Onderhoud waterverzachter

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Onderhoud waterverzachter: waarom is dit nodig?

Zoals ieder toestel dient ook een waterverzachter af en toe gecontroleerd te worden. Alleen een waterontharder die goed onderhouden wordt, kan zacht water garanderen. En uitsluitend gebruik van zacht water voorkomt verkalking van kranen, leidingen en huishoudelijke apparaten. Het is dus ten zeerste aangeraden om uw waterverzachter zeker één keer per jaar door een specialist te laten controleren.


Onderhoud waterverzachter: Hoeveel betaal ik?

Prijs onderhoud waterverzachter


Een goede onderhoudsbeurt kost u gemakkelijk zo'n € 60. Wanneer u echter bepaalde defecte onderdelen moet vervangen, loopt deze kost vanzelfsprekend op. Ook extra zout aankopen, laat de kostprijs stijgen.

Bij sommige firma's hebt u de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. In dat geval hoeft u voor een onderhoudscontrole minder te betalen, maar moet u die controle wel steeds door dezelfde firma laten uitvoeren. Een dergelijk contract heeft als bijkomend voordeel dat u zelf niet hoeft uit te rekenen wanneer uw waterverzachter toe is aan onderhoud. De firma doet dat voor u en contacteert u als het nodig is.

Onderhoud waterverzachter: het stappenplan

Tijdens het onderhoud van uw waterverzachter worden meestal de volgende 5 stappen doorlopen:


Stap 1: Bepaling waterhardheid

Voordat men begint met het eigenlijke onderhoud van uw waterverzachter, bepaalt men via een simpele test de hardheid van uw water. Zo kan men vrij snel inzien of uw waterverzachter globaal genomen nog in goede staat verkeert of niet.


Stap 2: Testen, reinigen en smeren

Vervolgens worden alle onderdelen afzonderlijk aan een grondige controle onderworpen. Voor een optimale werking van uw waterverzachter is het belangrijk dat alle kleppen, injectoren en overige elementen vlot werken. Daarom worden deze tevens gereinigd en gesmeerd.


Stap 3: Reiniging zoutreservoir

Omdat zout na verloop van tijd aaneen koekt, dient het zoutreservoir af en toe gereinigd te worden.


Stap 4: Desinfectie harskorrels

Ook de harstank en harskorrels moeten ter tijd en stond grondig gereinigd worden. Hiervoor gebruikt men meestal een oplossing van chloor. Wanneer u gedurende een langere periode geen water gebruikt, omdat u bijvoorbeeld op vakantie bent, kunnen er zich namelijk bacteriën vormen in de harskorrels en -tank. Deze wilt u uiteraard zo snel mogelijk uit de weg ruimen.


Stap 5: Aanpassing waterverzachter

Soms zal de controleur uw waterverzachter wat bijstellen, zodat het ontkalkingsproces zo goed mogelijk verloopt. Na de onderhoudscontrole geniet u weer van heerlijk zacht water!


VRAAG UW GRATIS OFFERTE

Waterverzachter offerte

Wilt u gratis advies over de prijzen en type waterverzachters? Wij brengen u in contact met de beste experts uit uw regio en zij komen ter plaatse voor een gratis offerte.

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk en bespaar
Offertes vergelijken voor een waterverzachter onderhoud?

 

Vergelijk gratis offertes