Waarom bad omvormen naar douche?

Een ligbad in de badkamer hebben is leuk, maar wanneer je minder mobiel begint te worden, merk je dat een bad best vervelend kan zijn en je je liever wilt douchen. Dat komt vooral door de gladheid van de badkuip en de hoge instap. Het is dan handig om je oude bad te vervangen door een douche, aangezien deze een lage instap en meer grip heeft.

Voor een extra douche te plaatsen zijn sommige badkamers te klein, dus dan is van je ligbad een douche maken de ultieme oplossing. Van een bad een inloopdouche maken is trouwens de makkelijkste en meest betaalbare manier om een douche te krijgen. Het is niet zo’n ingrijpende verbouwing en het kan slechts in één dag gebeuren. In de ochtend heb je dus nog een bad en ’s avonds sta je in je nieuwe douche te douchen.

Voordelen inloopdouche

Van je bad een inloopdouche maken brengt veel voordelen met zich mee. Als je in bad gaat, moet je eerst nog over de rand stappen. Bij een douche is dit niet het geval: je stapt er gewoon direct in. Nog een voordeel is dat de douche meer ruimte en een hoger comfort heeft.

Een inloopdouche is ook veel makkelijker te onderhouden dan een bad. Je kan rechtstaand de douchewand, glazen deur of het douchescherm onderhouden. Je hoeft dus niet meer in de badkuip te kruipen.

Bad vervangen door douche

Van bad naar inloopdouche: overzicht prijzen

Wil je van jouw bad een douche te maken? Dan kunnen de prijzen variëren. Een eenvoudig model vind je al snel voor nog geen 1.000 euro, terwijl een luxe model drie keer zoveel kan kosten. De prijs is wel veel lager dan dat van een complete badkamer.

Soort doucheAankoopprijsMontageTotaal
Inloopdouche + douchewand + tegelvloer (basis)€ 700€ 600€ 1300
Inloopdouche + douchewand + tegelvloer + douchebak (basis)€ 800€ 600€ 1400
Inloopdouche + douchewand + tegelvloer (luxe)€ 3000€ 750€ 3750
Inloopdouche + douchewand + tegelvloer + douchebak (luxe)€ 3200€ 750€ 3950

Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Heb ik recht op een premie?

Als je je bad vervangt door een douche kom je in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie. Hou er wel rekening mee dat bubbelbaden, stoomdouches, badkamermeubelen en badkameraccessoires niet onder deze premie vallen. De premie bedraagt 20 % of 30 % van de kostprijs van de werken (exclusief BTW).

Als je een vijfenzestigplusser bent, kan je in aanmerking komen voor de Vlaamse aanpassingspremie. Dit komt omdat je verbouwingswerken doet die de woning veiliger en beter toegankelijk maken.

Binnen deze premie zijn er 2 onderdelen: een aanpassingspremie voor technische installaties en hulpmiddelen en een aanpassingspremie voor verbouwingen die de woning beter toegankelijk maken. Het bad vervangen door een douche valt dus onder de aanpassingspremie voor technische installaties en hulpmiddelen en is dus een zeer goede optie.

inloopdouche badkamer

Bad omvormen naar douche op 1 dag

Je bad vervangen door een douche kan al op één dag gebeuren. Het hoeft dus geen grote verbouwing te zijn. Als je van je bad een inloopdouche wil maken, is het interessant om dit te overleggen met een aannemer. De anneemer zal dan met jou bekijken welke opties er zijn in jouw badkamer.

Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Stap 1: Voorbereiding

Je kan een adviseur laten langskomen. Hij zal je bad komen opmeten en zijn advies geven over welke achterwanden en kranen je best kan gebruiken. Er zijn ook heel wat onderdelen waaraan je moet denken: sloopwerk, tegels op de vloer en wand, een douchegoot, douchebak, douchewand, douchekop, douchekraan, elektriciteit en leidingen.

Stap 2: Uitbreken van bad

Het oude bad wordt uit elkaar gehaald.

Bad vervangen

Stap 3: Leidingen verleggen, egaliseren en isoleren

De kranen van een zitbad bevindt zich wat lager dan die van een inloopdouche. Daardoor zullen de vakmannen leidingen verleggen. Er wordt nog wat ondersteuning aangebracht en er wordt nagekeken of de badkamervloer waterpas is. Bovendien moet ook nog de vloer geïsoleerd worden.

Stap 4: Plaatsing inloopdouche

De douchebak, tegels en douchecabine worden naar eigen wensen geplaatst.

Stap 5: Afwerking inloopdouche

Kranen en accessoires worden gemonteerd en de douchewand wordt afgemaakt.

Bad vervangen door douche? Vergelijk gratis offertes

Wens je je bad te laten omvormern tot een inloopdouche? Vergelijk hier gratis offertes en vind de beste vakmannen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw badkamer project?
2*. Welke badkamer werken wilt u laten uitvoeren?
3*. Wanneer wilt u het badkamer project opstarten?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Badkamerrenovatie
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Bad omvormen naar douche: stappenplan en prijs