Werkwijze crepi schilderen: zo gaat een vakman te werk [stappenplan]

Voor het schilderen van crepi schakel je best een professionele vakman in. Onderstaande stappenplan geeft je een idee over hoe de vakman te werk gaat:

Stap 1: Crepi reinigen

De expert gaat jouw gevel schoonmaken voordat hij start te schilderen. Het is niet aan te raden om je gevel met een hogedrukreiniger te wassen, omdat dit de minerale crepi kan beschadigen.

Het is beter om een ​​neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken. Vervolgens moet je gevel eerst grondig drogen voordat er aan de buitenmuur kan worden gewerkt

Stap 2: Fixeermiddel aanbrengen

Primer is een goed idee. Het zorgt ervoor dat de verf goed hecht op de crepi en niet wordt opgenomen door de buitenmuur zelf. Wanneer het bestaande gips wordt verpoederd, is een fixeermiddel nodig.

Stap 3: Keuze van verfkleur

Door crepi te schilderen heb je de volledige vrijheid om de kleur van de verf zelf te bepalen. Kies een crepi kleur die past bij jouw persoonlijke smaak en natuurlijk bij de uitstraling en stijl van jouw woning. Op die manier zorg je ervoor dat jouw huis een mooie uitstraling en sfeer krijgt. Minerale verf is een geschikte verfsoort voor het schilderen van crepi.

Natuurlijk staat een vakman altijd klaar om je goed advies te geven wat betreft kleurkeuzes.

het schilderen van crepi

Stap 4: Crepi gevel schilderen

Met behulp van een blokkwast en verfroller zorgt een stukadoor of andere crepi specialist voor een mooi eindresultaat.

De verf die je kiest is 100 % dekkend en zelfs ruwe structuren worden volledig ondergedompeld in jouw favoriete kleur. Overigens is het ook mogelijk om de crepi gelijktijdig met het spuiten te coaten.

Voor de beste resultaten worden crepi-verfklussen uitgevoerd bij gematigde temperaturen (10 tot 20 °C) en alleen als ze droog zijn.

Wat kost het om crepi te laten schilderen?

De prijs voor het schilderen van een Crepi exterieur hangt af van de kwaliteit van de verf en de afwerking van de buitenkant, etcetera.

Prijs crepi schilderen: 20 tot 40 euro per vierkante meter, inclusief btw en arbeidskosten.

Op zoek naar een specialist?Vraag gratis offertes aan

Praktische tips

Crepi schilderen kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld een verfroller en kwast gebruiken om de buitenmuren te verven of door de verf te spuiten. Jij bepaalt welke kleur je aanbrengt.

Daarnaast kan je kiezen uit twee verschillende verfsoorten: silicaat en acryl. Kom je er niet uit? Laat je dan adviseren door een erkende vakman. Door zijn uitgebreide kennis en ervaring met crepi kan hij je precies vertellen welke methode het beste aansluit bij jouw woning.

Hoe kies je de juiste verf?

Silicaatverf

Een type verf dat geweldig is voor het afwerken van buitenmuren is silicaatverf. Het product is ademend en zorgt voor de afvoer van vocht uit de gevel. Zo kunnen regen, sneeuw en hagel de muren niet vasthouden en worden pijnen zoals het binnendringen van opstijgend vocht voorkomen.

Ook schilfert silicaatverf nauwelijks af, waardoor de behandelde buitenkant van je woonst lang mooi blijft.

Acrylaatverf

Acrylverf wordt ook veel gebruikt bij het schilderen van crepi. Verf in veel dunne lagen om je buitenkant te laten ademen. Het voorkomt onder een vochtige gevel. Acrylverf helpt ook goed jouw buitenmuren te beschermen tegen intense uv-straling, waardoor de kleur van jouw huis intact blijft.

Een ander voordeel van acrylverf is dat het veel goedkoper is dan silicaat.

Wanneer kies je best ervoor om crepi te laten schilderen?

Als je bestaande crepi gevel niet meer mooi is, of je huis gewoon een nieuwe look nodig heeft, kan het een goed moment zijn om je crepi te laten schilderen.

Je crepi buitenkant laten schilderen is zeker een optie. Het verfrist niet alleen je huis. Het beschermt ook de buitenkant van je woonst tegen de weerselementen. Je hebt keuze uit diverse mooie kleuren om jouw huis de gewenste uitstraling te geven.

crepi schilderen

Zelf doen of een specialist inschakelen?

Voordelen vakman inschakelen

Heb je besloten om de buitenkant te schilderen? Natuurlijk is er ook de vraag of je het zelf doet of een professional inschakelt.

Het is vooral belangrijk om te weten waar je sterke punten liggen. Trouwens, doe-het-zelf maakt niet per sé goedkoper. Bereken vooraf wat voor jou het belangrijkst is: kwaliteit, looptijd of totaalprijs?

Let vooral op de geldende btw-tarieven bij de aankoop van materialen. Als doe-het-zelver is dat 21 %, terwijl professionals slechts 6 % btw betalen.

Je crepi gevel laten schilderen door een vakman verzekert je van een correcte afwerking. Bovendien heeft jouw lokale professional al de benodigde apparatuur om de klus te klaren. Zoek dus van tevoren uit of zelf schilderen loont.

Ontvang gratis meerdere offertes op maat

Vraag via onderstaand formulier gratis naar vrijblijvende offertes voor het schilderen van crepi gevels. Zo kan je makkelijk prijzen onderling vergelijken en de beste oplossing voor jouw gevel vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelwerken