Hoeveel kost een landelijke veranda?

De kosten van een landelijke veranda worden bepaald op basis van de gekozen materialen, oppervlakte en voorbereidingswerken. De prijs van hout is ongeveer 20 % hoger dan die van aluminium. Pvc is 10 % goedkoper dan aluminium. De kostprijs van een smeedijzeren veranda ligt ook veel hoger dan de gemiddelde kostprijs van een veranda. Dit komt omdat smeden erg arbeidsintensief is.

De richtprijs ligt tussen de 1.400 en 1.600 euro per vierkante meter.

Elk project is anders, om een exacte prijs te ontvangen vraag je best gratis offertes aan via ons offerteformulier.

Op zoek naar een specialist?Vraag advies en offertes aan vakmannen

Materialen voor landelijke veranda’s: wat kiezen?

landelijke veranda

Het materiaal dat je kiest voor onder meer de profielen heeft een invloed op de uitstraling van je landelijke veranda. Hieronder geven we je een overzicht van mogelijke materialen.

1. Houten veranda

Hout is populair voor landelijke veranda’s. Het zorgt voor die typische natuurlijke look.

Natuurlijke materialen hebben een warme landelijke uitstraling en creëren een gezellige sfeer. Een veranda is een geweldige manier om buiten naar binnen te halen. Dit gevoel wordt versterkt door de keuze voor hout.

De landelijke stijl kenmerkt zich bovendien door lichte kleuren. Heeft je veranda niet de kleur die je wilt? Geen probleem! Hout is gemakkelijk te schilderen.

Houten landelijke veranda’s hebben als nadeel dat ze duurder zijn omwille van hun afwerking en het arbeidsintensieve jaarlijks onderhoud. Voor een houten veranda betaal je makkelijk tot € 24.000.

2. Pvc veranda

Pvc-profielen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en afwerkingen. Zo geef je jouw pvc veranda probleemloos de gewenste landelijke uitstraling.

Pvc is een vrij licht materiaal en is daardoor iets gevoeliger voor zware gewichten. Hierdoor moeten profielen meestal dik gemaakt worden en kunnen er meerdere onderverdelingen tussen vensters nodig zijn.

Pvc is 30 % goedkoper dan hout. De richtprijs bedraagt schommelt rond de 18.000 euro. Pvc is onderhoudsvriendelijk en in alle kleuren beschikbaar, ook in houtlook (imitatiehout). Veel keuze dus!

3. Veranda in smeedijzer

Smeedijzer wordt het meest gebruikt voor klassieke of rustieke landelijke veranda’s. Het past niet helemaal bij moderne veranda’s. Smeedijzeren landelijke veranda’s hebben een grote esthetische meerwaarde. Ze zien er chique en uniek uit door onder meer de ronde krullingen. Met een smeedijzeren veranda heb je veel mogelijkheden qua afwerking.

Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Je kan kiezen voor bogen en lichte kleuren om jouw veranda een tijdloze uitstraling te geven.

Smeedijzer is wel duurder dan hout. Voor een smeedijzeren veranda betaal je 30.000 euro of meer.

4. Veranda in aluminium

Aluminium is het minst gebruikte materiaal om een veranda een rustieke uitstraling te geven. Aluminium profielen zijn meestal heel dun en zien er stijlvol en elegant uit. Aluminium kan het gewicht van grote glaspartijen zelfs met dunne profielen aan.

Het is zeer onderhoudsvriendelijk en je hebt keuze tussen meerdere kleuren, zelfs in houtlook. Zo kan je afhankelijk van de kleur alsnog een meer rustieke uitstraling creëren.

De richtprijs van een veranda in aluminium bedraagt 20.000 euro.

Op zoek naar een specialist?Laat je adviseren door een expert

Geef ook je interieur een landelijke stijl

Een landelijke stijl bekom je ook door de landelijke inrichting van het interieur. Want naast het materiaal waaruit de veranda is opgebouwd, beïnvloedt ook het meubilair de rustieke stijl van de veranda.

Hieronder geven we je enkele tips hoe je met je interieur een landelijke stijl kan creëren:

Tip 1: Creëer een rustiek karakter door kleurgebruik

Zand, gebroken wit en aardetinten zijn heel typische landelijke stijlen. Ook zachte pastelkleuren zijn mogelijk. Het is het beste om puur witte of felle kleuren te vermijden. Neutraal wit kan er saai uitzien, felle kleuren zijn te druk. Ze passen niet bij de rustige, warme en gezellige landelijke sfeer.

Tip 2: Geef de veranda een landelijk karakter via meubels en decoratie

Sfeervol meubilair en decoratie mag in een landelijke veranda niet ontbreken. Meubilair en decor zullen waarschijnlijk worden gekozen op basis van de functie van de veranda. Een veranda die als loungeruimte wordt gebruikt, is bijvoorbeeld anders ingericht dan een veranda die wordt gebruikt als kantoor.

Landelijk meubilair wordt gedomineerd door licht en houttinten. Het heeft ook vaak een open einde. Denk aan zichtbare rekken, kasten met opgedeelde glazen deuren enzovoort.

Landelijke veranda plaatsen? Vind een installateur in jouw regio en vergelijk gratis offertes

Kies bij voorkeur een professionele verandabouwer. Hij of zij garandeert je een perfect eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je gratis advies en prijsoffertes van professionals bij jou in de buurt.

Ontvang gratis vrijblijvende offertes voor een landelijke veranda. Zo kan je prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw droomproject.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda