Incasso

Schuldvordering - Incasso

C&J Credit Services

Uitbesteden incasso onbetaalde facturen

C&J Credit Services maakt deel uit van de Credico Group, deze is gespecialiseerd in elk aspect van het debiteurenbeheer, incasso, minnelijke invordering en gerechtelijke invordering. Door hun transparante en vernieuwende aanpak is C&J Credit Services volop aan het groeien. Het aantal opdrachtgevers van C&J Credit Services groeit elk jaar met meer dan 50%.

Het is één van de ergste nachtmerries van menig bedrijf: een dienst of product wordt geleverd, maar de bijhorende factuur blijft onbetaald. Om dergelijke scenario's te voorkomen kiezen bedrijven er vaak voor een incassobureau in te schakelen. Het incassobureau probeert dan namens het bedrijf de openstaande vordering te innen. Dit proces gaat normaliter gepaard met bijkomende kosten en in sommige gevallen moet de klant zelfs voor de rechter verschijnen.

Het aantal mensen dat hun financiële verplichtingen niet nakomt zit al jaren in de lift, en dit effect wordt dan nog eens versterkt door de kredietcrisis. Daarom kiezen steeds meer bedrijven er tegenwoordig voor om een incassobureau in te schakelen.

Een andere trend is dat bedrijven ook sneller een incassobureau gaan inschakelen voor steeds kleinere bedragen. Sommige bedrijven schakelen zelfs voor een bedrag van een paar euro al een incassobureau in. Er bestaat geen wettelijke grens die vastlegt vanaf welk bedrag een bedrijf een incassobureau mag inschakelen. Wat wel wettelijk is vastgelegd, is wanneer het incassobureau extra kosten in rekening mag brengen, dit mag pas na het verstrijken van de eerste betalingstermijn.

In België zijn tientallen incassobureaus werkzaam. Het ene incassobureau heeft al een betere reputatie dan het andere. Dit komt doordat sommige bureaus veel te hoge kosten in rekening brengen en bovendien de schuldenaars op een foute manier benaderen. Het is nochtans wettelijk bepaald welke kosten een incassobureau maximaal in rekening mag brengen, dit hangt onder andere ook af van de hoogte van de openstaande schuld.

Veel incassobureaus proberen eerst de klant te laten betalen op een vriendelijke of zachte wijze. Dit is belangrijk voor veel bedrijven omdat het voor hen belangrijk is een goede relatie te behouden met de klant. Daarom krijgt de klant in eerste instantie vaak een waarschuwing dat er een incassobureau zal worden ingeschakeld bij wanbetaling. Als de klant het toch vertikt te betalen volgen er gewoonlijk een paar brieven, inclusief extra administratiekosten. Als dit alles niet helpt, kan het incassobureau er uiteindelijk voor kiezen de klant voor de rechter te dagen.

De mensen van C&J Credit services zijn specialisten in alles wat ze doen. C&J Credit zorgt er voor dat al uw facturen tijdig worden betaald en dat uw bedrijf op die manier winstgevender wordt.

U heeft last van wanbetalers? Vul dan meteen het aanvraagformulier hieronder in en ontvang meteen begeleiding, informatie, en een offerte van drie incassobureau’s, waaronder C&J Credit Services.

Informatie aanvraag (gratis en vrijblijvend):
 
* 1. Wat is het totale bedrag van al uw openstaande facturen?