Wat kost het aanbrengen van cementpleister?

De kostprijs van cementpleister is steeds afhankelijk van meerdere factoren. Er moet gekeken worden naar de bereikbaarheid van de gevel maar ook naar de oppervlakte en de huidige staat van de gevel.

Het is ook belangrijk om te weten dat cementpleister enkel aangebracht kan worden op een egale basis. Dat wil zeggen dat loszittende voegen of andere schade eerst hersteld dient te worden voordat men de gevel kan cementeren.

Het wil echter niet zeggen dat het duur zal zijn omdat er herstellingen dienen te gebeuren. Cementpleister op je gevel is financieel interessanter dan andere afwerkingsalternatieven. Het is relatief goedkoop. Hier vind je een tabel met de gemiddelde kostprijs voor elk type cementpleister.

Type prijs cementpleisterGemiddelde kostprijs
Dunne laag cementpleisterGemiddeld €32 per m2
Dikke laag cementpleisterGemiddeld €42 per m2

Mogelijke uitvoeringen

Er zijn verschillende soorten cementpleister. Als je cementpleister gebruikt, heb je de keuze uit om een dunne laag of een dikkere laag cementpleister te laten cementeren. Welke je het beste kiest, is afhankelijk van de onderliggende structuur van de gevel en of je die zichtbaar wil houden of niet. Over het verschil tussen de dunne en dikke laag cementpleister kan je je hier verder informeren.

 

Dunne laag cementpleister

Indien je kiest voor de dunne deklaag blijft de originele structuur van de gevel nog zichtbaar. Dat wil echter niet zeggen dat oneffenheden ook zichtbaar blijven. Die worden namelijk weggewerkt. Door de dunne laag cementpleister blijft de authentieke gevel zichtbaar maar steek je hem wel in een nieuw, modern jasje.

Dikke laag cementpleister

Als je een dikke laag cementpleister aanbrengt, zal de buitenmuur een volledig mooi vlak afgewerkt zijn. Op die manier zorg je ervoor dat de huidige structuur van de gevel niet meer zichtbaar is. Dankzij de dikke laag biedt het de gevel ook extra bescherming tegen felle weersomstandigheden.

cementbepleistering

Voordelen van een cementpleister

Er zijn verschillende redenen waarom cementpleister een goede keuze is. Hier staan de verschillende voordelen kort op opgesomd.

  • Kleine oneffenheden, kleurverschillen en beschadigingen worden weggewerkt. Hierdoor is het alsof je woning er nieuw uitziet.
  • Cementpleister is verkrijgbaar is verschillende kleuren waardoor achteraf schilderen niet nodig is.
  • Cementpleister is goed beschermd tegen diverse weersinvloeden: schimmel en vocht blijven weg waardoor de buitenmuur langdurig mooi blijft en vochtige ruimtes beperkt blijven.
  • Cementpleister is van goede kwaliteit en blijft langdurig in optimale staat.
  • Vergeleken met andere gevelbepleistering is cementeren relatief betaalbaar.
  • Het is onderhoudsvrij: eens dat cementpleister is aangebracht, is er amper onderhoud nodig.
  • Cementpleister is zowel buiten als binnen mogelijk. Er zijn verschillende opties.

Cementpleister verwijderen: zo gaat een vakman te werk

Cementpleister op de gevel verwijderen is mogelijk, maar niet gemakkelijk uiteraard en het is een tijdrovende klus. De moeilijkheidsgraad van de klus hangt af van de dikte van de aangebrachte lagen. Cementpleister wordt verwijderd volgens deze methode.

  • De dikke deklaag cementpleister wordt afgekapt met een beitel en een hamer.
  • De overblijfselen van de afgekapte cementpleister wordt afgeschuurd met behulp van een schuurmachine.
  • Ten slotte worden de overige stofresten verwijderd met behulp van een hogedrukreiniger, een borstel of een luchtcompressor.

Let wel op bij het afkappen van de pleisterlagen: je loopt altijd het risico op het beschadigen van de onderliggende bakstenen. Wil je graag het cementpleister vakkundig laten verwijderen? Dan is het aangeraden om een vakman inschakelen zo kan je rekenen op een correcte uitvoering.

pleister cement

Cementpleister aanbrengen? Ontvang gratis en vrijblijvend offertes!

Wil je graag jouw gevel van cementpleister voorzien? Vraag en ontvang dan gratis én vrijblijvend offertes van gevelwerkers uit jouw buurt via onderstaand formulier. Zo kan je hun methodes vergelijken en kiezen voor de professional die het beste aan jouw wensen voldoet.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type gevelrenovatie wenst u?
2*. Hoeveel gevels dienen bewerkt te worden?
3*. Wanneer wenst u de gevelwerken op te starten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Gevelwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Gevelwerken