Waarom een database kopen of huren?

E-mailmarketing is vandaag niet meer weg te denken in de marketingwereld. Een database die op maat samengesteld is, helpt om uw klantenbestand met e-mailadressen op maximale basis te benutten. Een nieuwsbrief kan nog zo overtuigend zijn, als hij niet door de juiste persoon gelezen wordt, mist het volledig zijn nut. Maar we horen u al luidop denken: wat maakt e-mailmarketing nu zo interessant?

Waarom een database huren?

Huren is een optie die u zeker in overweging dient te nemen in het geval dat u nood heeft aan een database voor eenmalig gebruik. Het kostenplaatje is bovendien niet alleen maar gebaseerd op het aantal adressen, maar vooral op de extra segmenten.

Voordelen database kopen

Aan database kopen zijn enkele interessante voordelen verbonden. We lijsten ze hieronder op voor u.

1. E-mailmarketing = goedkoop

Ten eerste is e-mailmarketing goedkoop. U hoeft geen onkosten te maken. De enige kost die u heeft, het mailverkeer zelf, is te verwaarlozen.

2. Snel en eenvoudig e-mails versturen

Een volgende belangrijk voordeel is dat e-mails snel hun bestemming bereiken. Een e-mail komt binnen een paar seconden aan, in tegenstelling tot postverkeer dat een tijdje in beslag neemt.

3. Boek met de juiste database goede resultaten

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer een e-mail op de juiste manier opgesteld wordt en eveneens naar relevante afzenders verstuurd wordt, nooit zijn effect zal missen.

4. Meten is weten

U kan uw uitgaand mailverkeer perfect opvolgen. Zo kan u mails die geweigerd worden traceren, zowel positieve als negatieve reacties in de gaten houden en ook het aantal clicks per minuut registreren.

5. E-mailmarketing levert interessante inzichten

Ten slotte levert e-mailmarketing ook enkele interessante inzichten. Zo komt u te weten hoe u uw e-mails nog meer kan optimaliseren zodat dat uw klikgedrag van uw doelpubliek ten goede komt. Wat lokt reacties uit? Wat behoort tot het interesseveld? Wat bewijst zijn nut? Antwoorden op dergelijke vragen zijn werkelijk een informatiebron van onschatbare waarde.

database kopen

Database kopen voor B2C/particulieren

De meest effectieve manier om reclame te maken is zonder enige twijfel een persoonlijk getinte e-mail, die zonder omwegen naar uw eindconsumenten verstuurd wordt. We hoeven niet nog eens extra te benadrukken dat tal van bedrijven er prat op gaan om mails die commercieel van aard zijn naar particulieren te sturen. Maar dan rijst natuurlijk ook meteen de vraag waarom u een database voor particulieren zou moeten aanschaffen? Door de gangbare regels omtrent privacy (GDPR) is het geen eenvoudige zaak om de persoonlijke contactgegevens van uw beoogde doelpubliek te bemachtigen. Gelukkig kan u zich altijd beroepen op professionele firma’s die hierin gespecialiseerd zijn.

Prijs database B2C

Het is een mogelijkheid om database B2C-adressen te huren vanaf een startbedrag van 11 eurocent per basisadres voor een heel grote hoeveelheid van 500.000 adressen. Kleinere aantallen kosten meer en kopen is uitgesloten.

Database kopen voor B2B

Op het vlak van zakelijke adressen is veel informatie vrij te verkrijgen en omwille van die reden verkopen leveranciers of brokers ze voor goedkope bedragen. Waar het schoentje knelt, is de gegevens in kwestie up-to-date krijgen en houden. Als u voor een bedrag van nog geen 100 euro pakweg 1.000 adressen kan bemachtigen, is de kans heel groot dat ze niet gefilterd en up-to-date zullen zijn. Verder zullen de bestanden niet meer dan de basis bevatten, met ook een algemeen telefoonnummer van het callcenter zelf en geen specifieke contactgegevens van bijvoorbeeld de personeelsmanager.

Prijs database B2B

Leveranciers van database B2B hanteren 2 principes, namelijk die per adres en die van een jaarabonnement.

Per adres

Bij prijs per adres, legt u een afgesproken bedrag neer per zakelijk adres. Als u extra gegevens wenst te verkrijgen, zoals telefoonnummers of namen, betaalt u extra.

Jaarabonnement

Aan de hand van een jaarabonnement kan u onbeperkt gebruik maken van het klantenbestand. U staat zelf in voor uw selecties en u stelt bijgevolg zelf de lijst van zakelijke adressen samen.

Database kopen of huren? Vergelijk gratis offertes

Vergelijk via ons offerteformulier gratis offertes Voor zowel database kopen als huren, doet u er goed aan om meerdere offertes aan te vragen en naast elkaar te leggen. Op die manier krijgt u een concreter beeld wat betreft de gangbare prijzen en zal u in staat zijn om een deal aan een scherpe prijs uit de brand te slepen.

U bent op zoek naar een kwalitatieve database en u wil die op een goede manier gebruiken? Volgende tips kunnen u alvast richting geven.

  • Weet wat u nodig hebt. Uiteraard is het altijd beter om een ruime database met zo veel mogelijk gegevens per contactpersoon te hebben. Vraag echter enkel naar wat je echt nodig hebt.
  • Segmenteer uw database. Door het bestand op de juiste manier te segmenteren en door de juiste parameters te vragen kan u de database heel efficiënt gaan gebruiken.
  • Neem geen snelle beslissingen. Een goede database vindt u niet van vandaag op morgen. Zorg dat u eerst verschillende aanbieders kan vergelijken voor u een beslissing neemt. Vul daarom onze vragenlijst in en ontvang tot drie of vijf offertes van verschillende aanbieders.
  • Beschrijf uw doelgroep. Een duidelijke omschrijving van de doelgroep zal de leveranciers helpen bij het samenstellen van de beste database. Een goede profilering van uw target group zal een heel pak duidelijk maken voor de leveranciers.

Dankzij Bobex vindt u alvast de ideale database voor uw projecten. Heel simpel, vul onderstaand formulier en ontvang al binnen enkele dagen de eerste prijsvoorstellen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wenst u een database te kopen of te huren?
2*. Welk type database wenst u?
3*. Welke gegevens wenst u in de database?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Database