Hoe crepi op hout plaatsen? Stappenplan

Isolatieplaten aanbrengen

Of je houten oppervlak nu bestaat uit een houten frame, staal of massief hout, buitenmuren isoleren moet worden gedaan voordat de crepi zelf aangebracht wordt. Hier maak je best gebruik van harde isolatieplaten (van materialen als EPS of polystyreen).

Vervolgens moet de isolatieplaat op de houten ondergrond verlijmd worden. De meesten brengen daarna nog isolatieschuim aan de binnenkant aan om extra isolatie te bieden. Dit zorgt voor de best mogelijke thermische isolatie en geluidsisolatie.

Crepi gevelbekleding

Na de isolerende laag is het de beurt aan de crepi-bekleding. Je kan kiezen uit twee soorten crepi: minerale crepi en synthetische crepi. Minerale crepi bestaat ​​uit zand, cement en kalk. Het is een natuurlijk product dat de buitenmuren goed tegen vocht van buitenaf beschermt. Dat type crepi wordt in één laag 12 tot 15 mm gecoat. Synthetische crepi (of kunsthars stucwerk/silica stucwerk) daarentegen is inherent flexibeler en biedt een betere bescherming tegen scheuren dan een minerale crepipleister.

Beschermende coating aanbrengen

Dit type crepi werkt goed om de buitenkant te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Om jouw buitenmuren beter te beschermen is het aangeraden om na de crepi-laag een extra beschermlaag aan te brengen. Zo blijft je gevel langer schoon en heb je minder last van weersomstandigheden. Een schone buitenkant die tegen vocht kan verhoogt uiteraard ook de waarde van jouw huis.

crepi met hout

Wat kost crepi op hout laten plaatsen?

De kostprijs voor het aanbrengen van crepi op een houten structuur hangt af van verschillende factoren zoals het type crepi, de moeilijkheidsgraad van het werk, de ondergrond en de gewenste afwerking. Het isoleren van crepi kost gemiddeld € 100 tot € 135 per vierkante meter (inclusief btw).

Vraag gratis offertes aan

Welke soorten crepi zijn er?

Minerale crepi

Minerale crepi bestaat ​​uit een mengsel van zand, cement en kalk. Het is een natuurproduct dat ademend en waterdicht is, waardoor het oppervlak goed beschermd is tegen vocht. Doordat de kern gekleurd is, is de minerale crepi ook zeer kleurvast.

Minerale crepi wordt in één laag aangebracht van 12 tot 15 mm. Indien gewenst kan je ook structuren aanbrengen op oppervlakken. Dat doe je door de sierpleister af te schrapen of te schuren met een schraper of zandblok.

De prijs van minerale crepi inclusief isolatie is 100 tot 125 euro per vierkante meter (incl. btw).

Synthetische crepi

Synthetische crepi (kunstharspleister of siliconenpleister) is flexibeler dan minerale crepi en is bijgevolg meer geschikt om scheuren te voorkomen. Bovendien is het bestand tegen vuil, vocht, weersinvloeden, maar ook tegen mos, algen en schimmels. Aangezien enkel de toplaag (van de 3 lagen van deze crepi) gekleurd is, is de kleurvastheid van de synthetische crepi lager dan die van de minerale variant.

De synthetische crepi wordt in 3 verschillende lagen aangebracht:

  • een basislaag op cement- of kalkbasis (eventueel versterkt met wapeningsnet)
  • primerlaag voor een goede hechting van crepi
  • een afwerkingslaag van Synthetische crepi waarbij je kan kiezen uit verschillende korrelgroottes en kleuren.

De prijs van synthetische crepi inclusief isolatie is € 110 tot € 135 per vierkante meter (incl. btw).

Waarom best beroep doen op een gevelwerker?

Voordelen vakman inschakelen

Als je een sierpleister (bijv. crepi) wil gebruiken op een huis, tuinhuis of poolhouse (deels) van hout, dan moet je een specifieke methode hanteren. Het is dus sterk aanbevolen een professionele crepi-installateur voor deze klus in te schakelen. Hij of zij komt bij je langs om alle technische zaken door te nemen en te bespreken. Professionals kunnen je voorzien van goed advies en kennisgeving, en zorgen voor een juiste installatie zodat je verzekerd bent van een kwaliteitsvol resultaat. Als je woning ouder is dan 10 jaar kan je bovendien genieten van een btw-tarief van 6%.

Offertes vergelijken

Verzeker je van een correcte uitvoering en vraag gratis offertes aan voor het plaatsen van crepi. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen. Zo kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelwerken