Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw keukenproject?
2*. Welke werken wilt u laten uitvoeren in de keuken?
3*. Wanneer wenst u het keukenproject op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Gemiddelde prijs: Wat kost een nieuwe keuken laten plaatsen?

Een keukenrenovatie of het plaatsen van een nieuwe keuken kost (in België) gemiddeld 8.000 à 15.000 euro. Er zijn heel wat factoren die de prijs van het project beïnvloeden. Denk aan de oppervlakte van de keuken, de gebruikte materialen en de kwaliteit van de keukenapparatuur.

Nog een belangrijke kostenpost is het tarief van de keukenbouwer en de kosten voor het plaatsen en monteren van je nieuwe keuken

Een koppel bespreekt een offerte voor een nieuwe keuken met een keukenadviseur.

Kwalitatieve offertes van keuken bouwers aanvragen in 5 stappen

Zeker zijn dat je jouw keuken aan de juiste prijs laat installeren? Vraag dan offertes aan bij verschillende keukenbouwers. Op die manier krijg je een realistisch beeld van de prijs voor jouw project. Bovendien kun je zo verschillende aanbieders, en hun tarieven en voorwaarden, vergelijken.

1. Meten is weten

Een beeld hebben van de afmetingen van je keuken is wel zo handig. Neem een rolmeter bij de hand en noteer de lengte, breedte en eventueel de hoogte van je keuken.

Die info is niet enkel handig bij het opvragen van offertes, maar komt ook van pas bij het ontwerpen van je nieuwe keuken.

Jouw droomkeuken voor de beste prijs?
Ontvang en vergelijk offertes op maat
arrow Ontvang offertes

2. Keuken zelf ontwerpen of met hulp van een expert?

Wil je de keuken volledig zelf ontwerpen, of schakel je een keukenadviseur in? Of je al dan niet beroep doet op de expertise van een keukenspecialist voor het keukenontwerp, speelt een rol in hoeveel je uiteindelijk betaalt voor het project.

Bovendien kun je zo meer gericht op zoek gaan naar de juiste keukenbouwer. De ene keukenexpert is misschien minder begaan met het design van de keuken dan de andere. 

Een keuken na een uitgebreide keukenrenovatie: nette kasten, roze en blauwe pasteltinten en een gezellige inrichting.

3. Denk na over het budget

Met een budget in gedachten wordt het aanvragen en vergelijken van offertes een stuk eenvoudiger. 

4. Bepaal je wensen voor de keuken: welke ingrepen zijn nodig?

Bekijk vervolgens goed wat er moet gebeuren. Wil je de enkel de keukenwerkbladen laten vervangen? Of is het tijd voor nieuwe keukentoestellen? Misschien wil je de hele keuken opnieuw indelen en alle water-, gas- en elektriciteitsleidingen ook laten verleggen. Overweeg ook of je de vloer, wanden en het plafond van de keuken ook wilt laten renoveren.

De ene keukenrenovatie is de andere niet. Een goed beeld van de nodige werken maakt het eenvoudiger om de juiste keukenbouwer te vinden.

5. Beschrijf je project en budget

Nu je weet wat je van de renovatie verwacht, hoe groot je keuken is, wat je budget is en welke dienstverlening je wenst, kun je die informatie invullen in het formulier onderaan deze pagina. Je krijgt binnen enkele werkdagen vrijblijvende informatie en accurate prijsvoorstellen van geschikte keukenspecialisten die actief zijn in je regio. 

Een koppel overloopt een keuken offerte met een keukenspecalist.

Tips bij keuken offertes vergelijken

Offertes bij de hand? Dan kan het vergelijken beginnen! Houd rekening met deze 5 tips:

Tip 1: Check of montage en installatie zijn inbegrepen

Beslaat de prijs op de offerte enkel de aanschaf en het vervoer van de keukentoestellen en keukenmeubels? Of bevat de offerte ook de kosten voor het monteren, aansluiten en installeren van alle apparaten en meubels?

Ook graag advies bij het ontwerp van je keuken? Bekijk dan of de keukenexpert daarvoor extra kosten aanrekent. 

Prijzen vergelijken?
Ontvang nu offertes voor de renovatie van je keuken

Tip 2: Bekijk of leidingwerken apart moeten worden uitgevoerd

Staat de keukenspecialist in voor het aanpassen, verwijderen of aanleggen van alle leidingen? Of moet je een loodgieter en elektricien inschakelen voor het aanleggen van de gas-, water- en elektriciteitsleidingen? 

Let er op dat een samenwerking met een aparte loodgiet en elektricien voor hogere kosten kan zorgen.

Goedkope(re) keukenrenovatie?

Wil je besparen op je keukenrenovatie? Behoud dan waar mogelijk de oude indeling van de keuken. Als de elektriciteitspunten en gas- en wateraansluitingen op de juiste plek liggen, hoef je die alvast niet te laten verplaatsen – en spaar je heel wat kosten uit.

Een loodgieter werkt aan de leidingen in een keuken.

Tip 3: Houd rekening met garantie, termijnen en voorwaarden

Hoe zit het met de garantie op de gebruikte materialen, de geïnstalleerde toestellen en de uitgevoerde werken? Welke voorwaarden hanteert de keukenbouwer?

Doorgaans krijg je 1 jaar garantie op keukenwerkbladen, 2 jaar garantie op de keukentoestellen en 5 jaar garantie op keukenkasten en -meubels.

Bekijk ook of de offerte een aanvangsdatum bevat, en of de keukenexpert een opleverdatum heeft opgegeven.

Tip 4: Bekijk keurmerken, reviews en vorige realisaties

Zeker zijn dat je keukenspecialist kwaliteit levert? Benieuwd of hij of zij vaker in je beoogde keukenstijl werkt? Kijk dan zeker even naar de keurmerken, reviews en vorige realisaties van de keukenbouwer.

Tip 5: Let niet enkel op de prijs

Het is verleidelijk om de kandidaat met de laagste prijs in te schakelen. Dat kan natuurlijk gewoon de beste optie zijn maar kijk, voor je kiest, ook even naar bovenstaande punten.

Kiezen voor een keukenbouwer die een lagere prijs vermeldt maar het nodige leidingwerk niet verplaatst, is meestal niet de goedkoopste optie. Een keukenbouwer die een wat hogere prijs vraagt maar wél alle nodige werken opneemt in de offerte, is meestal de betere keuze.

Heb je vragen over je offerte en de inbegrepen kosten? Neem dan zeker even contact op met je keukenspecialist.

Een gerenoveerde keuken met houten vloer, keukeneiland met bar en zachte paarse pasteltinten.

Online gratis en vrijblijvende offertes op maat aanvragen? Dat doe je hier

Offertes ontvangen voor jouw nieuwe keuken? Dat doe je via het formulier bovenaan deze pagina of door op onderstaande knop te duwen. Onthoud: hoe beter je jouw wensen omschrijft en hoe duidelijker je de huidige staat van de keuken beschrijft, hoe accurater de offertes die je ontvangt. Nood aan advies? Gebruik het formulier om je vragen door te spelen aan ervaren keukenbouwers in je buurt.

Jouw keuken voor een goede prijs?
Ontvang en vergelijk gratis offertes op maat
arrow Ontvang offertes
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes