Hoogrendementsglas

Bespaar 15 procent energie met hoogrendementsglas

Bent u op zoek naar nieuwe ramen? Ga dan ineens voor hoogrendementsglas. Het isoleert 2 tot 3 keer beter dan dubbel glas en u kunt er mooie premies voor krijgen.

Bespaar 15% energie
Bent u op zoek naar nieuwe ramen? Ga dan ineens voor hoogrendementsglas. Het isoleert 2 tot 3 keer beter dan dubbel glas en u kunt er mooie premies voor krijgen.

Geniet van premies
Voor het plaatsen van hoogrendementsglas kunt u rekenen op enkele premies.

Inbraakveilig
Nieuwe ramen met hoogrendementsglas zijn beter bestand tegen inbraak.
Snel naar: Voordelen hoogrendementsglas | Prijs hoogrendementsglas | Soorten hoogrendementsglas | FAQ


De voordelen van hoogrendementsglas

/


1. Lagere energiekosten en een beter gevulde portemonnee 

Geld is altijd een goed argument. Hoogrendementsglas isoleert 5 keer beter dan enkel glas. Dat is een heel pak! En hoewel dubbel glas het iets beter doet dan enkel glas, blijft hoogrendementsglas met een tweemaal zo hoge isolatiecapaciteit nog steeds de grote winnaar. Dat betekent dat je langs je ramen veel minder kostbare warmte zal verliezen en de woning meer op temperatuur zal blijven dan voordien. Als gevolg zullen je energiekosten aanzienlijk lager liggen.

Bovendien kan je met hoogrendementsglas kans maken op heel wat premies en subsidies. Win-win! Leuk weetje: omdat hoogrendementsglas zo energiezuinig is, verdient het zichzelf in een mum van tijd terug.


2. Milieuvriendelijk

We hebben maar 1 aarde en toch maken we er gretig misbruik van. Zorg ervoor dat niemand nog met een kijvende vinger jouw richting uit kan wijzen en kies voor hoogrendementsglas. Zo draag jij ook jouw steentje bij aan een gezonde planeet. Geloof het of niet, alle beetjes helpen! Als iedereen hetzelfde zou doen...

Interesse? Vraag een offerte aan via onze gratis offertedienst. Wij beantwoorden jouw vraag via telefoon of mail, zo moet de vakman ook geen benzine verspillen. 


3. Wonen zonder ergernissen

Een tochtgat in huis, dat is verschrikkelijk. Het zorgt er namelijk voor dat de ruimte waarin het tochtgat aanwezig is, minder benut wordt. Met hoogrendementsglas is er van tochtgaten geen sprake meer. Zo kan iedereen thuis van een heerlijke woontemperatuur genieten in plaats van ’s nachts met extra dekens te moeten slapen. 

 Hoogrendementsglas nodig?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Hoogrendementsglas = hoge kostprijs?

Ook in hoogrendementsglas zijn er verschillende soorten. De ene soort belooft nog beter te isoleren dan de andere. Dat verschil zie je ook in de prijs van hoogrendementsglas terug.

HR+ €75 tot €80 per vierkante meter
HR++ €85 tot €90 per vierkante meter
HR+++ €150 tot €180 per vierkante meter


Je ziet dat de prijzen voor hoogrendementsglas best pittig zijn. Gelukkig verdien je dat in een mum van tijd terug. Vanaf je die terugverdientijd bereikt heb, kan je zelfs winst maken op je energieverbruik. Straf! Bereken jouw potentiële terugverdientijd via onze handige calculator.

Waarvoor staan de verschillende soorten hoogrendementsglas?

Dat die laatste categorie hoogrendementsglas tot dubbel zoveel kan kosten als HR++ is niet verwonderlijk. HR+++ belooft dan ook een U-waarde die meer dan de helft lager ligt dan die van HR++. De U-waarde beschrijft hoeveel warmte er door het glas verdwijnt. Voor meer exacte cijfers:

Dubbel glas

2,8 – 2,9 W/m²K

HR+

1,2 – 1,6 W/m²K

HR++

1,1 W/m²K

HR+++

0,5 W/m²K


Hebben deze cijfers je overtuigd? Via onze offertedienst kan je bij een vakman uit de buurt een offerte opvragen. Zo weet je direct wat hoogrendementsglas jouw woning zou kosten.

/

/


Het klopt dat de kosten voor hoogrendementsglas erg hoog waren, maar wij merken drie maanden na installatie al een verschil in ons energieverbruik. Bedankt Bobex om ons zo goed te begeleiden bij onze zoektocht naar een leverancier!

D. Beyers uit Peer


Veelgestelde vragen over opstijgend vocht

Ja! Op de website van de Vlaamse overheid staan de mogelijke premies allemaal mooi opgelijst. Wie voor hoogrendementsglas kiest, maakt kans op premies van de netbeheerder en van de overheid zelf. Dan moet je natuurlijk wel aan alle voorwaarden voldoen. Neem snel een kijkje om te zien of je tot de gelukkigen behoort!

Een gemiddeld gezin heeft de investering op zo’n zeven jaar al terugverdiend. Dat is helemaal niet zo lang! Wie de overstap maakt van enkel glas naar hoogrendementsglas bespaart daarbij jaarlijks ook nog eens zo’n 300 euro.Wilt u hoogrendementsglas plaatsen?

 

Vergelijk gratis offertes