Warmtepomp

Krijg persoonlijk advies en gratis offertes van warmtepompspecialisten

Een warmtepomp is de meest duurzame verwarming: u bespaart tot 40% energie en verwarmt uw huis haast CO2-neutraal. Maar het is ook een dure investering. Gelukkig brengen wij u in contact met warmtepompspecialisten. Vergelijk hun gratis offertes en kies het beste voorstel!

Offertes aanvragen

Ik wil offertes voor een warmtepomp vergelijken

 
* 1. Waarom wenst u een warmtepomp te plaatsen?
 
 
* 2. Welke installatie heeft u momenteel?
 
 
* 3. Binnen welke termijn wenst u een warmtepomp te plaatsen?
 
 
Bijkomende informatie
 
(Geef hier bijkomende info die de leveranciers zullen helpen om gerichte offertes te maken)

Gelieve nog even uw gegevens in te vullen en u bent klaar!

 
 

Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy. Overeenkomstig de wet van 8/12/1992 ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Hoe werkt het?

1. Vul deze korte vragenlijst in en omschrijf wat je zoekt.
2. Wij contacteren de beste specialisten uit jouw buurt.
3. Je ontvangt gratis offertes op maat. Je vergelijkt en kiest vrijblijvend.


Kies voor een warmtepomp, zuinig en groen
Een warmtepomp is dé oplossing om een gebouw op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. De pomp haalt de warmte uit de aarde of uit de omgeving en drukt deze samen om een gebouw of huis op te warmen. Het enige wat deze vorm van verwarming verbruikt is de elektriciteit die de compressor gebruikt. Het is een enorme besparing voor zowat elk gebouw. En een investering die je snel terug kan verdienen. Bovendien zijn er vaak gemeentelijke premies voor de plaatsing van een warmtepomp.

Laat warmte binnen met een warmtepomp
Haal de warmte binnen en hou ze binnen. Met een warmtepomp brengt u alle warmte uit de buitenlucht, grond of grondwater naar binnen. Enkel met een goede isolatie blijft deze warmte ook effectief binnen. Wees er dus zeker van dat het gebouw waarop u een warmtepomp wilt aansluiten goed geïsoleerd is.

Vele oplossingen mogelijk

Er zijn vele oplossingen voor wie een warmtepomp wil plaatsen. Als je een nieuw gebouw gaat bouwen is ongeveer alles mogelijk. Maak dan vooral op voorhand de beslissing. Als je een warmtepomp wilt laten plaatsen op een bestaand huis hangen de mogelijkheden af van de locatie. Sowieso zijn bepaalde types altijd en overal mogelijk. Maar afhankelijk van de locatie van het gebouw, de oppervlakte van het omliggende terrein en het budget kies je best voor de ene of andere oplossing.

Een goede warmtepomp en een goede installateur voor warmtepompen kies je niet zomaar. Contacteer ons daarom, vul onderstaand formulier in en wij brengen u in contact met verschillende leveranciers. U vergelijkt rustig de verschillende offertes en maakt zelf een keuze.

  • Geothermische warmtepomp: Een geothermische pomp haalt warmte uit de grond en verwarmt daarmee het gebouw. Hiervoor zijn twee mogelijkheden.
  • Horizontale captatie: Bij horizontale captatie wordt de warmte uit heel het oppervlak van het terrein gehaald.
  • Verticale captatie: Bij verticale captatie wordt er een hele diepe put gegraven en wordt de warmte diep uit de grond gehaald. Hiervoor heb je minder oppervlak nodig. De plaatsing van een geothermische pomp met verticale captatie is wel iets moeilijker. Het boren van de put waar de installatie in moet komen moet met grote apparatuur gebeuren. De plaats waar de put moet komen moet dus bereikbaar zijn met een vrachtwagen...
  • Luchtwarmtepomp: Een warmtepomp met lucht als warmtebron is dan weer goedkoper en kan bijna overal geplaatst worden. Het rendement ligt wel lager. Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en brengt deze naar binnen.
  • Warmtepomp op basis van grondwater: Een warmtepomp met grondwater als warmtebron haalt warmte uit ondergronds water, of dus grondwater. Deze pomp is enkel interessant voor wie een grote ruimte of een groot gebouw wil verwarmen. De investering kan pas vanaf een grote verwarmingsvraag echt rendabel worden. Deze methode is dus niet rendabel voor een gewone gezinswoning..

 

Soortgelijke aanvragen: Warmtepomp

Voor al deze projecten hielpen we de juiste leverancier te vinden...

Antwerpen

Ik zoek een warmtepomp voor de verwarming en koeling van een nieuw te bouwen tuinkamer. De ruimte is 4m x 6m en 2,5m hoog. De tuinkamer zal een plat dak hebben waar de buitenunit op geplaatst kan worden. Er zullen 2 glazen schuifwanden zijn om de kam...

Antwerpen

Ik wil prijzen vergelijken voor een warmtepomp. Momenteel hebben we enkel een haard op gas op de gelijkvloerse verdieping.

Oost-Vlaanderen

We zoeken een warmtepompoplossing voor koeling en verwarming, gekoppeld aan vloerverwarming. Dit via een grondboring. Dit is een nieuwbouw waarvan de werken dadelijk beginnen. De plaatsing is gepland voor tegen september.

West-Vlaanderen

Ik zoek offertes voor een warmtepomp om de keuken (15 m²) te warmen en slaapkamer (12 m²) te verkoelen. Ik heb reeds zonnepanelen 1,7kW. De woning is gebouwd in 1930-1940.

Krijg professioneel advies over warmtepompen