Welkom bij Climaeys

Over ons


Wilt u een warmtepompplaatsen? Wenst u een handje uit te reiken naar moeder natuur en uw steentje bij te dragen in de strijd tegen klimaatopwarming door uw eigen huisklimaat verantwoord te verwarmen?

Zoek dan  niet verder, Climaeys helpt u bij uw keuze voor warmte pompen.


Verdiensten


Meer dan 1 jaar klant

Meer dan 1 jaar klant

Dit bedrijf heeft nog geen vijf positieve beoordelingen van Bobex-gebruikers ontvangen.

Dit bedrijf heeft nog geen vijf positieve beoordelingen van Bobex-gebruikers ontvangen.

Dit bedrijf heeft een zeer goede credit rating op Bobex.

Dit bedrijf heeft een zeer goede credit rating op Bobex.

Specialisatie


Warmtepompen reduceren de CO2-uitstoot die de doordeweekse verwarmingsinstallatie wel produceert. De laatste jaren is het zo populair geworden dat er al heel wat premies voor te krijgen zijn.

Dit omdat een warmtepomp heel milieuvriendelijk is. De premies zorgen ervoor dat het laten installeren van een warmtepomp minder prijzig zijn.

Hoe werkt een warmtepomp

Men zegt al eens dat een warmtepomp warmte verplaatst door zijn werking. Dit op zich zegt niet veel. Laat het ons daarom wat uitleggen:

Een warmtepomp zal de warmte van een plek met lage temperatuur verplaatsen naar een plek met een hoge temperatuur. De plek met lage temperatuur is de ondergrond, ook wel het captatienet genoemd.

Het captatienet wordt opgebouwd door koperen buizen gevuld met koelvloeistof en omring met een groen beschermend omhulsel. Deze buizen worden 60cm in de ondergrond ingegraven waar ze de warmte van de ondergrond onttrekken.

Deze warmte is 100% natuurlijk en 100% gratis. Omdat deze natuurlijk is, is dit proces niet schadelijk voor de natuur en dus milieuvriendelijk.

De warmte van de ondergrond verwarmt de koelvloeistof. Deze vloeistof die nu warm is, wordt naar de warmtepomp gevoerd. De warmtepomp vervoert de verwarmde vloeistof naar een tweede buizennetwerk, opgebouwd uit koperen buizen.

Dit buizennetwerk bevindt zich onder uw vloeren, waar deze verwarmde vloeistof warmte zal afgeven. Dit wordt het emissie- of condensatienet.

Om te weten hoe groot het captatienet moet worden, berekent men eerst het thermisch verlies van de woning. Doorgaans spreekt men van een grootte van ongeveer 20% meer van de te verwarmen oppervlakte. Bijvoorbeeld zal een oppervlakte van ongeveer 100m² een captatienet nodig hebben van ongeveer 120m².

De compressor is het meest cruciale onderdeel van de warmtepomp. De compressor zal de koele vloeistof zo onder druk zetten dat deze verder vloeit als warme vloeistof en zo de vloeren te verwarmen.

Nadat de vloeistof haar warmte heeft afgegeven, loopt de nu weer koele vloeistof langs de ontspanner en deze zal de vloeistof weer naar het captatienet voeren, waar de gekoelde vloeistof weer warmte kan opvangen.

Het hele systeem werkt op basis van elektriciteit. Maar slechts de pomp zelf heeft deze stroom nodig.

Warmtepompen hebben al bewezen uit onderzoeken dat ze de voordeligste oplossing zijn om een huis te verwarmen. Men zal minder energie en minder elektriciteit verbruiken. Met als volgt dat men minder moet betalen op energiefacturen, en de natuur een hand toesteekt.

De uitstoot zal worden gereduceerd naar een uitstoot van 3 ton CO2. Wat veel minder is dan huizen met andere verwarmingssystemen.

Activiteiten


Actief in


Created with Raphaël 2.1.0
Adres
Climaeys
Oudeheerweg - Ruiter 13 
B-9250 Waasmunster, Belgium
BTW: BE0733965544
Contacteer ons
Openingsuren
  • maandag: 09:00 - 17:00
  • dinsdag: 09:00 - 17:00
  • woensdag: 09:00 - 17:00
  • donderdag: 09:00 - 17:00
  • vrijdag 09:00 - 17:00
  • zaterdag Gesloten
  • zondag Gesloten
  • Feestdagen Gesloten
Deel dit profiel

1. Beschrijf uw project

2. Uw gegevens

VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor de specialisten die matchen met uw aanvraag.

Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy.In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.