Reageerde u plots verbaasd over de kassierster in de supermarkt die uw contant geld niet wilde aannemen, maar in plaats daarvan vroeg om het in de automatische muntenteller te stoppen. Dit gesloten betaalsysteem is het nieuwste snufje onder detailhandelaars, en biedt heel wat voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op zijn werking en prijzen. Daarnaast vindt u hier een overzicht van het huidige aanbod.

Wat is een gesloten betaalsysteem?

gesloten betaalsysteem

Een gesloten betaalsysteem is in feite een grote doos die dienst doet als kassa en kluis. Een klant voert er zijn biljetten of munten rechtstreeks in. De kassa telt vervolgens het ingebrachte geld, sorteert en geeft automatisch het juiste bedrag aan wisselgeld terug.

Wat is de prijs van een gesloten betaalsysteem?

De prijs van een gesloten betaalsysteem schommelt tussen 2.000 en 10.000 euro. Bepalend voor deze variabele kostprijs zijn diverse factoren, zoals: de opslagcapaciteit voor contact geld en de geavanceerde (extra) functies van sommige kassasystemen. Het is zelfs mogelijk om gesloten betaalsystemen te huren. In België mag u voor het huren op een bedrag tussen 300 en 450 euro rekenen.

Naast al deze kosten voorziet u best ook wat extra budgetruimte voor een onderhoudscontract in geval van technische problemen.

Werking

Gesloten betaalsystemen zijn automatische, programmeerbare betaalsystemen. Hun voorgangers, de vergelijkende betaalsystemen en de mechanische betaalsystemen, waren toestellen die al de elektronische handtekeningen van biljetten en munten konden vergelijken en verifiëren op hun echtheid.

Een automatische muntenautomaat kan wisselgeld teruggeven aan de klant. Daarbij is het verbonden met de centrale software van uw kassa. Het herkent overigens niet alleen de geldigheid van de biljetten door ze te scannen, maar telt en registreert ook de bedragen rechtstreeks in een kasregister. De software van het systeem is verbonden met de centrale kassasoftware, net zoals de betaalterminals, tablets, ticketprinters of andere hulpmiddelen voor de identificatie van maaltijdcheques, getrouwheidskaarten, enzovoort. Als u al een kassasysteem hebt, hoeft u dus niet noodzakelijk al uw apparatuur te veranderen.

U kan het gesloten betaalsysteem ook programmeren volgens de gebruiksprocedures in uw winkel of bedrijf. Daarnaast hebt u keuze uit een aantal functies, zoals: de identificatie van verkopers, het lezen van vingerafdrukken, de optie om Dallas-sleutels te gebruiken, en veel meer. Al deze geavanceerde opties zullen mee de prijs beïnvloeden.

Wanneer u kiest voor een gesloten betaalsysteem, zal de installateur u aanbieden om bepaalde geavanceerde functies rechtstreeks ter plaatse te programmeren. Hij of zij zal u ook voorstellen om het toestel aan te passen aan uw (winkel)interieur. Wat opnieuw de totaalprijs beïnvloedt.

Cruciaal in uw keuze van een muntenautomaat is daarom eerst een algemene prijsvergelijking.

De voordelen voor uw winkel

Automatische muntautomaten bieden heel wat voordelen. Ze maken onder meer de verwerking van contant geld veel makkelijker. Andere voordelen zijn:

Beveiliging

Deze toestellen bieden veiligheid op drie manieren. Ten eerste, beveiligen ze het geld. De muntproever kan vals geld en valse biljetten opsporen. Sommigen markeren ze zelfs, zodat ze (tijdelijk) niet meer gebruikt kunnen worden.

Het tweede veiligheidsvoordeel is dat zij diefstal voorkomen. De betaaldoos is een echte kluis en verschillende anti-diefstalsystemen moeten worden omzeild om ze te kunnen openen.

Tenslotte is het ook verzekerd tegen fraude. Het feit dat deze dozen de waarde van het geld detecteren, weerhoudt werknemers er ook van om in de doos te duiken.

Automatisering en berekening

Gesloten betaalsystemen herkennen niet alleen de echtheid van het contante geld. Maar door het te scannen, herkennen ze ook de waarde ervan en berekenen ze de bedragen die de kassa in- en uitgaan. Het automatische kasbeheer voorkomt fouten in de kassa en ook bij het teruggeven van wisselgeld.

Hygiëne

Het is algemeen bekend dat bankbiljetten en munten vuil ophopen. Verschillende studies hebben aangetoond dat er onvoorstelbaar veel bacteriën op contant geld zitten. Als u ook werkt op een plaats waar voedsel wordt verwerkt en verpakt, zoals een bakkerij, mag u niet in contact komen met contant geld. Dit systeem zorgt ervoor dat u niet in aanraking komt met (vuil) geld.

Tijdsbesparing

Ook de automatisering van muntautomaten en hun beheersoftware levert een aanzienlijke tijdwinst op. Kassiers/sters hoeven niet langer tijd te besteden aan het tellen van het resterende bedrag dat moet worden teruggegeven. Evenmin hoeven ze de hoeveelheid aanwezig geld verschillende keren opnieuw te berekenen om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn gemaakt.

Hoe kiest u een gesloten betaalsysteem?

Bij de keuze van een gesloten betaalsysteem neemt u best verschillende criteria in rekening:

  • de prijs
  • de grootte en het gewicht
  • de interne software
  • de compatibiliteit met uw kassa of betaalterminal

Vergelijking van de verschillende merken en modellen

Glory CI-10

Deze automatische geldautomaat, zonder twijfel de meest verkochte ter wereld, bestaat uit twee kolommen en heeft een opslagcapaciteit van maximaal 750 biljetten en 500 munten.De grote kracht van deze muntautomaten, afgezien van hun opslagcapaciteit, is hun ontwerp en ergonomie. De hoogte is instelbaar en er zijn lichtpunten voorzien om de klant te begeleiden.

Glory CI-5

De Glory CI-5 is het kleine broertje van de CI-10. Hij biedt dezelfde snelheid en betrouwbaarheid, alleen beschikt hij over een kleinere capaciteit. Maar, dat maakt hem net compacter en transporteerbaarder.

Cashdro 7

Cashdro is ook een bekend merk voor gesloten betaalsystemen. De Cashdro 7 is het nieuwste model. Het verschil met zijn voorganger is dat het bankbiljetten in bundels aanvaardt. Het ontwerp is iets minder esthetisch en intuïtief dan dat van de Glory, maar is niettemin zeer ergonomisch en functioneel.

Geld Kiosk betaalautomaat

Deze muntautomaat van hoog niveau is ideaal voor kruidenierswinkels. Het heeft een geldbeveiligingsfunctie die gebruik maakt van onuitwisbare inkt.

Cashmatic Selfpay

Cashmatic Selfpay biedt het voordeel van online toegang tot de gegevens van de muntautomaat. U kunt zien of de (geld)munitie moet worden bijgevuld, wat de resultaten van de dag zijn, enzovoort. Het is vrij compact en heeft een 7-inch touch screen om de klant te begeleiden.

Cashlogy

De Cashlogy muntacceptor is vooral nuttig voor mobiele bedrijven. Het kan worden geraadpleegd vanaf een smartphone, maar dankzij het kleine formaat kan het eigenlijk overal mee worden genomen.

Ontvang gratis offertes

Bent u op zoek bent naar een automatische muntenautomaat of -teller voor uw winkel? U vergelijkt makkelijk de prijzen voor gesloten betaalsystemen via ons online offerteformulier. Door nu uw aanvraag te versturen ontvangt u al binnen enkele dagen tot vijf gratis, vrijblijvende offertes. Zo kan u snel en eenvoudig vergelijken en een keuze maken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat zoekt u? Wat is belangrijk voor u?
2*. Wat is uw activiteit?
3*. Wanneer wenst u een cash betaalautomaat?
4. Projectomschrijving
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Bedrijven voor Cash betaalautomaat