Kostprijs gevelpleister aanbrengen

Wat is de prijs voor het bekleden van je gevel met buitenpleister? De prijs voor het bepleisteren van een rijwoning ligt tussen 1.500 en 4.500 euro. Een vrijstaande woning bepleisteren kost gemiddeld 3.000 tot 9.000 euro.

Wat bepaalt de prijs van pleisterwerk?

Dat is natuurlijk maar een prijsindicatie. De eindprijs zal afhangen van een aantal factoren:

 • Soort pleisterbekleding.
 • Vraagprijs van de vakman.
 • Oppervlakte van de gevel.
 • Complexiteit van de werken.
 • Bereikbaarheid van de gevel.

Prijstabel gevelpleister

Onderstaand schema geeft je een overzicht van de soorten buitenpleister en de prijs per vierkante meter.

Soort bekleding Prijs per vierkante meter
Minerale pleister € 60 – 65
Siliconen pleister € 70 – 75
Gespoten kurk € 40 – 60
Kalkpleister € 25 – 40

Kies je na het bepleisteren nog voor een bescherming met een impregneermiddel? Dan komt er 8 tot 12 euro per vierkante meter bij.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Welke soorten gevelpleister zijn er?

Er zijn verschillende soorten gevelpleister op de markt. Elk type heeft zijn eigen uitstraling en voordelen.

Minerale pleister

Sierpleister

Crepi of sierpleister bestaat in twee vormen: minerale gevelpleister en synthetische pleister. Beide vormen hebben een isolerende waarde.

Minerale sierpleister

Bij minerale gevelpleister gebruikt men cement als bindmiddel. Minerale crepi verzekert een goede waterkering, wat betekent dat het regenwater goed naar de grond wordt afvoerd. Het is bovendien een dampopen product, dus vocht kan langs de gevel naar buiten, maar niet naar binnen.

Omdat het dikker is dan de synthetische variant, kun je deze minerale gevelpleister gebruiken om oneffenheden op te vullen. Een laatste leuke optie is om in het pleister te ‘krabben’, een creatieve manier om de buitenpleister van details te voorzien. Daarom noemt men minerale gevelpleister ook wel eens krabpleister.

Het nadeel van minerale gevelpleister is dat mos en algen zich er gemakkelijker aan hechten, en het bijgevolg sneller scheurt dan de synthetische variant.

Synthetische of siliconen sierpleister

Voor Synthetische gevelpleister gebruikt men kunsthars of siliconen als bindmiddel. Dat maakt het materiaal elastisch van aard: deze siliconen crepi scheurt doorgaans niet. Synthetische gevelpleister is ook kleurvast. Het bewaart de gekozen kleur van de gevel.

Synthetische sierpleister is daarentegen iets duurder dan minerale gevelpleister.

Beide sierpleisters zijn verkrijgbaar in een ruim aanbod aan kleuren: er zijn meer dan 400 tinten beschikbaar. Daarnaast kan je bij crepi ook de korrelgrootte kiezen. Je kan dus vrij gedetailleerd bepalen hoe het resultaat van je gevel er uiteindelijk zal uitzien.

Gespoten kurk

Gespoten kurk is beschikbaar in heel wat kleuren en verschillende korrelgroottes. Daarnaast is kurk een zeer duurzaam materiaal en dus een milieuvriendelijke optie.

Spuitkurk of gespoten kurk heeft daarenboven een isolerende waarde. Het houdt de warmte binnen en eventuele omgevingsgeluiden buiten. Spuitkurk is bovendien dampopen: het laat vocht dat binnen ontstaat naar buiten ontsnappen, en houdt neerslag en dergelijke buiten zodat het niet kan binnendringen.

gespoten kurk

Kalkpleister

Een derde optie is het kaleien van de gevel. Daarbij worden verschillende lagen kalkpleister op de buitenmuren aangebracht. Net zoals minerale pleister kun je met kalkpleister oneffenheden in de gevel opvullen om een egale afwerking te verkrijgen.

Het is trouwens een ideale manier om je gevel te beschermen tegen vochtproblemen, want ook kalkpleister is dampopen. Heb je last van opstijgend vocht? Dan is kalkpleister een minder geschikte optie.

Op zoek naar een specialist?Vraag advies aan vakmannen en ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen

Gevel bepleisteren? Voordelen en nadelen op een rij

Een afwerking met pleister heeft enkele grote voordelen, maar er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen aan verbonden. Op basis van de volgende punten kan je een afweging maken.

Voordelen

 • Buitenpleister breng je eenvoudig aan bovenop isolatie. Perfect dus om het isolatieproject van je woning mee af te ronden.
 • Door je gevel te bepleisteren verhoog je de isolatiewaarde van je woning. Elk soort buitenpleister heeft isolerende eigenschappen.
 • Met gevelbepleistering kun je je buitenmuren eenvoudig renoveren. Zo kan je lichte, niet-structurele beschadigingen vermijden en zorg je voor een volledig nieuwe look van je woning.
 • Je hebt met deze bekleding ontzettend veel mogelijkheden voor het uiteindelijke uitzicht van je woning. Sierpleister is zelfs beschikbaar in meer dan 400 kleuren.
 • Last but not least: buitenpleister is dampopen en vochtwerend.

Nadelen

 • Bepleistering is nogal gevoelig voor vuil. Mos hecht zich bijvoorbeeld gemakkelijk aan minerale crepi. Je kunt hier wel voorzorgsmaatregelen nemen door je gevel bijvoorbeeld te laten impregneren.
 • De kostprijs is sterk afhankelijk van de gewenste methode. Met een goede afwerking betaalt de investering zich evenwel gewoon terug: je energiefactuur daalt door de isolerende eigenschappen en de waarde van je woning stijgt.

Interesse in gevelbepleistering? Ontvang tot 5 gratis offertes en vergelijk prijzen!

Wil jij ook aan de slag gaan met gevelbepleisteren? Een gespecialiseerde gevelwerker kan je bijstaan met betrouwbare info. Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend offertes. Dan moet jij enkel nog de prijzen vergelijken en de beste optie voor een correcte uitvoering van jouw project kiezen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 22 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelwerken