Elektronische maaltijdcheques

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Ontdek de voordelen voor u als werkgever van maaltijdcheques

Elektronische maaltijdcheques zijn het populairste extralegale voordeel. Meer dan één op de drie werknemers ontvangt er. Sinds de afschaffing van de papieren maaltijdcheques zijn ze nog populairder geworden omdat de administratiekosten stevig gedaald zijn.

Goedkoper dan loonsverhoging
Maaltijdcheques zijn voor de werkgever 57% goedkoper dan een gelijkwaardige loonsverhoging. Ze zijn 100% vrijgesteld van sociale lasten.

Gemotiveerde werknemers
U motiveert uw personeel door ze meer koopkracht te geven. Bovendien bestrijdt u absenteïsme omdat maaltijdcheques worden uitgereikt per gewerkte dag.

Ook voor u
Ook u kunt als bedrijfsleider maaltijdcheques ontvangen .Op deze pagina kom je alles te weten over elektronische maaltijdcheques. Zowel werkgevers als werknemers vinden hier al de juiste informatie. Werkgevers kunnen ook een gratis offerte aanvragen, zo kom je te weten welke aanbieder van maaltijdcheques het best bij jouw organisatie past!

Wat is een elektronische maaltijdcheque?

Maaltijdcheques winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Begrijpelijk, want maaltijdcheques zijn een bijzondere vorm van loon, vrijgesteld van belastingen en sociale bijdragen. Dankzij de fiscale voordelen die met maaltijdcheques gepaard gaan, kan een werkgever 58% besparen in vergelijking met een loonsverhoging. Bovendien kan elke werknemer maaltijdcheques goed gebruiken, zeker nu deze alomtegenwoordig in omloop zijn.  Elektronische maaltijdcheques zijn zo het populairste extralegale voordeel geworden. Bijna één op de twee werknemers ontvangt er.

Hoe gaat dit in zijn werk? Zowel de werkgever en de werknemer dragen bij aan de maaltijdcheque per dag. De werkgever komt tussen met een maximaal bedrag van €6,91 per maaltijdcheque, waarvan er €2 fiscaal van kan worden afgetrokken. De werknemer komt dan weer tussen met een minimaal bedrag van €1,09 per maaltijdcheque. Met een maximale waarde van €8 per maaltijdcheque, zijn ze een heel interessante bonus op ieders loon.

Sinds 2016 worden maaltijdcheques enkel nog elektronisch aangeboden. Dat betekent minder administratieve rompslomp voor werkgevers, werknemers én handelaars! Dit heeft de populariteit van maaltijdcheques een stevige boost gegeven.

Gedaan met het tellen van maaltijdcheques aan de kassa dankzij de eenvoudige elektronische chipkaart. In plaats van cheques die steeds opgestuurd moeten worden met de post, worden ze nu handig opgeladen op de maaltijdchequerekening. Minder kans op verlies of vergissingen dus! Bent u uw maaltijdchequekaart toch verloren of heeft iemand uw kaart gestolen? Dan kan je deze makkelijk laten blokkeren. Op die manier kan het resterende bedrag simpelweg overgezet worden op een nieuwe kaart. Elk van de huidige uitgiftemaatschappijen van elektronische maaltijdchequekaarten werkt samen met Card Stop.

Je kan dus op elk moment van de dag zowel in de week als in het weekend 24/7 bellen naar Card Stop om uw verloren of gestolen kaart te blokkeren. Dat kan heel makkelijk via 070 344 344. Daarnaast zijn er nog talloze andere voordelen aan een elektronische maaltijdchequekaart. Bij de activatie komen geen kosten kijken, je kan je saldo steeds nagaan via de applicatie van de uitgiftemaatschappij en betalen is net zo simpel als met een bankkaart!

  • Handige elektronische chipkaart: Maaltijdcheques worden op een handige betaalkaart opgeladen. Via de bijhorende app kan u makkelijk uw saldo raadplegen.
  • Lage administratieve lasten en geen activatiekosten: Niets dan voordelen!
  • Maaltijdchequekaart verloren of gestolen? Eenvoudig te blokkeren waardoor het resterende bedrag gewoon te recupereren valt via de aanvraag van een nieuwe kaart.

Waar kunnen uw werknemers maaltijdcheques gebruiken? 

Als algemene regel mogen maaltijdcheques gebruikt worden bij de aankoop voedingsproducten. Belangrijk om weten is dat handelaars niet verplicht zijn om maaltijdcheques te aanvaarden als betaalmiddel. Werknemers kunnen tegenwoordig op veel plaatsen gebruik maken van maaltijdcheques. Steeds meer handelaars sluiten zich aan bij ondernemingen die maaltijdcheques aanbieden, zodat klanten geen alternatieve handelaar zoeken waar ze wel met hun maaltijdcheques terecht kunnen.

Via de zelfklever op het winkelraam kom je snel te weten welke handelaars in jouw buurt maaltijdcheques als betaalmiddel aanvaarden. Je kan ook alle deelnemende handelaars raadplegen via de website van de uitgiftemaatschappijen.

Hoe lang zijn elektronische maaltijdcheques geldig?

Hoe lang zijn elektronische maaltijdcheques geldig?

De maaltijdcheques worden maandelijks opgeladen op de kaart van de werknemer, waarna dit bedrag 12 maanden geldig blijft. Deze periode van 12 maanden gaat pas in op het moment dat het bedrag op de maaltijdchequerekening wordt geplaatst. Wanneer u betaalt met uw elektronische kaart, worden automatisch eerst de oudste maaltijdcheques gebruikt.

Aanbieders elektronische maaltijdcheques?

Er zijn momenteel drie uitgevers van elektronische maaltijdscheques, namelijk Sodexo, Edenred en Monizze. Indien werkgevers maaltijdcheques willen aanbieden aan hun merknemers, moeten ze deze bij één van deze drie uitgiftemaatschappijen bestellen.

Sodexo

Sodexo is een Franse maatschappij en één van de drie uitgevers van elektronische maaltijdcheques. De Sodexo elektronische maaltijdchequekaart kan naast maaltijdcheques (“Lunch Pass”) ook gebruikt worden voor ecocheques (“Eco Pass”) en cadeaucheques (“Cadeau Pass”). Het saldo van je Sodexo maaltijdchequekaart raadplegen kan heel gemakkelijk via de website of via de bijhorende mobiele applicatie!

Edenred

Eveneens Frans en één van de drie uitgevers van elektronische maaltijdcheques in België is het bedrijf Edenred. De Edenred elektronische maaltijdchequekaart kan naast maaltijdcheques (“Ticket Restaurant”) ook gebruikt worden voor ecocheques (“Ticket EcoCheque”), cadeaucheques (“Ticket Compliments”) en sport- en cultuurcheques (“Ticket Sport & Culture”). Het saldo van je Edenred maaltijdchequekaart raadplegen kan heel gemakkelijk via de website of via de bijhorende mobiele applicatie!

Monizze

Naast Edenred en Sodexo levert ook Monizze, een Belgische bedrijf, elektronische maaltijdscheques. De Monizze chipkaart kan naast maaltijdcheques ook gebruikt worden voor ecocheques, cadeaucheques en sport- en cultuurcheques (“Activ’”). Het saldo van je Monizze maaltijdchequekaart raadplegen kan heel gemakkelijk via de website of via de bijhorende mobiele applicatie!

Elekronische maaltijdcheques bestellen? Vergelijk gratis offertes!

Wil je weten bij welke uitgiftemaatschappij je als werkgever best maaltijdcheques bestelt voor je werknemers? Dat kan je hier gratis te weten komen! Met onze offerte krijgt u op maat gemaakt advies op basis van uw project en het aantal werknemers dat uw bedrijf in dienst heeft. Aarzel niet en vraag een gratis offerte aan!

Een greep uit de aangesloten bedrijven