Een warmtepomp is de meest duurzame verwarming: u bespaart tot 40% energie en verwarmt uw huis haast CO2-neutraal. Maar het is ook een dure investering. Gelukkig brengen wij u in contact met warmtepompspecialisten. Vergelijk hun gratis offertes en kies het beste voorstel!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Waarom wenst u een warmtepomp?
2*. Welk type warmtepomp wenst u?
3*. Wat is uw geschat budget voor de warmtepompinstallatie?
4*. Wanneer wenst u de warmtepomp?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Benieuwd naar de prijzen van verschillende warmtepompen? 

Prijs hangt af van het type warmtepomp waarvoor u kiest. Wilt u een exacte prijs weten dan hoeft u alleen maar uw persoonlijke wensen op te geven en wij sturen u tot vijf gratis en vrijblijvend offertes van deskundigen uit de buurt. Het is aan u om ze te vergelijken en de installateur te kiezen die het best bij u past.

Waarom een warmtepomp installeren?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de installatie van een warmtepomp. Ten eerste is hij zeer energie-efficiënt. Uit onderzoek is gebleken dat u met de warmtepomp uw energieverbruik tot 75% kunt verlagen.

Wanneer u bovendien kiest voor een natuurlijke energiebron om elektriciteit op te wekken, zoals zonnepanelen, wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd.

Een ander voordeel is dat warmtepompsystemen werken op zogenaamde lage temperatuurverwarming (LTV), waardoor de luchtcirculatie en het aantal zwevende stofdeeltjes worden beperkt. Dit is van groot belang voor astmapatiënten. Bovendien is de verwarming veel gelijkmatiger.

Een derde voordeel is de onafhankelijkheid van de benzineprijs. U heeft eenmaal betaald voor het warmtepompsysteem en hoeft dus niet plotseling meer te betalen om uw huis te verwarmen.

Het rendement van warmtepompen bedraagt 300% en de terugverdientijd is maximaal 10 jaar. U kunt er dus zeker van zijn dat u na korte tijd geld zult verdienen met uw energie-efficiënte systeem. Ten slotte vergt de installatie van het systeem geen grote aanpassingen, hoewel dit afhankelijk is van de variant die u kiest.

Uit welke soorten warmtepompen kan je kiezen?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, ieder zijn werking en installatieproces:

  • Lucht-lucht warmtepomp
  • Lucht-water warmtepomp
  • Water-water warmtepomp
  • Geometrische warmtepomp
  • Hybride warmtepomp

Gespecialiseerde installateurs geven u advies over het type warmtepomp dat het best bij uw situatie past.

Vergelijk offertes van gespecialiseerde installateurs!

De aanschaf van een warmtepomp vergt een grote investering, hoewel u een deel van dit bedrag kunt besparen via stimuleringsmaatregelen. Het is daarom een goed idee om vrijblijvend prijsvoorstellen van verschillende specialisten in uw omgeving te vergelijken. Het is aangetoond dat u op die manier tot 30% van de uiteindelijke kosten kunt besparen.

Vraag gratis en vrijblijvend offerte

Gratis warmtepomp offertes: aandachtspunten

Wanneer u offertes vergelijkt, moet u rekening houden met verschillende elementen, zoals:

  • De kosten van materialen
  • Installatiekosten
  • Bezorgkosten

Sommige handelaars rekenen deze door in de uiteindelijke prijs, anderen vermelden ze als mogelijke kosten. Controleer ook of de specialisten geen premies voor een warmtepomp al in de prijs hebben opgenomen. Vraag zo nodig een dealer om advies of nadere uitleg bij de offerte om de juiste keuze te kunnen maken. Wij garanderen dat elke professional in ons netwerk u snel en vakkundig zal helpen, tegen aantrekkelijke tarieven.

Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Veel van onze specialisten werken enkel in bepaalde regio's. We hebben uw adres dus nodig om u te kunnen matchen met de juiste specialisten. Bovendien moeten de specialisten vaak ter plaatse komen om een offerte te kunnen opmaken, dus is het handig als ze meteen over uw adres beschikken. Uw telefoonnummer hebben we nodig om u snel te kunnen contacteren zodat we uw aanvraag kunnen vervolledigen en doorsturen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zijn enkel zichtbaar voor de specialisten met wie u gematcht wordt.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes