Aluminium ramen

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Aluminium ramen: alles wat u over dit sterk materiaal moet weten

Bent u van plan grote ramen te laten plaatsen en bent u op zoek naar een stevige materiaalsoort? Of wilt u goed isolerend materiaal voor uw ramen en deuren? Dan is aluminium een goede optie. Dit materiaal is stevig, duurzaam en makkelijk te onderhouden, waardoor het erg geliefd is.

Prijs aluminium ramen

In het algemeen is aluminium duurder dan PVC en de meeste houtsoorten. Daarnaast varieert de kostprijs van aluminium ramen naargelang de grootte en het soort raam waarvoor u kiest. Hieronder vindt u een handige tabel met enkele richtprijzen voor een vast aluminium raam volgens grootte.

Oppervlakte Prijs
1.000 x 1.000 mm € 500 à € 700
1.500 x 1.200 mm € 700 à € 900
2.000 x 1.500 mm € 1.300 à € 1.500


Montagekosten van aluminium ramen

Als u liever niet zelf aan het werk gaat, kan u uw aluminium deuren en ramen laten monteren door een vakman. Uiteraard zal uw raamkost daardoor stijgen. Meer specifiek zullen uw totale uitgaven ongeveer verdubbelen. Maar dankzij deze montagekosten kan u er zeker van zijn dat uw ramen en deuren efficiënt en degelijk geplaatst worden.
Prijs aluminium ramen

De voor-en nadelen van aluminium ramen

Aluminium kent vele voordelen. We sommen ze hieronder even voor u op. Daarnaast vermelden we ook kort enkele nadelen, hoewel dit eerder puntjes van aandacht zijn in plaats van echte nadelen.

Voordelen: aluminium is....

  • eenvoudig te bewerken<
  • volledig recycleerbaar en dus milieuvriendelijk
  • gemakkelijk te onderhouden
  • beschikbaar in een hele waaier aan kleuren, waarbij de buiten- en binnenkant van uw ramen en deuren een andere kleur kunnen hebben
  • water-, wind- en geluidswerend
  • goed isolerend waardoor u tot 20% kan besparen


Nadelen: aluminium is....

  • een duur materiaal
  • niet te schilderen
  • mogelijks wat zwak om dubbel of driedubbel glas te ondersteunen
  • niet makkelijk te herstellen: beschadigingen verwijderen gaat moeilijkVoordelen aluminium ramen


Aluminium ramen: Wat zijn uw besparingen?


Kostenbesparing dankzij aluminium ramen

Aluminium ramen en deuren aanschaffen is een dure aangelegenheid. Maar wanneer u naar de toekomst kijkt, zal u ontdekken dat u veel kunt besparen.

Om te beginnen zijn de onderhoudskosten van aluminium in vergelijking met hout en PVC zeer laag. Daarnaast kan u dankzij de hoge isolatiewaarde van aluminium uw energiekost met maar liefst 20% laten dalen.
Offertes vergelijken voor aluminium ramen en deuren?

 

Vergelijk gratis offertes

 >