Gevels voor en na volgende gevelrenovaties + Prijzen

Gevel schilderen

Ziet de buitenkant van je gevel er vies en oud uit? Dan kan je jouw gevel schilderen, zo verwijder je snel en eenvoudig oneffenheden etcetera, zodat het er weer nieuw uitziet. Een laagje verf kan een groot verschil maken qua uitstraling. Gevelschilders kiezen altijd voor verf die voldoende lucht doorlaat.

Op die manier kan het vocht in de buitenmuur toch ontsnappen, waardoor je vochtproblemen kan voorkomen. Naast een frisse, nieuwe uitstraling biedt een schilderbeurt een langdurige bescherming tegen hevige regen, wind en vorst.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?Vul het formulier in en ontvang professioneel advies van erkende gevelspecialisten

Hoeveel kost gevelrenovatie? De prijs van gevel schilderen ligt tussen 30 en 45 euro per vierkante meter (inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten). Door gratis offertes aan te vragen ontvang je concrete prijzen en kan je een betere inschatting maken voor jouw gevelproject.

gevel laten schilderen

Gevel laten reinigen

Als het vuil niet te diep in je gevel doorgedrongen is, verkrijg je het beste resultaat door de gevel te reinigen. Welke reinigingstechniek het meest geschikt is, hangt af van het type vervuiling en de ondergrond. Het beste is dat je 2 of 3 gevelexperts jouw gevel laat analyseren. Zo kan je een correcte aanpak vinden.

De prijs van een gevelreiniging bedraagt 5 à 20 euro per m² (inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten).

gevel reinigen

Gevelbekleding

Wil je een oude beschadigde gevel renoveren door een nieuwe gevelbekleding? Dan kan je ook verschillende gevelbekledingen combineren. Je kan voor jouw nieuwe gevel kiezen voor een mooi contrast tussen de gladde buitenkant van crepi en de warme, natuurlijke uitstraling van een houten bekleding. Op die manier kun je verschillende materialen en stijlen combineren volgens jouw wensen.

De prijs voor houten gevelbekleding bedraagt 100 tot 200 euro per m² (inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten).

De prijs voor een crepi gevel is 40 tot 140 euro per vierkante meter (inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten).

gevel bekleden

Gevel bepleisteren

Indien je een beschadigde gevel op een kosteneffectieve manier wil renoveren is het pleisteren van jouw gevel een ideale optie om verschillende redenen. Daarnaast kun je buitenmuurpleister eenvoudig combineren met buitenmuurisolatie. Uitgebreide glasuitbreidingen geven een ruimer gevoel en laten veel natuurlijk licht door.

Voor gevel bepleisteren betaal je gemiddeld 40 tot 140 euro per vierkante meter (inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten).

gevelrenovatie voor en na

Gevel zandstralen

Controleer of de hardnekkige vervuiling aan de buitenkant van de bakstenen is. Als dat het geval is, is het zandstralen van jouw gevel een geschikte reinigingsmethode. Gespecialiseerde gevelwerkers spuiten dan onder hoge druk straalmiddel op je buitenmuren. Als het gewricht van de woning beschadigd is, zal een professional dat eerst verwijderen.

Na het zandstralen zal hij vervolgens je gevel weer voegen. Indien je gewrichten nog in goede staat zijn is enkel zandstralen voldoende om de buitenkant een opknapbeurt te geven.

De prijs voor het zandstralen van buitenmuren is 12 tot 15 euro per m² (inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten).

De prijs voor nieuw voegwerk (grondvoegen) gaat van 35 tot 50 euro per m² (inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten).

De prijs voor muurvoegen bedraagt 8 tot 16 euro per m² (inclusief btw, materiaal- en arbeidskosten).

gevel zandstralen

Voordelen van gevelrenovatie

Het belangrijkste voordeel is de bescherming die de gevel biedt. Als jouw buitenmuren niet worden onderhouden bestaat het risico dat er vocht binnendringt. Dat kan je herkennen aan het verschijnen van mos, korstmossen, blaren en zelfs scheuren.

Buitenmuurrenovatie is ook een kans om de thermische prestaties van jouw huis te verbeteren door buitenmuurisolatie in jouw gevelrenovatieproject op te nemen.

Wat veel mensen niet weten is dat in sommige steden, zoals Parijs, elke 10 jaar een gevelrenovatie verplicht is. Wil je weten of die wet ook voor jouw gemeente geldt, informeer je dan bij je gemeente.

Ten slotte, kan het renoveren van je gevel de waarde van je eigendom verhogen, vooral als je een verkoop overweegt of op zoek bent naar een nieuwe huurder.

Ontvangt u graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Overtuigd om gevelrenovatie te laten uitvoeren? Maak beroep op vakmannen in jouw buurt en vergelijk offertes!

Op zoek naar gespecialiseerde gevelwerkers actief in jouw buurt? Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen voor gevelrenovatie. Zo kan je de prijzen van de verschillende soorten gevelbekleding vergelijken en de beste oplossing voor jouw uit te voeren gevelwerken vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelwerken