Elektriciteit voor bedrijven

Een lager energiefactuur? Het kan!

De energiekost van Belgische ondernemingen blijft maar stijgen! Meer dan ooit is het dus in uw eigen belang dat u de beste energieleverancier vindt. Vul onze vragenlijst in en wij helpen u verder. Wij geven gratis advies en u kiest welke aanbieder u de beste service kan garanderen.

Elke energieverbruiker is op zich verschillend. Naargelang uw gemiddeld verbruik per dag, en per nacht kiest u best voor de ene of andere oplossing. Elke leverancier heeft immers een waaier aan mogelijkheden en tarieven. Bespaar uzelf het werk deze allemaal uit te pluizen en vul onze vragenlijst in. Wij helpen u dan verder bij de zoektocht naar een goede onderneming. Dat bespaart u een hoop werk en u mag er zeker van zijn dat u achteraf een goede elektriciteitsaanbieder kan kiezen.

Betaal dus niet langer een te dure elektriciteitsfactuur. Neem uw laatste factuur bij de hand en vul onze vragenlijst in. Wij helpen u verder en bezorgen u een gepast prijsvoorstel voor elektriciteit van meerdere leveranciers. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u tot drie verschillende offertes. Zo kan u rustig en doordacht een keuze maken.

 

Maak een bewuste keuze

Veel Vlamingen onderschatten de voordelen van een overstap. Uiteraard is het geen goed idee om zomaar willekeurig over te stappen. Het is in je eigen belang dat je alle energieleveranciers goed vergelijkt. Hou rekening met volgende tips indien je van plan bent over te stappen naar een nieuwe energieleverancier:

  • Bekijk eerst je huidig contract. Is er een bepaalde opzegtermijn? Is er een boete als je het contract tussentijds opzegt? Of kan je gewoon overschakelen zonder zorgen?
  • Vraag verschillende offertes aan en vergelijk ze goed.
  • Bereken zelf de totaalprijs. Denk ook aan kosten zoals: BTW, energiebelasting en transportkosten. Vergelijk verschillende totaalprijzen.
  • Lees grondig de voorwaarden van je nieuw contract. Wanneer kunnen de prijzen veranderen? Wat gebeurt er als je laattijdig betaalt?
  • Hou rekening met een opzegtermijn bij je oude leverancier.
  • Geef de meterstanden door aan je nieuwe leverancier en bewaar zelf een kopie.
  • Je oude leverancier zal je een afrekening sturen. Controleer grondig of deze afrekening klopt en of hij de meterstanden correct heeft uitgewerkt.
  • Maak na een jaar met je nieuwe leverancier de vergelijking met de oude. Betaal je nu echt minder? Hou er rekening mee dat je een heel jaar moet vergelijken. In de winter verbruikt je bedrijf sowieso meer.

 

 Elektriciteit voor bedrijven nodig?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Groene stroom: Een groen imago is voor elk bedrijf belangrijk. Zou je graag enkel met groene stroom werken? Dat kan, vul onze vragenlijst in en ontvang verschillende offertes voor groene stroom voor bedrijven. Zo kan je uitpakken met een groen imago. Vul onze vragenlijst in en ontdek welke leverancier jouw bedrijf groene stroom aan de laagste prijs kan leveren. Vergelijk prijzen en bespaar geld op energie.

Pre-Switchprocedure: de procedure die recent door de VREG in werking is gesteld om de overschakeling naar een nieuwe energieleverancier vlot te laten verlopen. Wil je zo snel mogelijk goedkopere elektricteit? Geen probleem, contacteer gewoon een nieuwe energieleverancier en zijn zoeken uit wanneer je kunt overschakelen zonder dat dit opzegkosten bij de vroegere leverancier zal opleveren. Vul onze vragenlijst in, vergelijk energieprijzen en contacteer de voordeligste elektriciteitsleverancier.

Elektriciteitsfactuur: Een energiefactuur is samengesteld uit verschillende elementen. Ten eerste is er de prijs van de energie zelf. Deze varieert naargelang elektriciteitleverancier. Ten tweede de transmissiekost en ten derde de taksen en belastingen. De twee laatste zullen bij elke leverancier dezelfde zijn. Je moet dus de energieprijzen vergelijken. Laat ons weten wat je verbruik is en ontdek bij welk elektriciteitsbedrijf je de laagste energiefactuur kan krijgen.

Tweevoudige of enkelvoudige meter: Als je een nieuwe aansluiting op het elektriciteitsnet neemt heb je de keuze tussen een enkelvoudige of een tweevoudige meter. Een tweevoudige meter meet het nachtelijk verbruik apart van het verbruik overdag. Heb je al een meterkast, maar is deze enkelvoudig? Dan kan je die altijd laten veranderen door een tweevoudige meterkast. Laat ons weten wat het gemiddelde verbruik van jouw bedrijf is en wij brengen je in contact met verschillende leveranciers. Zo kan je rustig de offertes vergelijken en zelf een beslissing nemen.

Distributienetbeheerder: In Vlaanderen ben je volledig vrij in de keuze van energieleverancier. Wat je niet kan kiezen is de distributienetbeheerder. Dat ligt vast. Afhankelijk van waar het gebouw staat zal je afhankelijk zijn van de ene of andere distributienetbeheerder. De prijs die de distributienetbeheerder aanrekent kan je dus niet veranderen. Je kan echter wel kiezen voor de beste energieleverancier. Die vind je door verschillende energieaanbieders te vergelijken. Vul daarom onze offerteaanvraag in en ontdek welke leverancier jou het beste aanbod kan doen.