Hoeveel kost een veranda in pvc nu eigenlijk?

De prijs van een standaard veranda in pvc ligt gemiddeld tussen de 10.000 en 25.000 euro. Dit is natuurlijk geen exacte prijs en verschilt naargelang de gekozen opties.

Het prijskaartje van een pvc veranda hangt van verschillende factoren af. De prijs wordt bepaald op basis van de afmetingen van de veranda in pvc. Ook speelt de moeilijkheidsgraad van de uitvoering van werken een belangrijke rol bij het bepalen van de kostprijs.

Je kan een veranda uit kunststof laten afwerken volgens je persoonlijke smaak en voorkeuren. De keuze(s) van afwerkingen heeft natuurlijk een impact op het prijskaartje. Kies je voor meer kleuren en duurdere afwerkingen? Dan zal de kostprijs ook hoger liggen.

In vergelijking met een veranda bestaande uit hout of aluminium is pvc de goedkoopste optie. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een pvc veranda van slechte kwaliteit is. In tegendeel, een pvc veranda wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit.

Verder heeft een pvc veranda een lange levensduur en is ze onderhoudsvriendelijk. Door de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van pvc, bespaar je ook kosten. Zo hoef je geen geld uit te geven aan verf of hout lak.

Ook kan je kiezen voor een pvc veranda met houtnerf afwerking. Daar betaal je natuurlijk wel iets meer voor. De gemiddelde richtprijs voor dit type veranda ligt tussen de 20.000 en 25.000 euro.

Wil je de exacte prijs weten van een veranda in pvc voor jouw oppervlakte? Wil je graag professioneel advies omtrent een pvc veranda? Wil je een veranda plaatsen? Vraag via onderstaand formulier naar advies en offertes.

Ontvang je graag professioneel advies en offertes op maat?
Ontvang gratis offertes
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Voordelen en nadelen van een veranda in pvc

Aan het plaatsen van veranda’s, specifiek een veranda in pvc zijn heel wat voordelen verbonden. Om een goede afweging te kunnen maken hou je toch best ook rekening met eventuele nadelen.

Ontdek hieronder de verschillende voordelen en nadelen van pvc veranda’s.

veranda glas

Voordelen van kunststof veranda’s

1. Weinig onderhoud nodig

Pvc is vandaag een heel populair materiaal. Die populariteit heeft het materiaal te danken aan zijn onderhoudsvriendelijke eigenschappen.

Pvc is nagenoeg onderhoudsvrij want het materiaal kan niet rotten of roesten. Je kan het makkelijk schoonmaken met neutraal schoonmaakmiddel en een spons. Ook heeft het materiaal een lange levensduur.

2. Goedkoper in vergelijking met andere materialen

Wanneer je pvc vergelijkt met andere materalen, wordt al snel duidelijk dat het een heel goedkope optie is. Goedkoop betekent niet dat je moet inboeten op de kwaliteit. Een veranda uit pvc biedt een heel goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Wanneer je de vergelijking maakt met een houten veranda voor dezelfde oppervlakte, is een pvc veranda ongeveer 30 procent goedkoper. Dat geldt ook voor een aluminium veranda, die is ongeveer 15 procent duurder dan een veranda in pvc.

3. Pvc is recycleerbaar

Naast duurzaam is pvc ook recycleerbaar. Na vele jaren genieten van een pvc veranda, kunnen de pvc-profielen versmolten en verwerkt worden tot nieuwe pvc-profielen, ramen, deuren enzovoort.

Deze recyclage is uiteraard niet mogelijk bij een houten veranda. Wel kan aluminium ook versmolten worden en dienst doen in een ander gedaante.

pvc ramen

4. Hoge isolatiegraad

Tot slot heeft pvc ook een zeer hoge isolatiegraad. Dit betekent dat de warmte niet zomaar zal ontsnappen uit je veranda. Je kan er dus het hele jaar door genieten. Met pvc ben je zeker dat je geen warmte verliest. Naast de thermische isolatie, biedt pvc ook akoestische isolatie.

Nadelen van kunststof veranda’s

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een pvc veranda verbonden. Soms is een veranda in hout of aluminium een betere keuze in jouw geval.

Aluminium is een heel sterk materiaal. Om die sterkte te evenaren moeten de pvc profielen een zekere dikte hebben. Dit oogt natuurlijk niet altijd even mooi of elegant. De dikke profielen zijn nodig om het gewicht van de glaspartijen te kunnen dragen.

Wel bestaan er vandaag de dag nieuwe technologieën en soorten pvc die minder dik kunnen gemaakt worden en toch dezelfde sterke bieden. Echter die types pvc zijn duurder.

Onderhoud van een veranda in pvc

Wanneer je een veranda in pvc vergelijkt met een veranda in hout, wordt al snel duidelijk dat een pvc veranda minder onderhoud nodig heeft. Zo moet je pvc niet invetten of herschilderen.

Vroeger kon pvc wel eens verkleuren. Dit is door de nieuwste technieken en technologieën niet meer mogelijk. De pvc profielen zijn vuil- en stofwerend.

Bovendien is pvc een materiaal dat uitstekend bestand is tegen zowel roest als rotting. Wanneer je voor een veranda in hout kiest, heb je deze voordelen niet.

Wel vermijd je best bijtende stoffen en schuurmiddelen om je profielen niet te beschadigen. Een simpele poetsbeurt met zeep en water is dus meer dan voldoende. Wel dien je de brede glaspartijen goed te poetsen.

nieuwe veranda plaatsen

Wat zijn mogelijke afwerkingen van een pvc veranda?

Wanneer je kiest voor het plaatsen van een veranda uit pvc, heb je heel veel afwerkingsmogelijkheden. Zo heb je keuze uit een waaier van kleuren, vormen en structuren.

Wanneer je de voordelen van pvc wil combineren met een houtlook, is dit ook zeker mogelijk. Ontdek hieronder de diverse afwerkingsopties.         

1. Kleuren

De meest populaire kleuren van pvc veranda’s zijn wit, beige, grijs en zwart. Maar natuurlijk kan je een andere kleur voor je profielen kiezen. Je hebt een zeer ruime keuze, alle kleuren zijn mogelijk.

Wel wordt geadviseerd om een kleur passende bij je woningstijl te kiezen. Zo wordt je het niet te snel beu en vormt je woning, samen met je veranda, een mooi geheel. Want na plaatsing kan je niet meer van kleur veranderen.

Door de vele kleuropties van pvc zijn er veel variaties mogelijk. Of je nu eerder een moderne, landelijke of klassieke woning hebt. Een veranda in kunststof zal altijd bij je woning passen.

veranda pvc

2. Vorm en structuur

Ook de glans, vorm en structuur van je kunststof profielen kan je kiezen. Heb je graag een gladde of korrelige structuur? Het is allemaal mogelijk. Zelfs de combinatie van pvc met een houtnerfstructuur is mogelijk?

Je kan ook de glansdraad van je profielen bepalen. Dit hangt wel af van de coating of de folie die op je profielen is aangebracht. Ben je fan van mat zwarte profielen? Of heb je liever glanzend wit? Dat kan.

3. Pvc veranda in houtlook

Wil je graag een houtlook, maar ben je fan van pvc? Dan is een pvc veranda met houtnerf de ideale oplossing voor jouw situatie. Dit type veranda is voorzien van een houtstructuur. Met het blote oog is het verschil tussen een veranda in hout en een pvc veranda met houtnerf niet te onderscheiden.

De houtstructuur kan op twee verschillende manieren op de profielen en het raamkozijn aangebracht worden.

Structuurfolie

Hierbij wordt een speciale folie met houtnerfstructuur geplakt op de pvc profielen en het raamkozijn.

In het profiel geperst

Bij de tweede optie wordt de houtnerfstructuur tijdens het productieproces in het kunststof geperst.

Interesse in een pvc veranda? Vind plaatsers in jouw regio en vergelijk gratis offertes 

Wil je meer weten over het plaatsen van een pvc veranda? Wil je graag een professionele opinie van een professionele verandabouwer? Wil je een grote veranda laten bouwen?

Vraag via onderstaand formulier professioneel advies en gratis vrijblijvende offertes voor jouw veranda in pvc. Zo kan je prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw droomproject.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda