Welkom bij Mzkoeltechnieken

Over ons


MZKoeltechnieken is specialist in airco’s, maar nu ook in warmtepompen. Warm of koud, beide zijn mogelijk.

Warmtepompenzijn de toekomst. Deze gebruiken natuurlijke bronnen om uw woning te verwarmen. Een milieuvriendelijk en warme thuis, dit wil toch iedereen? En wordt het wat te warm in de zomer, dan snellen wij ter hulp om u uw airco te plaatsen.


Verdiensten


Meer dan 1 jaar klant

Meer dan 1 jaar klant

Dit bedrijf heeft nog geen vijf positieve beoordelingen van Bobex-gebruikers ontvangen.

Dit bedrijf heeft nog geen vijf positieve beoordelingen van Bobex-gebruikers ontvangen.

Dit bedrijf heeft nog geen credit rating op Bobex.

Dit bedrijf heeft nog geen credit rating op Bobex.

Specialisatie


Airco’s

Airco’s voor privéwoningen, of voor grotere gebouwen als bedrijven, beide zijn mogelijk, maar welke is nu het beste?

Airconditioning is lang niet meer enkel koelen, maar tegenwoordig kan uw airco ook de lucht zuiveren, ontvochtigen, en verwarmen. Omdat er wel degelijk meerdere soorten toestellen bestaan, is belangrijk om na te gaan welk toestel het dichtst bij uw noden en wensen komt. Zo bestaan er split airco’s en multisplit airco’s.

Splitairco’s

Splitairco’s bestaan uit twee delen: de binnen- en de buitenunit. De binnen-unit zal minder lawaai maken omdat de koeling door de buitenunit wordt gedaan. Door middel van ijzeren verankering kan men de buitenunit tegen de gevel plaatsen.

Het systeem met een binnen- en buitenunit zorgt ervoor dat de binnen-unit minder ruimte in zal nemen tegenover een systeem zonder buitenunit.

De twee units worden met elkaar verbonden door middel van leidingen die in de muren worden getrokken. Daarnaast zal men een afvoer voorzien voor het vocht en water dat ontstaat bij de koeling.

Multisplit airco’s

Multisplit airco’s bestaan uit meerdere binnen- of buitenunits, zoals de naam het eigenlijk wat meegeeft. Ook hier nemen de meerdere buitenunits de koeling over voor de meerdere binnen-units.

Maar meerdere units brengt met zich mee dat men spreekt over een ingewikkelder systeem van leidingen. Het systeem moet optimaal en doordacht zijn om meerdere kamers te kunnen koelen en een lager vermogen te bekomen.

Zo zijn er ruimtes die meer en ruimtes die minder gekoeld moeten worden. Neem nu een slaapkamer. Deze moet gekoeld worden tot een temperatuur die aangenaam is om te slapen.

Zo kan men units plaatsen die minder verbruiken omdat ze minder fel moeten verkoelen, hierdoor zal men ook minder vermogen nodig hebben.

Plaats van airco’s

Airco’s kunnen op verschillende hoogtes geplaatst worden.

 • Zo heeft men vloerairconditioning waarbij de airco tegen de vloer wordt geplaatst en wordt verankerd tegen de muren. Deze airco’s vallen wel op in uw interieur.
 • Vervolgens bestaat er plafondairconditioning waar de airco tegen het plafond wordt geplaatst en opnieuw wordt verankerd in de muur. Deze airco’s vallen op hun beurt veel minder op.
 • Dan heeft men ook wandairconditioning, die in de muur wordt verankerd. Men kan heus zeggen dat deze soort airco’s het vaakst worden gekozen. Ze zijn makkelijk te bevestigen en zorgen voor een goede doorvloei van de frisse lucht.
 • En als laatste is er cassetteairconditioning. Deze soort valt amper op in uw interieur. Maar is door zijn mooie en onopvallende afwerking ook duurder in installatie- en aankoopprijs.

Activiteiten


Actief in


Created with Raphaël 2.1.0
Adres
Mzkoeltechnieken
Oude Baan 144 bus 5 
B-3630 Maasmechelen, Belgium
BTW: BE.0699.804.223
Contacteer ons
Openingsuren
 • maandag: 09:00 - 17:00
 • dinsdag: 09:00 - 17:00
 • woensdag: 09:00 - 17:00
 • donderdag: 09:00 - 17:00
 • vrijdag 09:00 - 17:00
 • zaterdag Gesloten
 • zondag Gesloten
 • Feestdagen Gesloten
Deel dit profiel

1. Beschrijf uw project

2. Uw gegevens

VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor de specialisten die matchen met uw aanvraag.

Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy.In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.