Zonneboiler

De zonneboiler: het warm water opnieuw uitgevonden!

Kiezen voor een zonneboiler is kiezen voor de natuur, maar ook voor uw portemonnee. Uw kosten voor warm water dalen met 50%, terwijl u met de premie tot 40% van de investering terugkrijgt. En door offertes voor zonneboilers te vergelijken bent u helemaal zeker van de laagste prijs.

Offertes aanvragen

Ik wil gratis offertes voor een zonneboiler vergelijken

 
* 1. Waarom wilt u een zonneboiler installeren?
 
 
* 2. Waar wenst u de panelen (collectoren) te plaatsen?
 
 
Bijkomende informatie
 
(Geef hier bijkomende info die de leveranciers zullen helpen om gerichte offertes te maken)

Gelieve nog even uw gegevens in te vullen en u bent klaar!

 
 

Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Overeenkomstig de wet van 8/12/1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Hoe werkt het?

1. Vul deze korte vragenlijst in en omschrijf wat je zoekt.
2. Wij contacteren de beste specialisten uit jouw buurt.
3. Je ontvangt gratis offertes op maat. Je vergelijkt en kiest vrijblijvend.


Echte getuigenissen van gebruikers

Zij vonden de beste offertes via Bobex...

Bijkomende informatie

Over deze categorie...

Lekker warm water door de zon!

Hoe komt u aan uw warm water in uw woning of eigendom? Beschikt u over een waterverwarmer op gas? Dacht u wel eens aan een milieuvriendelijk alternatief? Een zonneboiler is een milieuvriendelijke manier om uw sanitair water te verwarmen. Een zonneboiler heeft zonnecollectoren die energie opvangen om water te warmen of een woning te warmen.

Thermische panelen versus zonnepanelen.

Thermische panelen bevatten zonnecollectoren die de warmte van de zon opvangen. In tegenstelling tot zonnepanelen, die maakt gebruik van fotovoltaïsche cellen die de energie van de zon opvangen om elektriciteit te produceren. Allebei de panelen worden op het dak geplaatst om zo het zonlicht op te vangen.

Een zonnecollector, wat is dat?

Het principe van een zonnecollector is heel eenvoudig: Een metalen voorwerp dat een tijdje in de zon ligt wordt warm. Zonnecollectoren werken volgens hetzelfde principe. Zo een zonnecollector is gemaakt u metaal, waar vervolgens een vloeistof doorloopt om de warmte op te nemen en vervolgens aan het opslagvat met water af te geven.

Offerteaanvraag voor een zonneboiler

Bent u op zoek naar een economisch interessante en ecologische oplossing om uw sanitair water en woning te verwarmen? Bent u van plan om een zonneboiler te plaatsen? Wij helpen u om snel offertes te ontvangen van verschillende aanbieders van zonneboilers.

Hierboven geeft u aan wat u zoekt en wij zorgen ervoor dat verschillende aanbieders van zonneboilers u een voorstel op maat doen. U vergelijkt de voorstellen en beslist met welke aanbieder u verder wilt gaan. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend en gratis.

Ook warm water tijdens een bewolkte dag...

De zon moet uiteraard niet de hele dag schijnen om voldoende water te warmen. Wist u trouwens dat we in België gemiddeld 1.550 uur zonneschijn hebben? Ook tijdens een bewolkte dag bereiken zonnestralen, weliswaar diffuus licht, onze aarde waardoor thermische panelen nog steeds licht kunnen omzetten in nuttige warmte.

Enkele voordelen van een zonneboiler:

 • Fiscaal voordeel door subsidies en premies. U heeft deze investering soms binnen de 4 jaar al terugverdient.
 • U bespaart 50% op uw kosten voor warm water en 25% op uw verwarmingskosten.
 • U draagt uw steentje bij tot een beter milieu door gebruik te maken van duurzame energie. Zonneboilers hebben immer veel minder CO2 uitstoot dan een energiecentrale of een cv ketel.

Lexicon voor een zonneboiler

Soorten zonnecollectoren:

 • Vloestofcollectoren:
  • Vlakkeplaatcollectoren: Een vlakkeplaatcollector bevat een absorberplaat, dat het hart is van de collector. De plaat bestaat uit aluminium of koper. Deze absorberplaat ligt in een isolerende bak, zo neemt deze meer warmte op en verliest deze geen warmte aan de omgeving. Daarnaast stijgt de temperatuur van de absorber.
  • Vacuümbuiscollectoren: Dit paneel bestaat uit naast elkaar geplaatste buizen uit dubbel glas. De ruimte tussen dat glas is vacuüm getrokken.
 • Luchtcollectoren:
  • Een luchtcollector wordt vaak gebruikt voor industriële doeleinden. De warme lucht dat opgenomen wordt door de collector, wordt meteen het gebouw in geleid om te verwarmen. Hierbij kan geen warmte worden opgeslagen in tegenstelling tot zonnecollectoren in een zonneboiler.

Soortgelijke aanvragen: Zonneboiler

Voor al deze projecten hielpen we de juiste leverancier te vinden...

West-Vlaanderen

Wij zoeken offertes voor een zonneboiler, wij hebben een hellend pannendak, ons dak is naar het zuiden gericht, wij hebben 2 dakvensters in ons dak, wij zijn eigenaars van de woning.

West-Vlaanderen

We gaan binnenkort zonnepanelen plaatsen op een woning met pannendak van 2007. Graag had ik onmiddellijk ook de opties bekeken voor een zonneboiler.

Limburg

Momenteel gebruiken we voor ons warm water zowel stookolie en deels ook met een elektrische boiler en een doorstromer van 5-10l. Woning van 87 maar volledige geïsoleerd door mezelf. Plaatsing is op het dak van dakpannen . De achterkant is het meest ...

West-Vlaanderen

Ik zoek een offerte voor een zonneboiler voor sanitair van 4 personen. Momenteel werken we met een elektrische boiler. Aansluiting op de badkamer op eerste verdieping. Aansluiting op een plat dak boven de badkamer. Dit is een epdm rubber dak .

Bespaar 50% op warm water dankzij de zon