Specialisten in Schoorsteenvegen actief in regio Brussel

Een greep uit de aangesloten bedrijven


Voorbeelden van aanvragen in Schoorsteenvegen in regio Brussel

Schoorsteenveger voor een woning in Sint-Lambrechts-Woluwe
 Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel)

Beste,

Ik ben huurder van een appartement in Sint-Lambrechts-Woluwe en wij verwarmen met gas (een toestel van BULEX). Het Gebouw heeft 12 woningen.
Mijn verhuurder heeft een contract bij BULEX voor de jaarlijks onderhoud van de verwarmingstoestel waar ik een deel van betaal.
BULEX heeft mij nu geïnformeerd dat voor de technicus de jaarlijkse onderhoud kan doen, het reinigen / de controle van de schoorsteen moet gebeuren en ik een attest nodig heb.
Ik wilde vragen wat de kosten zijn voor deze controle / reiniging en gebeurt het enkel van de plaats waar de toestel staat.
Als de reiniging / controle niet uitsluitend van mijn appartement gebeurd, moet ik weten waar de schoorsteenveger in het gebouw toegang nodig heeft. Ik moet dan de huurder vragen om de plaatsen toegankelijk te maken.

Alternatief wil ik ook de periodieke reiniging van het verwarmingstoestel en de schouw met het nodige EPB-certificaat voor Brussel aanvragen. Deze moet (denk ik) alle twee jaar gebeuren en is misschien voor mij goedkoper dan het reinigen van de schouw de aandeel die ik voor BULEX betaal.
Alvast bedankt