Welkom bij The Java Coffee Company

Over ons


Java Coffee Company is een modern familiebedrijf met een rijke geschiedenis en een passie voor koffie. Bij Java gaat men voluit voor duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen. Zo hebben wij partnerships met de keurmerken Fairtrade en Rainforest Alliance, en is ons productieproces CO2-neutraal. 
 
Naast het uitgebreide gamma koffie uit de branderij voor particulier en professioneel gebruik (bonen, gemalen, pads, filters, capsules), kan Java u een totaaloplossing aanbieden voor koffiemachines en warme dranken automaat in uw bedrijf, van stockbeheer en levering tot onderhoud. De geschikte machines worden gecombineerd met aangepaste koffie en toebehoren, met bijkomende mogelijkheden voor andere warme dranken.

Verdiensten


Dit bedrijf is meer dan 10 jaar actief op het Bobex-netwerk!

Dit bedrijf is meer dan 10 jaar actief op het Bobex-netwerk!

Bobex gebruikers geeft dit bedrijf de hoogste kwaliteit score.

Bobex gebruikers geeft dit bedrijf de hoogste kwaliteit score.

Dit bedrijf heeft nog geen vijf positieve beoordelingen ontvangen van Bobex gebruikers.

Dit bedrijf heeft nog geen vijf positieve beoordelingen ontvangen van Bobex gebruikers.

Dit bedrijf is gemiddeld actief op Bobex.

Dit bedrijf is gemiddeld actief op Bobex.

Dit bedrijf heeft een zeer goede credit-rating op Bobex.

Dit bedrijf heeft een zeer goede credit-rating op Bobex.

Specialiteit


Java wil een duurzaam beleid behouden dat rekening houdt met het leven van de koffieboeren en hun gezinnen, de gemeenschap, de omgeving en de ecosystemen. Het keurmerk Fairtrade verzekert goede leef- en werkomstandigheden van boeren, terwijl de Rainforest Alliance dan weer voor het behoud van de biodiversiteit zorgt. Daarnaast verzekert Java ook dat ze geen kunstmatige meststoffen en chemische pesticiden gebruiken en dus aan biologische landbouw doen.

Het bedrijf biedt bovendien een uitgebreid aanbod aan servies, waaronder deksels, koffiebekers, bistroglazen, mokken, kopjes, … Om voor het perfecte kopje koffie te zorgen, biedt Java dan weer een oplossing met hun exclusieve barista tools. Dit uitgebreid aanbod bestaat uit tampers, verschillende soorten koffiemolens, kwaliteitsvol filterpapier en nog veel meer. Java zorgt ook voor verschillende onderhoudsproducten.

Deze categorie bestaat uit filterpatronen, reinigingsproducten en ontkalkproducten en zorgt ervoor dat de machines altijd proper blijven. Tenslotte voorziet Java ook een uitgebreid aanbod extraatjes bij de koffie, zoals koffiemelk, suiker, koekjes en chocolade. Een onmisbare schakel in de koffiebeleving! 

The Java Coffee Company hecht veel belang aan iedere stap in het proces van boon tot koffie. Eerst gaat het expertenteam op zoek naar unieke oogsten met bonen die veelbelovend zijn. Vervolgens worden de vruchten van de koffieplant geplukt om ze uiteindelijk te kunnen verwerken.

Er zijn verschillende verwerkingsprocessen met steeds een andere uitkomst wat betreft de smaak.

  • Een zoeter kopje koffie wordt namelijk verkregen door een droge verwerking, terwijl een natte verwerking zorgt voor een fruitiger kopje koffie.
  • Vervolgens worden de bonen gekeurd, gebrand en gemalen. Er vinden verschillende testen plaats die alle aspecten in acht nemen, waaronder de smaak en de geur bijvoorbeeld. Bij een positieve beoordeling maken de bonen kans om Java koffie te worden.
  • The Java Coffee Company hecht extra belang aan het branden van hun koffie, ze kiezen namelijk voor traag branden. Tijdens dit proces behouden de bonen hun essentiële oliën, wat uiteindelijk de smaak van de koffie bepaalt.
  • Tenslotte wordt de koffie ook verpakt met extra zorg en expertise. Het bedrijf maakt gebruik van een soepele verpakking met een slim versheidsventiel, wat resulteert in verse koffie met een volle smaak en aroma’s.
  • Daarnaast belooft Java dat er nooit meer dan 48 uur zit tussen het branden, afkoelen en verpakken, wat uiteraard de versheid van de koffie bevestigt.

Met The Java Coffee Company ben je dus verzekerd van een unieke en kwaliteitsvolle koffiebeleving.

Activiteiten


Regio ' s van de activiteit




Certificaten / Awards


Certificaat FSSC 22000 Food Safety System
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Award 2016 - Koninklijk Belgisch Comité voor de Distributie
Belgian Coffee Roaster of the Year 2012 - Koninklijk Verbond van Koffiebranders vzw
Adres
The Java Coffee Company
Wingepark 20
3110 Rotselaar, België
BTW: be0406874220
Openingsuren
  • Maandag: 09:00 - 17:00
  • Dinsdag: 09:00 - 17:00
  • Woensdag: 09:00 - 17:00
  • Donderdag: 09:00 - 17:00
  • Vrijdag: 09:00 - 17:00
  • Zaterdag: Gesloten
  • Zondag: Gesloten
  • Feestdagen Gesloten
Deel dit profiel

1. Beschrijf uw project

2. Uw gegevens

VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.

Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.
Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid .