Bobex
Bobex Bobex.be Nieuwsbrief
februari 2008
Oplage (België) : 22.961 ex. - Nr. 78
Onleesbaar? Klik hier: http://www.bobex.be/newsletter/newsletter_bobex_503_februari2008_NL.html
Edito : Bobex Duitsland van start
Bobex blijft verder groeien in Europa. Na de succesvolle opzet van lokale platformen in België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland en Luxemburg, hebben we nu ook een Duits handelsplatform opgestart. Het beheer van Bobex Duitsland werd toevertrouwd aan internetspecialist Markus Gradl. De nieuwe site wordt volgende week op de CeBIT beurs in Hannover officieel gelanceerd.

Bobex is sinds 2000 gespecialiseerd in het aanbieden van diensten die de inkoopprocessen van bedrijven en overheidsinstellingen helpen verbeteren. Daarvoor creëert Bobex marktplaatsen waar vraag en aanbod samenkomen via een online offertesysteem. Gesterkt door haar dominante positie in België, besloot Bobex om Europees uit te breiden. Sindsdien is het bedrijf actief met filialen in Groot-Brittannië, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Bobex zal volgende week, vanop haar stand op de CeBIT, ‘s werelds grootste ICT beurs, de nieuwe site voorstellen op het webadres http://www.bobex.de

Bobex vereenvoudigt de ontmoeting tussen kopers en leveranciers en wordt vaak omschreven als een datingsite voor bedrijven. De website is een horizontale marktplaats en stelt meer dan 150 professionele categorieën voor: van drukwerk tot boekhouding, van informaticadiensten tot promotiemateriaal. Meer dan louter een online bedrijvengids, is Bobex een echt prospectie-instrument op het internet, dat  bedrijven en freelancers helpt nieuwe klanten te vinden.

Bobex.de is actief op de relatief competitieve Duitse markt. Maar voor Markus Gradl, verantwoordelijke van Bobex Duitsland, biedt de site meer toegevoegde waarde dan de lokale concurrenten :  «Wij vertegenwoordigen vandaag een internationaal leveranciersnetwerk. Meer dan 100.000 bedrijven gebruiken onze diensten in Europa. Bovendien onderscheidt Bobex zich door de strenge kwaliteits- en selectiecontroles. Wij controleren elk nieuwe offerteaanvraag alsook alle inschrijvingen».
David Schnall geeft een woordje uitleg: «Ons systeem heeft zich bewezen in de Benelux waar we vandaag de marktleider zijn. Een verdere internationale ontwikkeling leek ons een logische volgende stap. Daarenboven werd onze site vanaf het begin in drie talen ontwikkeld (Nederlands, Frans, Engels) en was het dus eenvoudig om ons ook in Groot-Brittannië, Nederland of Frankrijk te vestigen. Vorig jaar hebben we de applicatie in het Duits vertaald en een Duits team aangeworven. Elke markt heeft zijn eigen cultuur en bijzonderheden. Daarom wordt Bobex in elk land door een lokaal team beheerd.»

Voor Markus Gradl is Bobex een nieuwe en boeiende uitdaging: «Het was mij opgevallen dat in het dagelijks gebruik van het internet in Duitsland het opzoeken van gekwalificeerde leveranciers een moeilijke taak was. Als consulent kwam ik in contact met tal van bedrijven die tijd veloren op het web en assistentie zochten bij hun selectie van toeleveranciers. Bobex leek mij een beproefde oplossing te zijn die een pragmatisch antwoord bood in zowel de marketing en communicatie sector alsook alle andere sectoren».
E-biz niews
De mythe van het ondernemerschap
Eén van de grootste mythes van het ondernemerschap is dat het succes van een startup voor een groot deel afhankelijk is van het ondernemerstalent van de oprichters, en minder van de gekozen sector. Een goede ondernemer zou het dus wel overal kunnen maken. Professor Scott Shane stelt deze hypothese in vraag in zijn nieuwste boek ’The Illusion of Entrepreneurship’. Volgens hem zou de gekozen sector een veel grotere impact hebben op de slagingskansen en groei van de startup. Lees meer.

De mythe van de web 2.0-democratie
Phil Bradley wijst ons op een interessant artikel op Slate, van de hand van Chris Wilson: The Wisdom of Chaperones. Dat artikel behandelt het bekende verhaal dat een groot deel van ’the user generated content’ op het web in feite door een hele kleine groep mensen wordt toegevoegd. Hij verwijst daarbij onder meer naar een bekend onderzoek dat aantoont dat de helft van de inhoud van Wikipedia wordt aangedragen door 1 % van de gebruikers! Lees meer.

Sociale netwerken aan grens groei, is de hype over?
Het tijdperk van de astronomische groei van sociale netwerksites lijkt aan te piek te zitten. Dat blijkt uit een onderzoek van het studiebureau Nielsen Online. Volgens de onderzoekers is onder meer de groei van MySpace en Facebook de voorbije maanden afgekoeld. MySpace, eigendom van News Corp, zag het aantal unieke bezoekers eind januari terugvallen tot 58,7 miljoen. Dat is 2,4 procent minder dan in december vorig jaar. Lees meer.
 
Bobex news

Bobex op de CeBIT-beurs in Hannover
Ter gelegenheid van de officiële lancering van onze activiteiten in Duitsland zullen wij aanwezig zijn op de CeBIT-beurs in Hannover (Hall 6 stand B55). Deze beurs vindt dit jaar plaats van dinsdag 4 tot zondag 9 maart 2008 in Hannover. In 2007 verwelkomde het salon niet minder dan 6.153 exposanten uit 79 landen en bijna 500.000 bezoekers! Lees meer.

Afspraak op de beurs Ondernemen 2008 (op 19 en 20 maart)
Als officiële media partner heeft Bobex.be opnieuw een stand op de beurs Ondernemen 2008. Wij verwelkomen u graag op stand B316 (18 m2), vlakbij de Google stand. Voor het vijfde opeenvolgende jaar is de beurs Ondernemen de onmisbare afspraak voor KMO’s. Dit jaar worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht te Tour&Taxis op 19 en 20 maart eerstkomend voor een totale oppervlakte van 14.000 m². Lees meer.
10 tips voor uw direct mailing campagne (Bobex aankoopgids)
Bent u vastbesloten om uw publiciteitsaanpak te veranderen door de communicatie met uw klanten te verbeteren? Met het oog op het vervolmaken van hun marketingcampagne, nemen meer en meer commerciële ondernemingen hun toevlucht tot direct mailing. Dit is het opsturen per post of mail van een informatiepakket naar de potentiële klanten. Lees meer.

Uw wachtwoord of gebruikersnaam vergeten? Klik hier

Bobex België: www.bobex.be
Bobex internationaal: www.bobex.com
Bobex blog: www.belgablog.be
Social nieuwssite: www.bligg.be

Redactie: E-mail
Reclame: E-mail

Pour lire cette newsletter en Français, cliquez ici.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier, log aan met uw wachtwoord en vink "Gelieve geen nieuwsbrief te verzenden". Deze nieuwsbrief wordt enkel naar opt-in adressen verstuurd.
© 2008 Bobex.com NV (Aalststraat 7A2, B-1000 Brussel)
Alle rechten voorbehouden.
 
Sponsor: Beurs Ondernemen 2008
Op 19 en 20 maart 2008 vindt in Tour & Taxis de 5de editie van de Beurs Ondernemen plaats. Met meer dan 10.000 KMO bedrijfsleiders, zo’n 250 exposanten en meer dan 100 conferenties is Ondernemen ongetwijfeld een niet te missen afspraak voor KMO’s. Schrijf u vooraf in, klik hier.
Een gepaste leverancier vinden?
IBM Servers
Offerte vragen
Video- en bedrijfs presentaties
Offerte vragen
Veiligheid & bewaking
Offerte vragen
Leveranciers in de kijker
De Schutter’Neroc
De Schutter’Neroc is an international packaging and marketing service provider. We offer services such as Packaging management, Packaging and corporate design, Artwork and Prepress for packaging and marketing communication, photography, Colour management and integrated workflow management systems. 
Profiel bekijken
MrSwing
Step-by-step, we work closely with you to properly help plan your project and implement it, which makes getting your project done into a virtual no-brainer. You will get it done faster, simpler and easier than with any other alternative.
Profiel bekijken
Peiling
Terwijl Hillary Clinton en Barack Obama voor de zoveelste maal ruzie maken, stelden we toch eens de vraag voor wie de Bobex gebruikers zouden stemmen. Zoals verwacht, haalt Obama het met een grote meerderheid.

Ziehier de resultaten van onze peiling: Wie wil jij als opvolger van George Bush?
 25% Hillary Clinton
 17% John McCain
 57% Barack Obama
 1% Mitt Romney
(op 946 stemmen)

Nieuwe peiling: "Uw startpagina op het internet is een ..." Klik hier om te stemmen, scroll in de rechter kolom.