Wat uw bouw- en renovatieplannen betreft vindt u hieronder een antwoord op de meestgestelde vragen.

Wat houden de nieuwe maatregelen van 01/11/2020 in voor de bouwsector?

De Confederatie Bouw heeft een aankondiging gepubliceerd naar aanleiding van de recente verstrengde maatregelen: “Voor de bouwsector verandert er in de praktijk weinig, buiten het feit dat telewerk (vooral voor onze bedienden van toepassing) verplicht wordt en dat hoogstwaarschijnlijk de showrooms voor particulieren (niet voor B2B) gaan moeten sluiten. Bepaalde Franstalige kranten berichtten dat de bouwsector zich zou beperken tot de dringende werkzaamheden en tussenkomsten, maar dit is pertinent onjuist.”

  • Alle bouwwerkzaamheden blijven mogelijk, ook werken binnenshuis, mits de essentiële voorzorgsmaatregelen kunnen worden gerespecteerd. De overheid heeft aangekondigde dat er strengere controles zullen worden uitgevoerd.
  • Niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten. Wel blijft het mogelijk om leveringen aan huis te doen en om producten te bestellen of op te halen. Toegang tot de winkel zelf is niet toegestaan, ook niet bij het ophalen van een bestelling.
  • Groothandelaars voor professionelen mogen open blijven.
  • Showrooms en B2B handelaars mogen ook open blijven. Afspraken met klanten zijn mogelijk (indien het nodig is voor de uitvoering van de werken: levering en installatie van badkamers, keukens, interieurvernieuwing, ramen en deuren, vloeren, …), op voorwaarde dat alle maatregelen kunnen worden gerespecteerd. Opgelet: Het is nog steeds verboden om een bezoek aan een showroom te doen om materialen te kiezen!

Bobex en het coronavirus

Kan ik nog steeds offertes aanvragen?

Uiteraard blijft onze website steeds actief en kunt u gratis offertes blijven aanvragen. Wij blijven ook alle aanvragen opvolgen en helpen u verder. Het kan wel zijn dat de reactie van de vakmannen en leveranciers iets trager is dan normaal.

Zal het langer duren vooraleer ik een reactie ontvang van de leveranciers?

De meerderheid van onze leveranciers blijven bereikbaar via ons platform om u binnen de 48 uur een offerte aan te bieden. Het is mogelijk dat een aantal bedrijven minder actief zijn tegenwoordig. In dat geval kan het zijn dat u iets langer zal moeten wachten voor u antwoord krijgt.

Hoe kan ik best communiceren met de aannemers / leveranciers?

We herinneren u eraan dat het steeds mogelijk is om een afspraak te maken met onze leveranciers indien u zich aan de nodige maatregelen kan houden. We leven echter in een digitale wereld en communicatie zonder fysiek contact is gelukkig goed mogelijk. Naast de telefoon kunt u ook eenvoudig en gratis een videogesprek voeren. Gebruik hiervoor de apps Skype, Messenger, Google Meet, Zoom, Houseparty enz. Heeft u vragen? Blijf er zeker niet mee zitten en neem contact op!

Ik wil toch een afspraak met de aannemer ter plaatse. Kan dat nog?

Zolang de social distancing regels gerespecteerd blijven, mogen aannemers en vakmannen bij u over de vloer komen. Een afspraak ter plaatse is dus niet verboden! De regering vraagt net dat zoveel mogelijk bedrijven aan de slag blijven.

Covid-19 in de bouwsector

Mogen bouwwerken en werven nog plaatsvinden?

Ja, alle bouwwerkzaamheden blijven mogelijk, ook werken binnenshuis, mits de essentiële maatregelen kunnen worden gerespecteerd. Dat houdt in dat de vakmannen op minstens 1,5 m afstand van elkaar tewerkgesteld moeten zijn.

Ik wil geen risico nemen met Covid-19 en wil dat de aannemers de werken uitstellen. Kan dat?

Dat kan. Aannemers mogen zich niet opdringen en moeten uw beslissing respecteren als u de werken tijdelijk opgeschort. U stuurt best wel een schriftelijke bevestiging (per mail of per post) naar de aannemer.