Gevelwerken

Gevelwerken: Zo verfrist u de uitstraling van uw woning

Is uw gevel beschadigd of vuil door bepaalde weersomstandigheden of door vandalisme en wilt u uw gevel opnieuw hetzelfde knappe uitzicht gevel als voordien? Of wilt u eerder uw gevel laten isoleren voor aangename binnentemperaturen en een lagere energiefactuur? Ontdek dan via deze pagina de voordelen, mogelijkheden en de prijzen voor gevelwerken.

Een mooie gevel
Als uw gevel beschadigd of vuil is, dan kan u gevelwerken laten uitvoeren voor een knappe uitstraling van uw woning.

Een lagere energierekening 
Als u uw gevel laat isoleren, zal u minder energie moeten gebruiken omdat de warmte minder snel uit uw woning ontsnapt. Hierdoor zal u minder betalen voor uw energierekening.

Bescherm uw gevel
Bescherm uw gevel tegen externe factoren, zodat ze niet meer beschadigd wordt.
Snel naar: Voordelen gevelwerken | Methodes en materialen gevelwerken | FAQ


De voordelen van gevelwerken
Ravalement de façade: Pourquoi s'en occuper


Een mooie en propere gevel 

De gevel van uw woning kan er versleten en vuil uitzien door verschillende weersomstandigheden of zelfs door criminaliteit. Laat dan zeker gevelwerken uitvoeren en gun uw gevel opnieuw een frisse look. Wenst u uw gevel een nieuw kleurtje te geven? Kies dan voor crepi! Of wilt u liever een authentiekere gevel voor uw moderne of landelijke woning? Laat dan de gevel renoveren met houtafwerking. Als u ervoor opteert het oorspronkelijke uitzicht van de bakstenen te behouden, dan kan u steenstrips laten plaatsen.

Een lage energierekening

Uw woning laten isoleren, is voordelig voor het milieu én voor uw portefeuille! Een geïsoleerde gevel zorgt er namelijk voor dat u minder zal moeten stoken omdat de warmte niet meer snel uit uw woning zal ontsnappen. Dit betekent dat er minder energie verbruikt wordt, wat voordelig is voor het milieu en dat u bovendien minder dure energiefacturen zal moeten betalen.


Bescherm uw gevel

U kan uw gevel beschermen tegen verschillende weersinvloeden door ze te laten impregneren. Het impregneren van de gevel, zorgt ervoor dat uw woning een beschermende laag krijgt, waardoor er minder snel vuil en vochtproblemen optreden, zodat de kwaliteit van uw woning beter behouden blijft. Gevelwerken nodig?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Gevelwerken: de verschillende methodes en materialen

Gevelrenovatie

Als u wilt dat het uitzicht van uw bakstenen behouden blijft, dan kan u voor de steenstrips opteren. Dit materiaal is uiterst adequaat voor gevelrenovatie en het is niet van gemetselde bakstenen te onderscheiden, indien het werk door een professionele firma uitgevoerd is. Renovatiewerken met steenstrips kost veel minder dan een volledig nieuwe muur.

Als u uw woning een nieuwe kleur wilt geven, dan kiest u best voor crepi. Dit materiaal is in verschillende kleuren beschikbaar en wordt voor verschillende soorten ondergronden gebruikt. Crepi kan probleemloos gecombineerd worden met buitengevelisolatie.

Travaux de façade: Le crépi

Voor een authentiek karakter van uw woning kan u hout als materiaal kiezen als gevelafwerking. Hout is voor allerlei soorten woningen geschikt en het is een materiaal dat makkelijk te verwerken is én ook vochtbestendig is.

 Prijzen gevelrenovatie

Materiaal Prijs per m²
Steenstrips € 120 - € 150 
Crepi € 80 - € 120
Hout € 100 - € 200

 

Gevelreiniging

Een gevel kan gereinigd worden indien ze vuil is door mosgroei, graffiti of door andere vervuiling. De woning zal er door reinigingswerken weer als nieuw uitzien. Daarnaast kan de gevel van uw woning ook hersteld worden indien het voegwerk van de woning versleten is. Het is belangrijk om deze herstellingswerken zo snel mogelijk te laten uitvoeren omdat de voegen instaan voor de waterdichtheid en de stabiliteit van de gevel.

Hieronder worden de verschillende mogelijkheden besproken voor het herstellen en het reinigen van uw gevel.

De gevel kan gereinigd worden met zandstralen (die onder druk op de muur gespoten worden), bij hardnekkig vuil op de gevel (graffiti, roet…). Deze reinigingsmethode wordt best vermeden bij poreuze gevels. Bij minder hardnekkig vuil, kan er met nevelstralen gereinigd worden.

De gevel kan geïmpregneerd worden, na een reiniging, zodat uw gevel beschermd is tegen mossen, algen en ander vuil. Als er spouwmuren geïsoleerd worden, wordt de gevel ook meestal geïmpregneerd, zodat die geen vocht meer kan absorberen.

Travaux de façade: nettoyage à la vapeur

Men kan de gevel ook chemisch laten reinigen. Hierbij wordt er een schoonmaakmiddel aangebracht op het vuil, dat na de inwerktijd verwijderd kan worden. Deze methode wordt gebruikt indien er verfresten, roet en ander vuil op de gevel zitten.

De gevel kan geïmpregneerd worden, na een reiniging, zodat uw gevel beschermd is tegen mossen, algen en ander vuil. Als er spouwmuren geïsoleerd worden, wordt de gevel ook meestal geïmpregneerd, zodat die geen vocht meer kan absorberen.

De voegen van de gevel laten herstellen dient te gebeuren als ze versleten zijn, om te voorkomen dat ze zullen verbrokkelen en dat uw woning stabiliteit verliest. Het voegwerk kan hersteld worden door de oude voegen uit te slijpen of uit te hakken en nieuwe voegen te plaatsen. Hierbij kan u een nieuwe voegkleur kiezen, zodat uw gevel een nieuwe look krijgt.

 Prijzen gevelreiniging

Type werken Prijs per m²
Zand- en nevelstralen  €14 tot €20 /m²
Stoomreinigen €5 tot €15 /m²
Chemisch reinigen €15 /m²
Impregneren €14 tot €20/m²
Voegwerk herstellen €8 tot €13 /m² voor het voegen, €32 tot €35 /m² voor het uitslijpen en uithakken van de oude voegen.


Isolatiewerken

U kan uw gevel op verschillende manieren laten isoleren om energie te besparen. U kan deze isoleren langs buiten, langs binnen of u kan voor een spouwmuurisolatie opteren.

De spouwmuur kan geïsoleerd worden door via geboorde gaten in de gevel de spouw te vullen met isolatiemateriaal. Deze methode is relatief goedkoop omdat het een kleine ingreep is.

U kan uw muren langs buiten laten isoleren, zodat het isolatiemateriaal via de buitenkant geplaatst wordt. Deze manier is iets duurder dan uw woning langs binnen te laten isoleren, maar u verliest er geen ruimte mee.
U kan de gevel ook langs binnen laten isoleren. Het nadeel van deze isolatiemethode is dat je er ruimte door verliest en dat u er minder energie mee bespaart, in vergelijking met de isolatie langs buiten en de spouwmuurisolatie. Langs binnen isoleren is wel goedkoper dan langs buiten.

 

VRAAG UW GRATIS OFFERTE

Offre travaux de façade

Wenst u dit jaar nog gevelwerken uit te voeren? Vraag dan snel uw gratis offerte aan! Wij brengen u in contact met de beste gevelwerkers en reinigers in uw regio. 

Vergelijk gratis en vrijblijvend hun offertes en bespaar tot 30%

Vergelijk en bespaar

Travaux de façade témoignage


De gevel van ons huis was besmeurd met graffiti. Via Bobex hebben we een professionele firma leren kennen, die elk spatje verf zorgvuldig heeft verwijderd.

Als we nu na het werk thuiskomen, zien we opnieuw onze mooie gevel. Dit geeft een veel beter gevoel dan een vuile gevel.


L. Bomans uit Kappel-op-den-Bos


Veelgestelde vragen over gevelwerken

Nee, een professionele firma zal de ramen van uw woning volledig afplakken om schade te vermijden. Als de gevel gereinigd is, dan worden ook de ramen gereinigd.

Dit hangt af van de grootte van uw woning. Hoe groter uw woning is, hoe meer tijd de werkmannen nodig zullen hebben om de werken uit te voeren. Een gevelreiniging duurt gemiddeld 1 tot 2 dagen. Als u uw gevel ook laat impregneren, dan telt u daar een dag bij. Als u renovatiewerken laat uitvoeren aan uw gevel (bijv. het uithakken en het opnieuw laten plaatsen van de voegen), dan kunnen de werken tot 5 dagen duren.

Hoewel je de werken zelf kan uitvoeren, wordt er aangeraden de werken te laten uitvoeren door een professionele firma, aangezien deze over de nodige apparatuur en expertise bezit. U kan uw woning ook zelf reinigen, maar dan houdt u best rekening met een aantal zaken. De nodige instrumenten voor de werken dienen aangeschaft te worden. De druk van de spuit mag niet te hoog staan, zodat de gevel niet beschadigd wordt. Daarnaast kan de gevel het best gereinigd worden als het droog is.

Ja, er bestaan verschillende premies voor gevelwerken, maar u dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen om recht te hebben op die premies.

Er is een Vlaamse renovatiepremie en een verbeteringspremie. Daarnaast zijn er ook gemeentelijke premies voor isolatie. Voor spouwmuurisolatie krijgt u €5 per vierkante meter (met een eindfactuur in 2018). Als u uw gevel langs binnen of langs buiten laat isoleren, krijgt u €15 per vierkante meter.

Om recht te hebben op deze premies, dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet de woning o. a. voor 1 januari 2006 aangesloten zijn geweest op een elektriciteitsnet, moeten de werken door een aannemer uitgevoerd en ook gefactureerd worden en moet het materiaal aan de technisch eisen voldoen van de netbeheerder. Als u uw woning volledig laat herbouwen, dan geldt de premie niet. U heeft bovendien recht op een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%, als uw woning ouder is dan 10 jaar.Wenst u gevelwerken te laten uitvoeren?

 

Vergelijk gratis offertes