Incasso

Het kan wel al eens gebeuren dat een factuur niet betaald wordt. Uiteraard kan je niet blijven wachten tot de klant het geld terugbetaald. Een zaak moet vooruit kunnen en dat kan moeilijk zonder een goede cashflow. Meer zelfs steeds meer bedrijven in België gaan kopje onder door de toenemende druk van wanbetalers. Vermijd dus een faillissement en reken op de steun van een incassobureau.

Wanneer een factuur lang onbetaald blijft doe je er goed aan een incassobureau in te schakelen. De stap naar de deurwaarder kan je later zetten. Met een incassobureau kan je snel en beleefd het geld terugvorderen.

Vergelijk daarom meerder offertes voor incasso en ontdek de manieren waarop u het geld kan terugvorderen van wanbetalers.

Waarschijnlijk heb je al een heel aantal facturen die onbetaald blijven. Het innen van een factuur verloopt volgens een aantal stappen. Probeer deze stappen goed te volgen, dan hebt u de hoogste kans dat u uw geld op tijd terugkrijgt. Dit zijn de stappen die je moet volgen voor een goede schuldterugvordering:

  1. Doe in eerste instantie zelf een moeite om het geld te incasseren (stuur een herinnering of rappel op)
  2. indien de wanbetaler niet betaald na deze betalingsherinnering, schakel dan een incassobureau in. Zij zullen proberen uw geld terug te vorderen.
  3. Indien het incasso niet onmiddellijk slaagt zullen ze samen met u nagaan welke juridische stappen ondernomen kunnen worden.
  4. In laatste instantie kan de vordering overgedragen worden aan een gerechtsdeurwaarder.

Hebt u al een vaste partner voor uw incasso? Vul onze vragenlijst in en kom snel in contact met verschillende incassobureaus, zo ontdekt u welk bureau u de beste service kan aanbieden. Vergelijk snel incasso-oplossingen en prijzen.

 Incasso nodig?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Bij incasso komen een hele boel technische en juridische termen aan bod. We sommen hier een aantal belangrijke termen op die je moet kennen wanneer je op zoek gaat naar een incasso-oplossing. Alle andere technische termen kom je dan wel te weten eens je de beste oplossing gevonden hebt.

  • Factoring: ene factormaatschappij is het niet hetzelfde als een incassobureau. Een factormaatschappij neemt de vordering eigenlijk over. Dit soort bureau's zijn voornamelijk actief in de B2B-business.
  • Pre-incasso: deze dienst kan je soms bij een incassobureau aanvragen. De druk op de schouders van de schuldenaar wordt langzaam opgevoerd door lichte stijgingen in de administratiekosten. 
  • Deurwaarder: 'deurwaarder' is een vaak verkeerd gebruikte term. De deurwaarder is de openbare ambtenaar die wel juridische macht heeft over de invordering van het geld. Een incassobureau is eigenlijk een veilige eerste stap, een deurwaarder dan eerder een dure tweede stap. Vaak kunnen incassobureau's u trouwens helpen bij de zoektocht naar een oplossing met een deurwaarder.

Ontdek zelf hoe een incassobureau uw onderneming kan helpen. Vul onze vragenlijst in en ontvang snel meerdere offertes voor incasso van schuldvorderingen.