Gas voor bedrijven

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Vind de beste gasleverancier

Energie wordt steeds duurder. Ook de gasfactuur van uw bedrijf stijgt. Hoe vindt u dan als ondernemer snel de goedkoopste energieleverancier? Maak het jezelf gemakkelijk en doe een aanvraag via Bobex. Wij brengen u dan in contact met de goedkoopste energieleveranciers en u beslist met wie u gaat samenwerken.

Lagere energiefactuur

Door elke dag een warmetruiendag te organiseren zal uw gasfactuur wel zakken, maar uw personeel zal het u niet in dank afnemen. Kies daarom gewoon voor de goedkoopste gasleverancier. Vergelijk hier verschillende aanbiedingen en ontdek het beste voorstel.

Premies
De installatie van een aardgasketel is erg aantrekkelijk dankzij de mooie premies, zoals de Vlaamse Renovatiepremie. Kiest u voor een condensatieketel op gas, dan kunt u de gasleiding onmiddellijk doortrekken naar het fornuis.

Comfortabel & veilig
Alle gasinstallaties zijn onderworpen aan strenge veiligheidsnormen. U kunt er dus van op aan dat u een veilige installatie heeft. Bovendien voelt de warmte die een aardgaskachel of centrale verwarming op basis van gas levert, erg aangenaam en gezellig aan.

Aardgas heeft een aantal voordelen. De CO2-uitstoot ligt beduidend lager. Alle gasinstallaties zijn onderworpen aan strenge veiligheidsnormen. Je kan er dus van op aan dat je een veilige installatie hebt. En aardgas levert je een hele hoop comfort op. De warmte die een aardgaskachel of centrale verwarming op basis van gas levert is gezellig en van goede kwaliteit.

De installatie van een aardgasketel is fiscaal aftrekbaar en u krijgt er diverse premies voor. Met gas kunt u bovendien veel doen. Overschakelen op aardgas is dus een goede investering voor elke onderneming. Het uiterst goede comfort van aardgasverwarming is prima.

Besef vooral dat je aardgas op vele manieren kan gaan gebruiken. Misschien heeft jouw bedrijf wel een keuken? Wel dan is het misschien een goed idee om een gasfornuis te plaatsen. Eten maken op basis van gas gaat snel en is zeer betrouwbaar.

Uw gebouwen worden ongetwijfeld verwarmd. Gasverwarming is zeer comfortabel en veilig. Denk maar eens aan hoeveel huizen er op het gasnetwerk aangesloten zijn en hoe weinig ongevallen daar mee gebeuren. Twijfel niet aan de veiligheid van Gas.

Verwarming en koken zijn de belangrijkste aspecten waarvoor gas nuttig is. Het is bovendien een relatief groene brandstof. Inderdaad relatief. De CO2 die bij de verbranding van Gas vrijkomt is veel minder dan een gelijkaardige verbranding van bijvoorbeeld olie. Het kan trouwens minder kwaad om een bepaalde hoeveelheid gas op te branden dan om diezelfde hoeveelheid gewoon in de lucht los te laten.

 

Een aantal termen die nuttig zullen zijn voor wie een nieuwe gasaanbieder zoekt.

  • Distributienetbeheerders: Per regio is er één distributienetbeheerder. Deze zorgt voor de voorziening van aardgas.
  • Distributiekosten: de kosten die op uw factuur komen waarmee het transportnet van gas ontwikkeld en onderhouden wordt. Welke energieleverancier u ook kiest deze kost zal dezelfde blijven. Het verschil in de concrete kost varieert wel.
  • Aardgasnet: Het net van leidingen dat huizen en bedrijven van gas voorziet. Op zich kan bijna elk gebouw aangesloten worden op het net. Maar de distributienetbeheerders zijn niet verplicht uw gebouw van gas te voorzien.
  • CREG: de Commissie voor de regulering van Elektriciteit en Gas. De Federale commissie die instaat voor de regulering van de vrijgemaakte Energiemarkt.
  • VREG: De Vlaamse Regulator voor Elektriciteit en Gas. De Vlaamse variant van de Federale CREG.