Bestek zonnepaneel

De voordelen van zonnepanelen

Een bestek voor zonnepanelen of lastenboek is de omschrijving van een uit te voeren (bouw)werk, in dit geval de levering en plaatsing van zonnepanelen. In een lastenboek zijn alle administratieve, juridische en technische bepalingen, materialen en uitvoeringsvoorwaarden opgenomen. Eventueel kan de installateur er ook bestektekeningen van de zonnepaneelinstallatie bijvoegen.

Het zonnepaneel bestek vormt de basis van de offerte van de zonnepanelen installateur. Maar in de praktijk is er vaak geen bestek en beschrijft de installateur alles in de offerte. Een bestek voor zonnepanelen komt wel vaak voor bij grote projecten, zoals overheidsopdrachten of bedrijven die grote zonnepaneelinstallaties willen plaatsen. Of er nu een bestek is of niet, let goed op dat alle uit te voeren werken beschreven zijn in bestek of offerte. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Offertes aanvragen

Offertes vergelijken voor zonnepanelen

 
* 1. Wat is uw (geschat) jaarlijks elektriciteitsverbruik?
 
 
* 2. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?
 
 
* 3. Bent u ook geïnteresseerd in een thuisbatterij?
 
 
* 4. Wanneer wenst u afspraak te maken (is nodig voor opmetingen en offerte)?
 
 
Beschrijving van uw project
 
(Geef hier bijkomende info die de leveranciers zullen helpen om gerichte offertes te maken. Bv. jaarlijks elektriciteitsverbruik, dakoriëntatie, toegangsweg, ...)

2. Uw gegevens

 
 

Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy.In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Hoe werkt het?

1. Vul deze korte vragenlijst in en omschrijf wat je zoekt.
2. Wij contacteren de beste specialisten uit jouw buurt.
3. Je ontvangt gratis offertes op maat. Je vergelijkt en kiest vrijblijvend.


De Bobex kwaliteit

Bobex is al 18 jaar lang de nr. 1 offertevergelijker van België. Wij kwalificeren elke offerteaanvraag en werken enkel samen met erkende en ervaren specialisten.

Bestek zonnepaneel: Voorbeelden van offerteaanvragen

Hieronder een selectie uit een aantal recente offerteaanvragen. Om te antwoorden als leverancier: log in of schrijf u in. Alle trefwoorden

Voorbeelden van offerteaanvragen
Zonnepanelen op een vernieuwd dak | Rijkevorsel
Ik zoek een offerte voor zonnepanelen. De plaatsing kan gebeuren op ons dak dat dateert van de jaren 50. Het werd vorig jaar wel geïsoleerd en vernieuwd.
Zonnepanelen voor een bijbouw (Turnhout)
Graag offertes voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak. Dit is voor een aangebouwde bijbouw. Het gebouw is van de jaren 30, de bijbouw van 2000.
Zonnepanelen plaatsen in Lanaken | Gratis offerte
Ik zoek graag een bestek willen ontvangen voor het plaatsen van zonnepanelen. Plaatsing is voor een gezin van 4 personen. Plaatsing kan eventueel gebeuren op een zuidwest gericht pannendak. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van het dak van de garage.
Zonnepanelen voor appartement in Sint-Katelijne-Waver
Ik zoek een offerte voor zonnepanelen voor een gebouw met drie appartementen. Ik zou de opties wensen te bekijken voor de zonnepanelen te plaatsen op ofwel een leien dak ofwel het roofing dak van de garage achteraan.
Zonnepanelen te Boechout
Zonnepanelen op een hellend dak gericht naar het zuiden. De woning is gebouwd in 1973. Het huishouden bestaat uit 4 personen.
Zonnepanelen voor in de regio Beerse
Voor mijn huis wil ik zonnepanelen offertes. Nu hellend pannendak en zuidgericht, rond de 4000 kwh, opp. +40m², bouwjaar +10 jaar. Voor in voorjaar 2018.
Zonnepanelen voor in de regio Lichtaart
Voor op mijn prive wil ik zonnepanelen offertes. Hellend of plat dak kan, zuidgericht, 2 personen, opp. is te zien. Wanneer is aan de prijs.
Zonnepanelen voor in de regio Tienen
Voor op mijn woning zoek ik zonnepanelen. Hellend pannendak (met isolatie) en zuidgericht, 3 personen, opp. rond de 30m². Wanneer is te bespreken.
Zonnepanelen voor in de regio Diksmuide
Voor op ons huis-loods wens ik zonnepanelen. Komt nieuw dak met platen (met isolatie) en zuidgericht, 5 personen, opp. +100m², nog voor dit jaar.
Zonnepanelen voor in de regio Keerbergen
Voor op mijn zaak/prive wil ik zonnepanelen. Nu hellend pannendak maar orientatie onbekend, 3 personen, opp. is daar te zien. Misschien volgend jaar.
Zonnepanelen voor in de regio Scherpenheuvel
Voor op mijn woning wil ik zonnepanelen. Hellend pannendak en vooraan zuidgericht, 2000 kwh? (3 personen), opp. 30m². Niet dit jaar meer.
Zonnepanelen te Ardooie
Als eigenaar van een hoekwoning van 1950, zoek ik zonnepanelen. We verbruiken voor 300€ per maand aan gas en stroom met 4 bewoners. Kan u mij bellen voor een afspraak.
Zonnepanelen te Houthalen
zonnepanelen voor een verbruik van 202€ per maand. We wonen hier met 5 personen in een halfopen woning van 1999. We hebben een dakpannendak in betonpannen.
Zonnepanelen te Houthulst
Als eigenaar van een vrijstaande woning van 1993 zoeken wij een offerte voor zonnepanelen. Op ons hellend dak liggen sneldekpannen. Ik verbruikte 4464 kilowatt met 4 bewoners in 2015. Graag bellen na 16.00u voor een afspraak. Met vriendelijke groeten, Evelyne D
Zonnepanelen voor in de regio Sint-Andries
Ik wens zonnepanelen voor op mijn prive. Hellend dak met dakpannen en zuidgericht, 6 personen, opp. +40m². Kan nog redelijk snel.
Zonnepanelen voor in de regio Wemmel
Ik wens zonnepanelen voor op mijn prive. Hellend dak met dakpannen en 2 veluxen, 5000 kwh, opp. +40m², wanneer is te bespreken.
Zonnepanelen te Ingelmunster
Beste, Ik bezit een halfopen huis van 1960. Deze heeft een 6m brede gevel en een bijgebouw van 2,80m breedte . Ik woon momenteel alleen, doch zijn de verwachtingen dat we hier met 4 mensen gaan wonen. Verwarming op gas. Gewone rode dakpannen op het dak. Geen Veluxen of dakramen aanwezig, wel 1 gemetste schouw aan de zijkant met de buur. Kan u mij bellen voor een afspraak ? Alvast bedankt Met vriendelijke groeten, Tom V. H.
Zonnepaneln voor een woning in Heusden-Zolder
Ik heb momenteel een dagverbruik van 1925 km en een nachtverbruik van 2361 kw. Ik had graag dit volledige verbruik opgevangen via zonnepanelen. Op het zuidelijke gelegen gedeelte heb ik zo'n 21m2 vrij. Hier staat enkel een schouw. Er is in de tuin ook een boom die misschien voor wat schaduw zorgt maar deze kan verwijderd worden indien nodig. Uit esthetische standpunten wens ik graag volledig zwarte zonnepanelen te plaatsen.
Zonnepanelen voor een bakkerij in Maldegem.
Ik had graag de mogelijkheden bekeken voor de plaatsing van zonnepanelen op het dak van de bakkerij. Hier is ook mijn privé gevestigd dus de energie zak door beide gebruikt worden. In totaal is mijn energie verbruik 24.000 kw op jaarbasis. Ik heb ene roofing dak van 180m2. Hier zitten wel een grote schouw en dankkoepel in dus de beschikbare oppervlakte zak iets kleiner zijn. Het dak is 3 of 4 jaar geleden nog volledig vernieuwd.
Zonnepanelen voor een bedrijf in Watou
Ik had graag zonnepanelen willen plaatsen op het hellend dak van ons landbouw bedrijfje. We hebben meer dan 200m² beschikbare oppervlakte om zonnepanelen te plaatsen. Jaarlijks verbruik aan elektriciteit is 34000KWh. Graag een vrijblijvende offerte.
Zonnepanelen voor een woning in Moerbeke-Waas
Ik wil graag nakijken of het rendabel voor mij is om zonnepanelen te plaatsen. Ik verblijf namelijk enkel in de wintermaanden in België. Ik heb een huis met een hellend vlak gericht naar de zuidkant. Hier staan in het westen wel een rij bomen. Dit dak is tussen de 50-60m2, met een veluxenraam en dakpannen. Ik betaal momenteel, voor zowel mijn atelier en de woning zo'n 300€ per maand aan elektriciteit. Graag een bestek voor de plaatsing en installatie van zonnepanelen.
Zonnepanelen voor een woning in Sint Jansteen
Ik heb een zuidelijk gericht dak met dakpannen, merk sneldekkers. Ik heb echter wel 3 zeer grote veluxramen en schat de oppervlakte dus tussen de 40-55m2. Graag had ik voor 4000kw groene stroom opgewekt. Graag een raming van de kostprijs en installatie.
Zonnepanelen voor een woning in Iddergem
Graag een offerte van zonnepanelen. De woning word zowel privé als zakelijk gebruikt. Mogelijkheid op 7 hectare grond en plat dak van 200m² zonnepanelen plaatsen. Jaarlijks verbruik aan elektriciteit. piek 2406Kwh, dal 3000Kwh excl. nacht (verwarming) 26616Kwh
Zonnepanelen voor een bedrijfsgebouw in Hoeselt
We wensen de mogelijkheden en de totale prijs te berekenen voor het plaatsen van zonnepanelen op ons nieuw bedrijfsgebouw. Het is een dak van 35x15m met een glaskoepel van 3x10m . We zijn actief in de bouw en onze verbruik is zo'n 8000kw per jaar.
Zonnepanelen voor een woning in Ronse
Ik wens tegen midden 2013 zonnepanelen te plaatsen op het dak. We hebben geen interesse om terug stroom terug te sturen op het net en wensen dus enkel on eigen vermogen, +- 4000kw, te bekomen in zonne-energie. Het dak is met de voorkant zuidoostelijk gericht. Hier liggen reeds thermische panelen maar er is nog zeker een 30 tot 40m2 vrij. Het is een nieuwbouwwoning waar we sinds 7 maanden inwonen.
Haal de zon in huis met zonnepanelen