tot gebouw, en het is daarom ook een goed idee om offertes aan te vragen. Zo weet u wat het specifiek voor uw bedrijf kan kosten.

Vloeronderhoud 

Het onderhoud van de vloeren is afhankelijk van het materiaal en de soort ruimte waar ze in liggen.

Harde vloeren

Naast het regelmatig schoonmaken van de vloeren in uw kantoorgebouw, is het aangeraden om de vloeren af en toe een extra onderhoudsbeurt te geven. In ruimtes waar veel passage is, kunnen de vloeren slijtage of vlekken beginnen te vertonen na een tijd. Houten vloeren kan u laten behandelen met een geschikte hout- of parketbehandeling, maar ook natuursteen of PVC kunnen langer mooi blijven als u ze goed laat behandelen. Sommige vloeren vereisen een meer frequente aanpak. In dat geval kan een reinigingsmachine worden gebruikt om de vloer te kuisen en te behandelen op meer regelmatige basis. 

Tapijtreiniging

In openbare organisaties en bedrijfsomgevingen komt u vaak tapijten tegen. Dat kunnen zowel losse als vaste tapijten zijn. Hoewel tapijten aangename vloerbekleding zijn en er goed uitzien, vraagt een tapijt wat meer onderhoud. Er bestaan dan ook verschillende manieren om tapijten netjes te houden zodat ze langer meegaan. Toch zullen tapijten na verloop van tijd er minder mooi gaan uitzien en moeten ze worden vervangen.

Hoe beter u uw tapijt onderhoudt, hoe langer het mooi blijft. Daar kan u voor zorgen door ze op de volgende manieren te laten onderhouden:

 • Een vast tapijt kan u met een éénschijfsmachine en een schoonmaakproduct reinigen.
 • U kan uw tapijt regelmatig stofzuigen met een stofzuiger met borstels.
 • U kan het tapijt vochtig maken, droogschuim toevoegen en met een machine met cilinderborstels in draaiende bewegingen het vuil verwijderen.
 • De Duplex of Rotowash methode houdt in dat u met een machine het tapijt nat maakt en diep reinigt.
 • Na het stofzuigen kan u uw tapijt grondig reinigen met de Bonnet-methode. Met een éénschijfsmachine en een katoenen pad wordt het tapijt geschrobd. 
 • Poederreiniging: Een reinigingspoeder wordt over het tapijt gestrooid, erin geschrobd en vervolgens met de stofzuiger verwijderd.
 • Via de injectie-extractie van heet water kan u uw tapijt diep reinigen. Heet water wordt onder hoge druk in het tapijt gespoten en onmiddellijk weer opgezogen.

De schoonmaakploeg houdt rekening met het materiaal van het tapijt en kan tapijten ook grondig laten reinigen door ze te laten ontgeuren, ontzanden of volledig te laten desinfecteren.

Wat kan een schoonmaakdienst inhouden?

Industriële reiniging

Een industriële reiniging van het kantoorpand, de winkel, het zorgcentrum of de school is slechts in bepaalde situaties nodig. Voor u verhuist kan het van pas komen om het volledige pand grondig onder handen te laten nemen zodat het er weer als nieuw uitziet. Ook de vloeren kunnen industrieel schoongemaakt worden, door ze professioneel te laten behandelen. 

In uitzonderlijke situaties, zoals een brand of bij wateroverlast, komt er ook een industriële reiniging aan te pas. De schade en het vuil worden opgeruimd en volledig schoongemaakt. Ook na bouwwerken en renovaties kan er veel vuil en stof zijn vrijgekomen. Na een industriële reiniging wordt uw pand van top tot teen onder handen genomen en is het weer volledig als nieuw.

Dieptereiniging 

Sommige ruimtes hebben baat bij een professionele dieptereiniging af en toe. Keukens, toiletruimtes of andere sanitaire ruimtes hebben soms moeilijk bereikbare zones waar vuil zich kan ophopen. Voor hygiënische redenen is een dieptereiniging nodig om die ruimtes schoon te houden. Onder en achter keukenmeubilair en sanitair kunnen het vuil en de bacteriën moeilijker weggehaald worden bij een standaard poetsbeurt. Om voor een propere en gezonde werkomgeving te zorgen, laat u een dieptereiniging uitvoeren.

Schoonmaakonderhoud 

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen dagelijkse taken, wekelijkse taken, maandelijkse taken of opdrachten die één keer per jaar moeten gebeuren. 

In een klassieke kantooromgeving worden de taken doorgaans als volgt verdeeld:

 • Dagelijks: De bureau’s afstoffen, vuilnisbakken leegmaken, computers en deurklinken afvegen en de vloeren dweilen of stofvrij maken. De meest gebruikte zones worden gepoetst.
 • Wekelijks: Kantoormeubelen worden volledig gepoetst, vensterbanken en plafonds worden stofvrij gemaakt en gereinigd. Alle oppervlakken, zoals tafels en boekenrekken, worden gekuist, net als de vloeren en tapijten. Sanitaire ruimtes worden grondig gekuist.
 • Maandelijks: Radiatoren en hoge kasten, zaken die minder vaak onder handen moeten worden genomen of minder frequent gebruikt worden.
 • Jaarlijks: stofvrij maken van airconditioning, buizen en verluchtingsroosters. De moeilijker bereikbare zones worden gepoetst en materiaal wordt onderhouden.

Schoonmaak van uw kantoor? Wat zijn de kosten?

De kosten variëren aan de hand van verschillende factoren. Laat u uw kantoor éénmalig schoonmaken of gaat u een periodieke samenwerking aan? Hoe regelmatig wordt er schoongemaakt? Hoe groot is het pand? Welke taken moeten er worden uitgevoerd?

De tarieven kunnen dus enorm wijzigen afhankelijk van de situatie. Toch is het voordelig om professionele poetshulp in te schakelen in een kantooromgeving of in een andere zakelijke organisatie. Schoonmaakbedrijven beschikken over professionele medewerkers die op een vlotte manier het pand goed kunnen onderhouden. En een propere kantooromgeving is belangrijk voor de productiviteit en de uitstraling van uw onderneming. Het is met andere woorden een investering die veel oplevert.

Vergelijk offertes

Om te weten hoeveel professionele schoonmaakhulp precies kost voor uw bedrijf of organisatie, kan u best meerdere offertes aanvragen en die vergelijken met elkaar. Op die manier kan u beter inschatten welke bedrijven welke diensten leveren en hoeveel het kost specifiek voor uw zaak.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welke ruimte(s) wenst u schoon te maken?
2*. Wat is de totale oppervlakte?
3*. Wat is de gewenste schoonmaakfrequentie?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Schoonmaakdiensten