Wat kost het installeren van gevelplinten?

De prijs voor en gevelplint hangt meestal af van de lengte en het gekozen materiaal. Als je gevelplinten gaat plaatsen op een langere afstand zal het ook duurder worden. Als je een materiaal van een hogere kwaliteit kiest dan ga je ook veel meer betalen.

Een blauwsteen gevelplint kan van € 130 tot € 135 kosten (excl. btw, incl. plaatsing). Een gecementeerde gevelplint kan van € 50 tot € 90 kosten (excl. btw, incl. plaatsing).

Mogelijkheden van gevelplinten

Er bestaan verschillende mogelijkheden waaruit jij kan kiezen bij het plaatsen van gevelplinten.

Materiaal: blauwe steen of arduin

Een gevelplint in blauwe steen of arduin komt vaker voor. Deze kosten ook duurder dan materialen maar zijn heel duurzaam en luxueus. 

Als je voor iets goedkoper gaat dan kan je ervoor kiezen jouw gevelplint te cementeren. Gecementeerde gevelplinten bestaan in verschillende structuren en kan je vlot laten overschilderen. 

Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een gevelplint in composiet of een gevelplint in kunststof.

Welke afmetingen?

Er zijn verschillende afmetingen mogelijk bij het plaatsen van een gevelplint. Meestal zijn deze 2 cm tot 3 cm dik. De standaard hoogtes van gevelplinten zijn 30, 40, 50 of 60 cm. Andere afmetingen voor gevelplinten zijn ook mogelijk maar de prijs zal dan ook hoger liggen.

Op zoek naar een specialist?Vraag hier uw offertes!

Welke kleur?

Je kan ook kiezen voor verschillende kleuren voor jouw gevelplint. Dat is natuurlijk afhankelijk van het materiaal. Een arduin gevelplint bijvoorbeeld heeft een blauwgrijze kleur. Blauwsteen heeft een eerder bruine kleur vergeleken met een gevelplint in Belgische hardsteen. 

Als je jouw gecementeerde gevelplint laat overschilderen dan kan je kiezen uit kleuren zoals zwart, wit, beige enzovoort.

Afwerkingsmogelijkheden

Bij een Belgische blauwe steen gevelplint kan je de bovenkant schuin laten afzagen zodat er geen water op je plinten blijft staan. Door de schuine kant vermijd je mosvorming en verkleuring. 

Bij een gecementeerde gevelplint kan je die cementlaag onderaan je muur laten gladschuren of je kan voor een grovere structuur kiezen. 

gevelplint blauwe steen

Werkwijze: gevelplint plaatsen in 4 stappen

Afmetingen nemen

Eerst gaat de gevelwerker alle nodige afmetingen moeten uitvoeren. Dankzij deze afmetingen weet je hoe lang jouw gevelplint moet zijn. Deze wordt dan in jouw gekozen materiaal op maat gemaakt.

Plinten plaatsen

De gevelwerker gaat jouw gevelplint plaatsen aan de hand van kleefmortel of lijm. Hij of zij kan eventueel ook de achterliggende muur voorbereiden om een gelijkmatig ondergrond te hebben. 

Als je een gecementeerd gevelplint hebt dan breng de gevelwerker een dunne, ademende cementlaag aan die je muur extra beschermt.

Afwerkingen uitvoeren

Eens de gevelplint correct is geplaatst gaat de gevelwerker deze afwerken voor een duurzaam resultaat. Als je kiest voor een gevelplint in arduin dan ga de gevelwerker jouw gevelplint afkitten. Een gecementeerde gevelplint kan hij of zij afwerken met marmerkorrel. 

Opruimen

Na het plaatsen van jouw gevelplint ruimt de gevelwerker alle snijafval, producten en resterend puin op. Zo moet jij zelf geen container huren.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Gevelplint laten plaatsen: talrijke voordelen

Een gevelplint beschermt tegen vocht en mosvorming door de schuine kant. Het beschermt jouw buitenmuur ook tegen opspattend vuil.

Met een gevelplint heb je geen warmteverlies. Ze dragen ook bij aan de thermische isolatie van jouw woning. 

Gevelplinten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren, afmetingen en ziet er daarnaast ook mooi uit.

Waarom best een specialist inschakelen? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes!

Wat biedt een vakman aan?

Jouw gevelplint laten plaatsen door een gevelwerker verzekert jou een correcte plaatsing. Daarnaast krijg je garantie op de gevelwerken

Als jouw woning ouder is dan 10 jaar dan krijg je een verlaagd BTW – tarief. En ga je van 21% naar 6%. Dit voor zowel de arbeidskosten als de materiaal kosten. 

Het belangrijkste voordeel is dat je advies op maat krijgt. De gevelwerker zal jou het beste materiaal en afmetingen adviseren gepast voor jouw situatie. 

gevelplint

Offertes vergelijken 

Om het beste uit jouw groot project te halen, schakel je best een professional in. Hij of zij zal jou gepaste advies geven over welke gevelplint het meest aangewezen is voor jouw huis. 

Bovendien staat een erkende vakman garant voor een correcte plaatsing. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

Ontvang vrijblijvende offertes van professionals in jouw buurt via onderstaand formulier. Reken ook op extra informatie op maat van jouw situatie.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelwerken